Cikkek

Őszi méregtelenítés

2022.08.31 18:04

Az emberi szervezetnek szüksége van évi legalább kettő méregtelenítésre, a letapadt káros anyagok és salakanyagok eltávolításának érdekében. Környezetünkben több olyan káros anyag is megtalálható, ami ezen anyagok letapadásáért felelős. Ilyenek lehetnek a növényvédőszerek és vegyszerek maradványai, amiket étkezés során juttatunk be szervezetünkbe, de akár a belélegzett nehézfémekkel telített kipufogógázt tartalmazó levegő is káros lehet. A nehézfémekhez sorolható például a kadmium, ami cigarettázás során jut a szervezetbe, vagy az amalgán tartalmú fogtömések, melyek higanyt tartalmaznak. A tisztítókúrák elvégzése többségében tavasszal és ősszel ajánlott, így most tökéletes alkalom nyílik ennek elvégzésére.

Ismerjen meg egy hatékony őszi méregtelenítést a Bioszállító.hu cikkéből!

Először is tekintsük meg milyen pozitív hatásokkal rendelkezik a méregtelenítés:

  • A méreganyagok, salakanyagok eltávolítása a szervezetből
  • Fogyás vagy testsúlycsökkenés folyamatok beindítása
  • Energiadúsabb napok
  • Az emésztés gördülékenyebb és hatékonyabbá válik, továbbá javulnak az anyagcsere folyamatok is
  • Az alvás pihentetőbb és nyugodtabb
  • Javul a memória és tisztább lesz a gondolkodás
  • Megnő az ellenállóképesség a betegségek ellen
  • A felesleges testzsír feloldódhat
  • Fényesebb hajat és erősebb körmöket eredményez

Egy limonádés tisztítókúrával készültünk a mai napra, amely egy remek opció a megannyi lehetőség közül. A kúra fő célja, hogy a szervezet természetes méregtelenítő folyamata optimalizálódjon, és a lehető leghatékonyabban működjön. Az eredményes kúra érdekében tanácsos a szilárd halmazállapotú ételeket teljes mértékben elkerülni, ennek ellenére ez mégsem koplalás, hiszen a limonádé biztosítja a szervezet számára szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat és energiát.

A méregtelenítés időtartalma

Elsősorban javasolt a tisztítókúrát 10 napon keresztül tartani, és fel évente megismételni a hosszútávú hatás érdekében. Azonban ha valakinek túl megerőltető és terhelő lenne ez a 10 nap, akkor a rövidebb időtartalmú kúrát is hasznos végig csinálni, ami 3-5 napot vesz igénybe. Ez hozzájárul a szervezet felkészítéséhez a következő alkalomra, és így már lehetséges, hogy a 10 nap is gördülékenyen fog menni.

Reggeli rutin a méregtelenítés során

A reggeli átöblítés kulcsszerepet játszik a kúra során. Felébredés után közvetlenül fogyasszon el 1 liter vizet, amiben 2 csapott kanálnyi jódozatlan tengeri sót felold. A víz megivása után ajánlott toalett közelben maradni, hiszen ez mérsékeli a székelési ingert, ezzel kitisztítva az emésztőrendszerben fellazult hulladék anyagokat és salakot. Ha valaki számára fogyaszthatatlan a sós víz, akkor helyettesíthető hashajtó teával a folyamat, azonban a sós víz fogyasztása hatékonyabb, mert az hasonló fajsúlyú a vérrel, és ezáltal az nem szívódik fel az emésztőrendszerben.

Hashajtó tea alkalmazása

Fogyasszon hashajtó teát már a kúra megkezdése előtti este, és folytassa annak használatát minden este a folyamat során. Ez segíti fellazítani a megtapadt salakanyagokat a gyomorban, hogy azok könnyebb kitisztulhassanak, ugyanakkor hozzájárul a belek összehúzódásában is.

