Cikkek

Hatásos védekezés a szúnyogok ellen – a legbiztosabb szúnyogriasztó szerek

2021.07.07 11:11

Repül, zümmög, csíp, vért szív, majd idegesítő, viszkető hólyagokat hagy maga után, mi pedig felesküszünk, hogy mostantól őt és minden társát egyesével kiírtjuk, kegyelmet nem ismerve. A szúnyogok a nyári időszak kellemetlen kis élőlényei, akik megkeserítik az esti levegőzést, a tóparti kalandokat, az erdei kirándulásokat, sőt, akár otthonunk nyugalmát is hajlandóak megzavarni egy kis lakoma reményében.

Miért szeretik a szúnyogok megkeseríteni mindennapjainkat?

Hazánkban több, mint 50 szúnyogfaj honos, amelynek csak kis csoportja kedveli az emberi vért. Főleg folyók, tavak partján találkozhatunk velük, de a természetes vizektől távol is előfordulnak. Ennek oka, hogy a légmozgás a szúnyogokat akár kilométerekre sodorhatja szaporodási helyüktől, így terjednek hatékonyan. Másrészt bizonyos szúnyogfajok a kisebb vízgyűjtőedényekben, pocsolyákban, akár egy madáritatóban megülő vízben is képesek fejlődni – ezek a szúnyogfajok pedig az ország minden pontján előfordulnak.

A szúnyogokat valójában nem a vérünk „szaga”, hanem sok más egyéb biológiai tényező vonzza. Ilyen például a kilélegzett szén-dioxid: minél többet bocsájtunk ki méreteinkből fakadóan vagy minél intenzívebben lélegzünk, annál vonzóbbnak találnak bennünket. Ezen kívül a vércsoportunk is mérvadó – a szúnyogok a 0-ás vércsoportot kedvelik a legjobban, ezt követik a B-s vércsoportúak, a legnagyobb biztonságban pedig az A-s vércsoportúak vannak. Ezen kívül a bőrünkön élő baktériumok is nagyban befolyásolják, hogy mennyire találnak ínycsiklandó falatnak a vérszívók - Kutatások szerint bizonyos bakteriális szagok vonzóbbak a szúnyogok számára a többinél. Érdekesség, hogy a terhes nőket és a sörfogyasztókat kiváltképp kedvelik a szúnyogok, így előszeretettel vadásznak rájuk.

Mit tehetünk a szúnyogcsípések elkerülésének érdekében?

Tartsuk rendben a kertet!

A szúnyogok a túlburjánzó természetet kedvelik, így ha rendszeresen nyírja a füvet, metszi a növényeket, karban tartja a medencét, kevésbé szívesen bóklásznak az Ön kertjében.

Használjon hatóanyagokkal ellátott szúnyogriasztó szereket bőrén!

BEN"S KULL.-ÉS SZÚNYOGRIASZTÓ AEROSZOL 100 ML

A készítmény a bőrfelületre fújva a vérszívó rovarokat (pl. : szúnyog, kullancs) 6-8 órán keresztül távol tartja. A riasztószert a védendő bőrfelületre kell permetezni, majd enyhén szét kell dörzsölni. Az arcbőrt a kézre szórt permettel kell bekenni. Kisgyermekeknél inkább a ruházatra fújjuk! Javasolt 2 éven felüli gyermekek és felnőttek részére.

https://bioszallito.hu/BENS-KULL-ES-SZUNYOGRIASZTO-AEROSZOL

BIO BIO BABY CITROMOS MUSKÁTLIKIVONATOS SPRAY ROVAROK ELLEN 100 ML

Egy különleges termék a pici gyermekeknek és felnőtteknek a szúnyogok, tigrisszúnyog (Aedes albopictus), kullancsok, bogarak ellen. Testspray természetes C vitaminnal csipkebogyó kivonattal, biokertészeti igazolással.

https://bioszallito.hu/Bio-bio-baby-citromos-muskatlikivonatos-spray-rova

GALAKTIV SZÚNYOGRIASZTÓ SPRAY PUMPÁS 100 ML

Különleges előnye a Galaktiv szúnyogriasztó spray-nek, hogy teljeskörűen alkalmazható: víz- és izzadtságálló termékek, nedvesség hatására nem veszít hatékonyságából - ezáltal nem csak a szokásos csípés elleni védekezéskor használható, de ideális strandoláshoz, kiránduláshoz, sportoláshoz, horgászáshoz és minden más szabadidős elfoglaltsághoz. Kizárólag természetes hatóanyagokat tartalmaz, így semmiféle mérgező hatása nincs felnőttekre, gyermekekre vagy akár állatokra. Kisgyermekek bőrén is alkalmazható.

https://bioszallito.hu/GALAKTIV-BIO-SZUNYOGRIASZTO-SPRAY-PUMPAS

Illóolajokkal a szúnyogok ellen!

Akár illóolajokkal is fel tudjuk venni a szúnyogok ellen a harcot, amelyekkel otthonunkat, a teraszt vagy akár bizonyos kerti részlegeket is bebiztosíthatunk. Ilyen illóolajok a borsmenta, az indiai citromfű, az eukaliptusz vagy akár a geránium. Alkalmazzuk őket párologtató készülékekben vagy diffúzorokban!

PANAROM ILLÓOLAJ EUKALYPTUS CITRIODORA / VIETNÁMI EUKALIPTUSZ ILLÓOLAJ BIO

https://bioszallito.hu/Panarom-Illoolaj-Eukalyptus-citriodora-/-Vietnami

PANAROM ROVAROK ÉS CSÍPÉSEK ELLEN CITRELLA KEVERÉK

https://bioszallito.hu/Panarom-ROVAROK-ES-CSIPESEK-ELLEN-Citrella-keverek

Használjunk citronella gyertyát!

A citronella illatú illatgyertya szúnyogriasztó gyertyaként is ismert, ideális a kertben vagy az erkélyen töltött hangulatos estékhez. Friss citromillatának köszönhetően a levegőt is frissíti, emellett pedig a nem kívánt rovarokat is távol tartja.

https://bioszallito.hu/Zig-zag-citronella-gyertya-agyag-6-ora-14-cm-kulte

Szerezzen be minden fontos szúnyogriasztó kelléket a Bioszállító webshopból és élvezze a nyarat vérszívóktól mentesen!

simplepay_hu