Cikkek

5 természetes vágyfokozó étel a konyhából

2022.01.18 21:00

A hálószobai kalandok beindításához sokszor nincs másra szükség, mint egy-egy vágyfokozó ételt vagy alapanyagot bevetni főzés során. Rengeteg élelmiszer növelheti a libidót, ezeket összefoglaló néven afrodiziákumnak nevezzük. Az afrodiziákumnak minősülő ételek a szerelem görög istennőjéről, Aphroditéről kapták nevüket, hiszen az ókori történetek szerint ahová az istennő lépett, ott vágyserkentő növények nőttek ki a földből.

 

Ismerje meg, milyen finom vágyfokozó ételekből csemegézhetünk, melyeket Afrodité kertjében is garantáltan megtalálhatnánk. Olvassa el a Bioszállító.hu legújabb cikkjét!

A harmonikus szerelmi élet természetesen nem csupán az éppen elfogyasztott ételektől függ, azonban mit sem árthat egy kis kísérletezés a kulináris világban. Az afrodiziákum vagy vágyfokozó étel a népi hiedelmek szerint élénkíti a nemi vágyat és a nemi aktivitást. Ezek az ételek egyszerre hatnak az idegrendszerre, a hormonháztartásra és az erek megfelelő működésére. Az afrodiziákumnak minősülő élelmiszerek emellett hozzájárulnak az egészséges vérkeringéshez, segíthetnek egyensúlyban tartani a hormonokat és fokozzák a vitalitást – minden, ami a libidó növeléséhez szükséges. Ezeket az érzéki falatokat egyedül vagy partnerünkkel is kiélvezhetjük.

 

Vegyük végig tehát természetes vágyfokozó receptjeink listáját, melyek egyben szuperélelmiszer tápanyagokat is tartalmaznak.

 

Csokoládé 

A csokoládé története már az ókorban elkezdődött, vágyfokozó hatását pedig hamar felismerték. Az aztékok lehettek az elsők, akik a csokoládéra mint afrodiziákumra tekintettek, összekapcsolva azt a szexuális erővel és a fokozott libidóval.

Mindannyian ismerjük a mondást, mely szerint a csokoládé telis-tele van boldogsághormonnal. Tudományos szempontból vizsgálva a csokoládéban található triptofán a szerotonin egy építőeleme, melyről ismert, hogy fokozza az élvezeteket. Így tehát érdemes bűntudatmentesen csokit fogyasztani párunkkal, hiszen kellemes vágyfokozó hatást érhet el mindenkinél.

Válasszunk legalább 70%-os kakaótartalmú étcsokoládét, így az egészséges étkezést is szem előtt tarthatjuk és bármely diétába beleférhet egy-két kocka.

 

TORRAS GLUTÉNMENTES ÉTCSOKOLÁDÉ 72% HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL 75 G

ALL IN ÉTCSOKOLÁDÉ ERITRITTEL 95 G

CAVALIER ÉTCSOKOLÁDÉ SZELET STEVIA KAKAÓ DARABOKKAL 40 G

 

Maca 

A maca csodás hatásairól itt írtunk korábbi cikkünkben. A perui hegyek magaslatain őshonos növény energizáló hatásáról ismert, azonban a hormonháztartásra is jótékony hatással van – emellett pedig évszázadok óta afrodiziákumként is ismert.

Hasznos lehet alacsony tesztoszteronszintű férfiak libidójának növelésében, azonban a női termékenységet is elősegíti. A macát sokféleképpen fogyaszthatjuk, nincs másra szükségünk, mint  egy kanál jó minőségű, bio macaporra. Keverjük joghurthoz, kávéba vagy italokhoz.

 

BIO MENÜ BIO MACA-GYÖKÉR POR 125 G

SWANSON MACA KAPSZULA 500MG 60 DB

ÉDEN PRÉMIUM BIO MACA POR 100 G

 

Avokádó

Az avokádó egyre nagyobb népszerűségnek örvend az egészségesen étkezők körében, azonban ez a krémes gyümölcs időszámításunk előtt is ismert volt. Az avokádó E-vitamint tartalmaz, amelyről kimutatták, hogy támogatja a férfiak és a nők termékenységét. Emellett B-vitaminokban is bővelkedik, melyek felpörgethetik az energiát és a vitalitást.

 

CAUVIN AVOKÁDÓOLAJ 250 ML

NATURPOLC AVOKÁDÓVAJ 100 G

POCO LOCO AVOKÁDÓ SZÓSZ 300 G

 

Ginzeng

Shen-Nung császár, akit a kínai orvoslás atyjaként is emlegetnek, a legendák szerint a ginzenget afrodiziákumként használta a szexuális étvágy serkentésére és a merevedési zavarok kezelésére.

Ahelyett, hogy a hormonokat befolyásolná, ginzenozid összetevői miatt a ginzeng közvetlenül a központi idegrendszerre és az ivarmirigy-szövetekre hat, így segítve az értágító és relaxációs folyamatokat. Egy 2002-es tanulmány megállapította, hogy a ginzeng a nitrogén-monoxid felszabadítása révén növeli a libidót és a teljesítményt is.

 

BIOCO GINZENG TABLETTA 60 DB

BIG STAR INSTANT KOREAI GINZENG TEA 20 G

SUN MOON GINZENG GYÖKÉR ITAL 120 ML

 

Sáfrány

A sáfrány Iránban, Indiában és Görögországban őshonos szár nélküli gyógynövény. A sáfrányt évezredek óta használják az indiai és perzsa gyógyításban számos egészségügyi előnye miatt – ezek közé tartozik a vágyfokozó hatása. Segít javítani a szexuális diszfunkciót, emellett férfiak esetében a merevedési zavarokra is pozitív hatással lehet.

A sáfrányt számos ételben használhatjuk, így zöldségeket, húsokat vagy köreteket is ízesíthetünk vele.

 

LAKHSMY SÁFRÁNY 0,5 G

FŰSZERÉSZ SÁFRÁNY EGÉSZ 0,2 G

KOTÁNYI SÁFRÁNY 1 G

 

A vágyfokozó ételeket nyugodtan fogyaszthatjuk, panaszokat csak abban az esetben okozhatnak, ha allergiásak vagyunk vagy esetleg a gyomrunk nem bírja. Főzzünk egy finom vacsorát, vegyünk fel egy mutatós szettet és ünnepeljük meg a szerelmet afrodiziákumokkal!

 

Válogasson a Bioszállító.hu többezer terméke közül és élvezze az egészséges ételeket és alapanyagokat az év bármely napján!

simplepay_hu