Cikkek

5 otthon elkészíthető természetes hajpakolás recept, mely valóban hat

2021.11.17 12:42

Napjainkban a drogériák polcain hajápolási termékek kész hadserege várja, hogy használjuk őket. Manapság már minden hajtípus számára megtalálhatjuk a megfelelő hajápolási termékcsaládot, azonban gyakran előfordul, hogy egyszerűen nem találjuk a „Nagy Ő-t”, a tökéletes hajpakolást. Sőt, az is lehet, hogy megtaláltuk, azonban a rendszeres alkalmazást a túl borsos ár miatt pénztárcánk megsínylené. A színes, szagos, olcsó, drága, egyenesítő, göndörítő, ápoló, hidratáló termékek útvesztőjében néha érdemes megállni, felkutatni spejzünk tartalmát és visszatérni a természetes alapanyagokhoz, melyet hajkoronánk is garantáltan meghálál.

 

Tartson szépségnapot a Bioszállító.hu otthon elkészíthető hajpakolásaival és élvezze a ragyogóan selymes, friss és kellemes frizurát!

Hajunkat sok stressznek tesszük ki a mindennapok során. A házi készítésű hajpakolások kiválóan megnyugtatják és helyreállítják a festéstől, hőkezeléstől, sós víztől vagy klórtól sérült hajszálakat. Hatalmas előny még, hogy személyre szabhatjuk saját hajpakolásunk az adott hajtípushoz, legyen az száraz, zsíros, göndör, vékonyszálú vagy hullámos.

 

1. Kókuszolaj minden hajtípusra

A kókuszolaj a természetes szépségápolás egy évezredek óta használt alapanyaga, mely megpuhítja a száraz hajat, emellett megszelídíti a rakoncátlan tincseket. A kókuszolaj a benne található zsírsavaknak köszönhetően gyorsan beszívódik a hajba, magas E-vitamin tartalma segíti a hajnövekedést, elősegíti az UV-sugarak elleni védekezést és hidratáló tulajdonságai védik a hajat a kiszáradástól.

A kókuszolajat számos módon használhatjuk hajunk igényeitől függően.

  • Amennyiben hajerősítésre szeretnénk használni, kenjük fel hajmosás előtt 10 percre egész hajhosszunkra az olajat
  • Mélykondicionáló kezeléshez használjuk hajbalzsam helyett, vigyük fel hajközéptől a hajvégekig és hagyjuk harminc percig hatni
  • A kókuszolaj közvetlenül a fejbőrre kenve antimikrobiális hatást fejt ki, mely segít a korpásodás elleni küzdelemben, kitisztítja a pórusokat és elősegíti a haj növekedését

 

TRIGRAMM EXT.SZŰZ KÓKUSZOLAJ 200ML GM

ÉDEN PRÉMIUM BIO EXTRA SZŰZ KÓKUSZOLAJ (VCO) 400+50 ML 450 ML

 

2. Tej és méz a vékonyszálú haj erősítéséhez

Amennyiben hajunk vékonyszálú és töredezésre hajlamos, érdemes egy tejes-mézes pakolást kipróbálnunk. A méz keratint tartalmaz, amely erősíti a hajat, emellett megakadályozza a gyenge, törékeny haj elvékonyodását. Emellett sejtmegújító hatásának köszönhetően egészségesebbé varázsolhatja fejbőrünket, miközben gyulladásgátló tulajdonságai csillapíthatják az irritációt. A tej tele van fehérjékkel, aminosavakkal, B12-vitaminnal, vassal és cinkkel. A kettő együtt kombinálva segíthet puhává varázsolni hajkoronánk és támogatni annak szerkezetét.

Egy csésze tejet és egy evőkanál mézet töltsünk egy fújós flakonba, majd vigyük fel hajunk teljes hosszára hajmosás után. Hagyjuk 10-20 percig hatni, majd öblítsük le meleg vízzel.

 

BERTALAN HÁRSMÉZ 250 G

DR.ORGANIC REGENERÁLÓ SAMPON BIO MANUKA MÉZZEL 265ML

 

3. Banán és olívaolaj a károsodott hajvégekre

Ez a két összetevő, amely nagy valószínűséggel ebben a pillanatban is megtalálható konyhánkban, valódi csodát tehet hajunkkal. A banán gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, így  hidratálja és feltölti a fénytelen, sérült, száraz hajat, emellett kiegyensúlyozza a fejbőr pH-értékét. Az olívaolaj gazdag egészséges zsírokban és E-vitaminban, amelyek fényesebbé és simábbá varázsolhatják a hajat, emellett regeneráló hatása segít a töredezett hajvégeken.

A házi hajmaszk elkészítéséhez használjunk egy érett banánt és egy evőkanál olívaolajat. Törjük össze a banánt villával vagy turmixgéppel, adjuk hozzá az olívaolajat és keverjük össze. Eredményül egy krémes, habos hajmaszkot kapunk, melyet hajmosás után alkalmazhatunk hajunkon és fejbőrünkön. 10-15 perc után mossuk le.

 

BIOLEVANTE BIO EXTRASZŰZ OLÍVAOLAJ 1000 ML

ABACO BIO EXTRA SZŰZ OLIVAOLAJ 500 ML

 

4. Almaecet a zsíros fejbőrre

Az almaecet számos hajtípusra jótékony hatással lehet. A gubancos, nehezen kifésülhető haj egyik megmentője, a festett hajhagymák legjobb barátja, a göndör textúra sztárja, a zsíros fejbőr orvossága – sőt, hajhullás ellen is kiválóan használhat. Azonban legyünk óvatosak, hiszen a száraz hajtípust tovább száríthatja, mellyel túl sok olajat fogunk elvonni fejbőrünktől.

Keverjünk össze egy csésze almaecetet egy evőkanál mézzel. Tegyük a keveréket egy fújós flakonba és permetezzük hajunkra. Hagyjuk 10 percig hatni, majd öblítsük le.

 

ALCE NERO BIO ALMAECET 500 ML

BIO ZENTRALE ALMAECET SZÜRETLEN 750 ML

 

5. Barna cukor és kókuszolaj korpásodásra 

Akár egy finom süteményrecepetet is kezdhetnénk így, azonban a barna cukor és kókuszolaj keveréke megkönnyebbülést nyújthat száraz, viszkető fejbőr esetén. A barna cukorban lévő szemcsék segítenek leradírozni a fejbőrt anélkül, hogy túl durva lenne bőrünk felületéhez. Ez megtisztítja fejünket a hámlástól, valamint segíthet csökkenteni a korpásodást és viszketést. A kókuszolaj serkentheti a hajnövekedést és lelassíthatja a hajhullást, hiszen mélyen behatol a tüszőkbe, emellett hidratál, fényt ad és segít megelőzni a töredezett hajvégeket.

Keverjünk össze két evőkanál barna cukrot és egy evőkanál kókuszolajat. Hajmosás előtt dörzsöljük be fejbőrünkbe, majd mossuk ki samponnal.

 

ALCE NERO BIO BARNA NÁDCUKOR PERUI 500 G

NATURA NÁDCUKOR ARANYBARNA 1000 G

 

Kövesse a Bioszállító.hu cikkjeit és éljen boldog, egészséges életet tippjeinkkel!

simplepay_hu