Cikkek

Olívaolaj minden étkezéshez? Ebben segít a fenol

2023.07.17 10:49

Az extra szűz olívaolajat már régóta egészséges alapanyagként emlegetik, és bizonyítottan támogathatja az általános közérzet javulását. A mediterrán étrend egyik legfontosabb összetevője, amely támogathatja a várható élettartam növekedését azok számára, akik követik. Mai cikkünkből megtudhatja, miért javasolt beiktatni a mindennapi életbe az extra szűz olívaolajat.

Tudj meg többet az olívaolaj jótékony hatásairól a Bioszállító.hu cikkéből!

A magas fenoltartalmú olívaolaj mesés találat mindazok számára, akik az étkezésen keresztül szeretnék növelni a jó közérzetüket.

Mit jelent a magas fenoltartalom?

A polifenolok az antioxidánsok egy fajtája. Természetes módon megtalálhatóak különböző növényi élelmiszerekben - az olívaolajat pedig pont ezek az alkotóelemek teszik rendkívül egészségessé. Másik fajtáit ismerheti már, hiszen ide sorolható a csersav és a flavonoidok is. A polifenolok csökkenthetik a betegségek kockázatát azáltal, hogy megelőzhetik vagy akár visszafordíthatják a sejtjeinkben az öregedés, a környezet, az étrend és az életmód által okozott károsodásokat. Szóval a "magas fenoltartalmú" egyszerűen azt jelenti, hogy egy élelmiszer magas polifenoltartalmú.

Mi különbözteti meg a magas fenol tartalmú olívaolajat?

Minden olívaolaj tartalmaz polifenolokat. Az extra szűz olívaolaj azonban felesleges hő vagy vegyi anyagok nélkül készül. Ezzel szemben a finomított olívaolajat másképp kezelik, mert nagyon magas hőfokon vagy kémiai finomítással készül, ami károsíthatja vagy kimerítheti a fenolokat, így ezek jóval kevesebb egészségügyi előnyt biztosíthatnak a szervezet számára.

Milyen íze van a magas fenol tartalmú olívaolajnak?

Azt várhatnánk, hogy a magas fenol tartalmú olívaolaj íze is ínyencebb lesz, mivel antioxidánsokban gazdagabb, mint a hagyományos, és ez valóban így is van. Azok számára, akik szeretik az olívaolaj ízét, ez egy kiváló választás, hiszem minden percben kiélvezhetik az extra szűz olívaolaj tiszta és selymes ízvilágát.

Milyen előnyökkel jár a magas fenoltartalmú extra szűz olívaolaj fogyasztása?

Támogathatja a szív működését

Segítséget nyújthat az érfalak megerősítésében és a rugalmasságának megőrzésében. Megtalálhatóak benne olyan aktív vegyületek, amelyek segíthetnek a magas vérnyomás stabilizálásában, ezáltal csökkentheti a szívbetegségeknek a kockázatát és kialakulását.

A magas antioxidáns jótékony hatásai

Az extra szűz olívaolaj fogyasztása rengeteg antioxidánst biztosít a szervezetünk számára, amelyek képesek lehetnek megakadályozni a szabadgyökök letapadását. Ezek a gyökök káros hatással lehetnek a sejtjeinkre, ezért ezen folyamatok megelőzése kiemelten fontos.

Segítheti az agy működését

Még egy érv, amiért kifejezetten érdemes a mediterrán étrend fogyasztása mellett dönteni. Ahogy kutatások bizonyították a magas fenoltartalmú extra szűz olívaolaj az agy működésére is jótékony hatással van. Segíthetnek az emlékezésben, illetve Alzheimer-kórral küzdők számára is azonosan jó hatással lehet. Gyorsíthatja az agyi funkciókat és ezáltal javíthatja az összefüggések megértését.

Küzdelem a baktériumok ellen

Az extra szűz olívaolaj összetevői képes lehet legyőzni baktériumokat, amelyek elsősorban a gyomrot támadják. Ilyen például a Helicobacter pylori, amely egy kifejezetten káros baktérium és akár fekélyt vagy rákot is okozhat extrém esetekben. Tehát, fogyasztása segíthet a rák megelőzésében, illetve annak kialakulásának megelőzésében.

A magas fenol tartalmú olívaolaj valami különlegeset jelent az egészség számára. Érdemes kipróbálnia mindenkinek, akit érdekel, hogy az ételein keresztül támogassa a jó közérzetet. Ön is fogyasszon minél több mediterrán ételt az immunrendszere erősítésére.

BIOLEVANTE BIO EXTRASZŰZ OLÍVAOLAJ 500ML - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

FARMERS UNION BIO EXTRA SZŰZ OLÍVAOLAJ - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

Filippo Berio extra szűz organic bio olivaolaj 500 - Bioszál (bioszallito.hu)

OUSIA EXTRA SZŰZ OLÍVAOLAJ 500 ML FÜLES - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

Hidegen sajtolt extra szűz görög olívaolaj 500 ml - Bioszáll (bioszallito.hu)

Válogass a Bioszállító.hu extra szűz olívaolaj kínálatából és élvezd jótékony hatásait!

 

 

simplepay_hu