Cikkek

Az ajakradír fontossága

2022.12.14 22:15

Mindenki puha, egészséges és hidratált ajkakat szeretne. Ez érthető is, hiszen nincs semmi kívánatos és bizalomgerjesztő a cserepes, kiszáradt ajkak látványában, arról nem is beszélve, hogy ez sokszor kellemetlenségekkel és fájdalommal jár. Mai cikkünkből megtudhatja, hogy milyen előnyökkel jár az ajakradírok megfelelő használata. Továbbá, három házi készítésű természetes ajakradír recepttel is kedveskedünk olvasóinknak.

Tudjon meg többet az ajakradírok titkairól a Bioszállító.hu cikkéből!

Az ajakradír használatának előnyei

Néhány éve elterjedt a köztudatban, hogy a bőrradírozást fontos beiktatni heti egyszer a rutinunkba, ha egyenletesebb és puhább bőrfelületre vágyunk. Ez nincs másképpen az ajkakkal sem. Fontos az ajkakat az év minden szakaszában ápolni és hidratálni, hiszen minden évszakban megtalálhatóak olyan időjárási viszontagságok, amelyek káros hatást eredményeznek a bőrön. Ide sorolható például az erős szél, a napsugárzás, a hideg levegő vagy éppen a túl meleg levegő is. Tudni illik, hogy az ajkakat nem lehet összehasonlítani más bőrfelülettel, mert egy rendkívül érzékeny területről van szó. Többek között azért is, mert a szájon lévő fedő hámréteg nagyon vékony. Ezért érdemes kifejezetten az ajkakra kifejlesztett termékeket alkalmazni, amelyek nem sértik fel a bőrt, és gyengéden tisztítanak. Az ajakradír használata eltávolítja a száraz, elhalt hámréteget, sima és selymes bőrt hagyva maga után. Sokszor a már megemelkedett és lehámlani készülő bőrdarabok eltávolítása az ajkak ápolása előtt azért is lényeges, mert ezek útban lehetnek, és lecsökkenthetik az erejét a használt ajak krémeknek és balzsamoknak. Az ajakradír létfontosságú szerepet játszik a bőr megújulásában, mindeközben pedig a vérkeringést is serkenti. Továbbá, házi elkészítése is csak néhány percet vesz igénybe, amely nagy előnyt jelenthet a mai felgyorsult világban.

Hogyan használjunk megfelelően ajakradírt?

Az ajakradírok használata heti egyszer javasolt, de a heti kettő alkalmat nem érdemes túllépni. Ugyanis túl sokszori alkalmazása elvékonyíthatja az ajkak felső hámrétegét, és kellemetlen tüneteket eredményezhet. A házilag készített radírokat fontos zárható fedelű tégelyben, a hűtőben tárolni, hogy ne veszítsenek a minőségükből és ne változzon az állaguk.

Ajakradír receptek

Mézes- Lime-os ajakradír összetevői

  • 1 evőkanál kristálycukor vagy barnacukor
  • 1 evőkanál méz
  • ½ lime leve (Ha nagyon lédús, akkor kevesebb is elég. Fokozatosan adjuk a készítményhez, hogy az ajakradírra jellemző, szemcsés állaga legyen.)

Ez a készítmény a méznek köszönhetően antibakteriális tulajdonsággal rendelkezik. A lime magas C-vitamin tartalma miatt pedig enyhe hámlasztó hatása van és fertőtlenít. Puha, selymes és hidratált ajkakat eredményez.

BioMenü BIO KÓKUSZVIRÁG cukor 500g Bioszállító (bioszallito.hu)

BERTALAN AKÁCMÉZ 900 G Bioszállító (bioszallito.hu)

Alce Nero bio limelé 250 ml Bioszállító (bioszallito.hu)

Mézes- Olívaolajos ajakradír összetevői

  • 1 evőkanál kristály vagy barnacukor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj

Ez az ajakradír extrapuhává varázsolja az ajkakat, ugyanis kettő kiemelkedően hidratáló alapanyagot is tartalmaz, ami a méz és az olívaolaj. Továbbá, a cukor szemcséinek köszönhetően hatékonyan eltávolítja az elhalt száraz részeket.

NATURA NÁDCUKOR ARANYBARNA 1000G Bioszállító (bioszallito.hu)

Csodarét repceméz 900 g - bioszallito.hu

Abaco extra szűz olívaolaj 500ml Bioszállító (bioszallito.hu)

Mézes- Sós ajakradír összetevői

  • 1 evőkanál tengeri só
  • 1 evőkanál méz

A só tulajdonságai miatt képes a fertőzések csökkentésére és háttérbe szorítására. Továbbá a méz hidratál és egészséges ajkakat biztosít.

Csodarét hársméz 900 g - bioszallito.hu

BYODO ATLANTI TENGERISÓ FINOM 1000 G Bioszállító (bioszallito.hu)

Ajakradír használatának lépései

  • Mártsa a vattakorongot a keverékbe és egyenletesen vigye fel ajkára.
  • Majd finom körkörös mozdulatokkal és enyhe nyomással dörzsölje vele át.
  • Hagyja hatni az ajakradírt körülbelül 10-15 percig.
  • Mossa le gyengéden langyos vízzel.
  • Utána már használhatja is a kedvenc ajakbalzsam és ajakkrém készítményeit.

Használjon természetes hozzávalókat ajakradírja elkészítéséhez a Bioszállító.hu segítségével!

 

 

simplepay_hu