Cikkek

Természetes köhögéscsillapítók

2022.01.26 14:22

A téli megfázásos és vírusos időszakban gyakran előfordulhatnak a légúti betegségek, melyeknek kellemetlen tünetei a torokfájás, orrfolyás és köhögés. A természetes köhögéscsillapítókkal hatékonyan legyőzhetjük a megfázást vagy éppen a torokfájást anélkül, hogy a gyógyszeres szekrényt kinyitnánk.

 

Ismerje meg a Bioszállító.hu legújabb bejegyzésében a leghatékonyabb köhögéscsillapító módszereket, melyeket otthon is kényelmesen alkalmazhat!

A köhögés gyakori tünete lehet a légúti fertőzésnek, a megfázásnak, az influenzának vagy más vírusos megbetegedéseknek. Ilyenkor rendkívül fontos a köhögés csillapítása, hiszen az erős köhögés miatt kevesebbet tudunk pihenni, nem tudjuk ellátni napi tennivalóinkat, sőt, akár fájdalommal is járhat egy idő után.

Fontos megkülönböztetni a száraz és a hurutos köhögést. Hurutos köhögés esetén a légutakból próbálja szervezetünk felszabadítani a felgyűlő váladékot, így ilyen esetben érdemes ezt a folyamatot segíteni a köhögés elnyomása helyett. Száraz köhögés esetén a köhögés csillapítása mellett érdemes nyálkahártyánkról is gondoskodni, hiszen az hajlamos kiszáradni és tovább irritálni a légutakat.

 

Nézzük, milyen természetes módszereket alkalmazhatunk a köhögés leküzdésére!

 

Fogyasszunk mézet 

Valószínűleg mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a méz nagyszerűen csillapítja az irritált torkot, így nem véletlenül az egyik legnépszerűbb természetes gyógymód betegség idején. A méz különösen jó a felső légúti fertőzések tüneteinek enyhítésére, fogyasztásával bizonyítottan csökkenthetjük a köhögés súlyosságát és gyakoriságát. 

A mézet tehetjük teába, azoban magában is fogyaszthatjuk. Hatásosságát felturbózhatjuk egy csipet feketeborssal és egy pár csepp citromlével is. Gyömbérrel kiegészítve még hatékonyabb nyugtató és gyulladáscsökkentő hatásokat tudunk elérni, így érdemes betegség idején egy kis mennyiséget belereszelni vagy belefőzni forró italainkba.

 

APILAND MANUKA MGO 400+ MÉZES CUKORKA PROPOLISSZAL 65 G

BERTALAN AKÁCMÉZ 900 G

BERTALAN HÁRSMÉZ 500 G

 

Gőzöljünk 

Megfázásos időszakokban remek és olcsó természetes köhögéscsillapító a gőzölés, akár illóolajokkal kiegészítve. Nem csak nyugtatja a légzést, de segít hidratálni a kiszáradt nyálkahártyát, emellett a gőz melege hatékonyan oldja a letapadt váladékot.

Nincs másra szükségünk, mint vízre és illóolajokra. Forraljunk fel egy nagy tálnyi vizet, tegyünk bele borsmenta, rozmaring vagy eukaliptusz illóolajat, hajoljunk a tál fölé és lélegezzük be a meleg gőzt. Hatásos lehet a műveletet fejünket letakarva végezni, hiszen így még jobban átjárhatja légzőrendszerünket a jótékony pára. Ezt a folyamatot akár naponta többször is megismételhetjük a mihamarabbi gyógyulás érdekében.

 

RELAX ILLÓOLAJ KÖHÖGÉS CSILLAPÍTÓ 10 ML

ANANDAM BIO EUKALIPTUSZ RADIATA ILLÓOLAJ 5 ML

AROMAX ROZMARING ILLÓOLAJ 10 ML

 

Gyömbér és fokhagyma – az ütős páros

A gyömbért és a fokhagymát évezredek óta hatékony gyógyírként ismerik el számos betegség esetén - a szívbetegségtől kezdve egészen a köhögésig. Nem véletlen, hiszen a fokhagyma és a gyömbér is tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal, emellett vírusellenes hatással is rendelkeznek.  

A fokhagyma immunrendszererősítő tulajdonságokkal rendelkezik, valamint segít aktiválni a fehérvérsejteket, melyek fontos szerepet játszanak a betegségekkel szembeni immunválaszban, ezzel segítve megfázást és az influenzát okozó vírusok leküzdését.

A gyömbér immunerősítő és gyulladásgátló hatású, emellett a váladék oldódását is segíti. Hatékonyan segít megelőzni a vírusok légutakhoz való tapadását, emellett segít a köhögés kialakulásának megelőzésében is. 

A bátrabbak kipróbálhatják a betegségűző gyömbér és fokhagyma tiszta keverékét, melyből napi párszor elég fogyasztani egy kanálkával. A gyömbérből forró vízzel, mézzel és citrommal finom forró italt is készíthetünk, míg a fokhagymát ételekben felhasználva is fogyaszthatjuk.

 

BIG STAR INSTANT MÉZES GYÖMBÉR TEA 180 G

HERBALANCE KURKUMA-GYÖMBÉR TABLETTA 120DB

SZAFI REFORM PALEO GYÖMBÉR ŐRÖLT 50 G

 

Öblögetés

Köhögés enyhítésére alkalmazhatjuk az öblögetést is, melyet egyszerű sós vízzel vagy ezüst kolloidos, esetleg gyógynövényes szájöblögető készítményekkel is végezhetünk.

Sós vizes öblögetés esetén elég jó minőségű tengeri sót keverni langyos vízbe, majd ezzel gargalizálni pár másodpercig. Segít enyhíteni az irritációt és a torokfájást, csillapítja a köhögést, emellett fertőtlenítő hatással is rendelkezik.

Az ezüst-kolloid fertőtlenítő hatású készítmény, melyet belsőleg is alkalmazhatunk vírusos fertőzések esetén.

 

HERBÁRIA EZÜSTKOLLOID SZÁJ- ÉS TOROK ÖBLÖGETŐ 200ML

 

Adagolás:

Öntsön tetszőleges mennyiségű oldatot a szájüregébe és néhány másodpercig gargarizáljon. Az oldat hígítatlanul történő alkalmazásra ajánlott!

 

 

Győzze le a megfázást és enyhítse a köhögés tüneteit természetes köhögéscsillapítókkal a Bioszállító.hu oldaláról!

simplepay_hu