HERBÁRIA HASHAJTÓ TEAKEVERÉK FILTERES Bioszállító (bioszallito.hu)

A folyadékfogyasztás kulcsfontossága

A folyadék a szállítóeszköze a méreganyagoknak és salakanyagoknak a szervezetben, ezért is nagyon fontos a megfelelő mennyiség bevitele a szervezetbe. A méregtelenítés során javasolt a testsúlyhoz mérten 15 kilogrammonként 1 liter víz fogyasztása. Ha ez a mennyiség túl sok a kúra első napján, akkor sem érdemes csüggedni, hiszen a mennyiségek fokozatos növelése napról-napra elérhetővé teszi a teljes mennyiség elfogyasztását a kúra utolsó napjaira. Más étrendkiegészítők alkalmazása nem javallott a méregtelenítés alatt. Csak a sós víz, víz, méregtelenítő limonádé, hashajtó tea és menta tea fogyasztása éri el a kívánt tökéletes eredményt.

HERBÁRIA BORSOSMENTALEVÉL TEA FILTERES Bioszállító (bioszallito.hu)

Méregtelenítő limonádé receptje

  • 2,5 dl tiszta, nem fluoros víz
  • 2 ek frissen facsart citromlé
  • 2 ek bio-juharszirup
  • 1/10 kk őrölt cayenne-bors

Napi 6-12 pohár fogyasztása javasolt a limonádéból.

Dennree bio juharszirup "a" 250 ml Bioszállító (bioszallito.hu)

Maple Joe bio kanadai juharszirup cseppmentes 330 g - biosza (bioszallito.hu)

ERDÉSZNÉ CAYENNE BORS ŐRÖLT Bioszállító (bioszallito.hu)

Egyéb méregtelenítő készítmények

Az őszi méregtelenítést egyszerűen elvégezhetjük méregtelenítő hatású étrendkiegészítőkkel és méregtelenítő kúrákkal is, melyekhez nincs másra szükségünk, mint az előírásokat betartani.

BIOCOM REG-ENOR /REGENOR/ 500ML

Reg-Enor tejfehérjéket, C-vitamint és grapefruitmag-kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő oldat A Reg-Enor fő szerepe az idegen anyagok eltávolítása a sejt közötti állományból, illetve az emésztő- és immunrendszer megerősítése.

NATURALSWISS CLEAN INSIDE BÉLTISZTÍTÓ PROGRAM

A Clean Inside béltisztító kúra a teljes körű béltisztítás, méregtelenítés, és az egészséges és életerős szervezet fenntartása érdekében három terméket tartalmaz.

DR.STEINBERGER 5 NAPOS FITNESS PROGRAM 5 DB

Az 5 Napos Fitness program elvégzésével fittebbnek, energikusabbnak érezhetjük magunkat, csökkenhet a fáradékonyság, levertség, rossz hangulat érzete.

Megszabadít a bénító, öregítő savaktól, salakanyagoktól és mérgektől. Napi fél perc befektetés és 5 lépés:1. vegyél 1.5 L szénsavmentes vizet vagy gyógyteát, 2. önts hozzá 25ml főzetet, 3. idd meg egész nap egyenlő arányban elosztva, 4. ne ijedj meg, ha vastagabb, bűzösebb és színesebb lesz a vizeleted, 5. a méregtelenítés elindult, az újjászületésed kezdetét vette!
Adagolás: napi 6 tabletta, 3x2 étkezés után bő vízzel

A méregtelenítés megtörése

A méregtelenítés során az emésztőrendszert pihentettük, ezért semmi féleképpen sem szabad hirtelen túlterhelni a gyomrot, és túl sokat étkezni egyszerre. Az első két napban érdemes egyszerűen emészthető, könnyű ételeket fogyasztani, és sok nyers zöldséget hozzáadni az étkezésekhez. Fontos az étel mennyiségének harmonikus és fokozatos növelése.

Méregtelenítsen a Bioszállító.hu termékeivel!

simplepay_hu