Cikkek

Viszlát, betegségek! 4 módszer a téli immunerősítéshez

2023.12.12 15:37

Beköszöntött a tél, ez pedig nem jelent mást, mint a megfázások időszakát. Szerencsére számos természetes módon erősíthetjük az immunrendszerünket, így az egész család talpon maradhat a téli szünet alatt is.

 

Olvasd el a Bioszállító.hu legújabb cikkét és maradj egészséges még akkor is, amikor mindenki köhög körülötted!

Beköszöntött a csípős téli levegő. Csodaszép havazás, hangulatos karácsonyi vásárok, finom forró italok és rengeteg otthoni pihenés jellemzi ezt az időszakot -  azonban a szezonális betegségekkel ez már nem annyira buli. Szerencsére nincs ok aggodalomra, hiszen a megfelelő rutinnal és szokásokkal megerősítheted immunrendszeredet, és egy egészséggel és életerővel teli telet tölthetsz el idén.

Ebben a cikkben megvizsgálunk öt hatékony módszert a betegségek távol tartására a téli hónapokban, így biztosítva, hogy a legtöbbet hozhasd ki a szezonból anélkül, hogy ledöntene a lábadról a megfázás vagy az influenza.

 

Tápanyagok az immunrendszer erősítéséhez

Az már nem újdonság, hogy a megfelelő tápanyagokkal és vitaminokkal az immunrendszerünk is erősebb lesz. Azonban sokszor megfeledkezünk arról, hogy a téli hónapokban kulcsfontosságú, hogy az immunrendszer működését támogató vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ételekre koncentráljunk. Ilyenkor kevesebb friss zöldség és gyümölcs áll rendelkezésre, így elengedhetetlen, hogy más forrásból is pótoljuk a hiányt. Érdemes olyan immunerősítő kiegészítőket beszerezni, mint például a C-vitamin, a D-vitamin és a cink. Ezek az erős tápanyagok kulcsszerepet játszanak a szervezet fertőzésekkel szembeni ellenálló képességének javításában és az optimális egészség megőrzésében.

D-vitamin

A D-vitamint a napfény hatására állítja elő szervezetünk, amelyből egyre kevesebb áll rendelkezésre a téli hónapok alatt. Nem csoda, hogy ilyenkor a lakosság nagy része D-vitamin hiánnyal küzd, ami fáradtsághoz és levertséghez vezethet. Szerencsére a Bioco D3-Vitamin Forte a sima D3-vitamin tablettához képest kétszeres hatóanyag-mennyiségben tartalmaz D3-vitamint (50 g helyett 100 g-ot tablettánként), amely 4000 IU-nak - nemzetközi egységnek - megfelelő mennyiség. Napi egy kapszulával már bőven fedezni tudjuk a napi szükségletünket!

BIOCO D3-VITAMIN FORTE 4000IU TABLETTA 100 DB

C-vitamin

A C-vitamin tökéletes választás azoknak, akik hajlamosabbak a megbetegedésekre, és azoknak is, akik támogatni szeretnék immunrendszerüket. Ha C-vitaminból hiányt szenved a szervezetünk, könnyebben kaphatunk el fertőzéseket, lassabban fogunk felépülni betegségekből, és izomfájdalom is jellemző lehet. Előzd meg a betegségeket napi egy tabletta Calvita C-vitaminnal, amely ugyanannyi C-vitamint tartalmaz, mint 2 kg narancs, vagy 20 kg alma!

CALIVITA C 1000 PLUS TABLETTA MEGADÓZISÚ C-VITAMIN 100DB

 

Hidratálás a téli egészségért

A téli hónapokban gyakran megfeledkezünk a megfelelő hidratálásról, pedig ugyanolyan fontos megfelelően pótolni a folyadékot, mint a nyári melegben. A hidratáció kulcsszerepet játszik a testi funkciók egyensúlyának megőrzésében, beleértve az immunrendszert is. Hidegebb időben az emberek általában kevesebb folyadékot fogyasztanak, ami kiszáradáshoz vezet, ez pedig gyengítheti a szervezet védekező mechanizmusait.

Ne feledkezz meg a megfelelő folyadékbevitelről: kortyolgass egész nap meleg gyógyteákat, főzz finom húsleveseket és természetesen ne maradjon el a vízivás sem.

Ha nem vagy egy nagy ivó, de mégis szeretnéd megfelelően hidratálni és óvni a szervezetedet, akkor neked találták ki a Calvita Samburex folyékony immunerősítőt. Koncentrált, nagy dózisú feketebodza-kivonatot tartalmaz, melyet gyógynövénykomplexszel, valamint extra C-vitaminnal és cinkkel bolondítottak meg. Mindez egy jóízű, folyékony készítménybe zárva, hogy a család minden tagja felkészült immunrendszerrel várja az influenza veszélyével fenyegető hűvösebb hónapokat.

CALIVITA SAMBUREX FOLYÉKONY IMMUNERŐSÍTŐ 240ML

 

Minőségi alvás télen is

Az ünnepi szezon forgatagában könnyű figyelmen kívül hagyni a megfelelő éjszakai alvás fontosságát. A minőségi pihenés azonban az erős immunrendszer alapja. Alvás közben a szervezet alapvető javítási és karbantartási folyamatokon megy keresztül, beleértve a fertőzésekkel szembeni védekező sejtek termelését. Igyekezzünk minden nap azonos időben lefeküdni, kerüljük az elektronikus kütyüket elalvás előtt, valamint gondoskodjunk arról, hogy alvóhelyünk kényelmes és alkalmas legyen a pihenésre.

Ha a karácsonyi teendők stresszesebbé tesznek minket, akkor érdemes természetes segítséget is bevetni a megfelelő alváshoz. Próbáld ki az Erbavita Lietoson Alkoholmentes Relax Cseppjeit, melynek összetevői oldják a feszültséget, az idegességet, a szorongást, és elősegítik a pihentető mély alvást. Már 3 éves kortól fogyasztható, és a legkisebbeknek ágybavizelés ellen is ajánljuk.

ERBAVITA® LIETOSON - ALKOHOLMENTES RELAX CSEPP. FESZÜLTSÉG, IDEGESSÉG, SZORONGÁS, PIHENTETŐ MÉLY ALVÁS

 

Télen se hagyjuk abba a mozgást

A sport önmagában immunerősítő, amelyet nem szabad csak a melegebb hónapokra hagyni. A rendszeres testmozgás javítja a keringést, csökkenti a gyulladást és fokozza az immunsejtek termelését. Törekedj legalább 30 perc közepes intenzitású testmozgásra a hét minden napján - legyen az egy gyors téli séta, egy otthoni edzés vagy egy fitnesz óra.

Ha pedig a szervezetedet is megtámogatnád a megfelelő regenerálódáshoz, akkor próbáld ki a Basica Bázikus Sport Italporát, mely a sportolók holisztikus szükségleteihez igazodik, és biztosítja a teljesítmény szempontjából kulcsfontosságú tápanyagokat a sportolás előtt, alatt és után.

BASICA BÁZIKUS SPORT ITALPOR 300G

 

Tégy az egészségedért idén télen és előzd meg a betegségeket a Bioszállító.hu szuper termékeivel!

 

simplepay_hu