Cikkek

Ha napozás, akkor aloe vera

2023.09.04 11:47

Ugyan vége már a nyári időszaknak, sokan még csak most térnek haza a nyaralásból. A vakáció és nyári jó idő elengedhetetlen programja a napozás, amely nem csak gyönyörű bronzos bőrt ad, de feltölt energiával is. A napon töltött órák azonban megterhelhetik a bőrünket, amelyre megmentőként jöhet az aloe vera csodálatos ereje.

Olvasd Te is a Bioszállító.hu cikkét és tudj meg többet az aloe vera napozást segítő hatásairól!

Miért fontos a napon töltött idő?

A nap melengető sugarai nyújtanak életet a bolygónknak. A növények fotoszintézise mellett az embernek is fontos és alapvető egészségfokozó forrása a napfény. Serkenti a D-vitamin szerves szintézisét, elősegíti a fizikai erőnlétet, az izomzat megfelelő működését és regenerációját, mindemellett erősíti az immunrendszert és javítja a hangulatunkat. Összességében annyi mindenben segít a napfény, hogy bátran kijelenthető: a Nap az élet.

Az évszakok sajátosságaiból adódik, hogy nyáron különösen sokat találkozunk a napfénnyel. Ilyenkor a szervezetünk önmagába képes hozzájutni a megfelelő D-Vitamin mennyiséghez, mindeközben a bőrünk pedig lebarnul, és és élettel töltődik fel. Azonban, hogy ez a bronzosodás és „szikrázás” tartós és egészséges legyen, segítségül hívhatjuk az aloe vera szinte már varázslatos képességeit.

Napozás előtt aloe vera

Gyakori, hogy a boltok polcain található fényvédők, napozó tejek és krémek tartalmaznak aloe vera kivonatot is. Ugyanis ez a különleges növény rendelkezik olyan tulajdonságokkal, amelyek fokozzák a nap káros sugarai elleni védelmet és táplálják a bőrt is. Képes egy úgynevezett védő réteget létrehozni a bőr felületén, amely nem csak felfogja az UVB sugarakat, de egyben hidratáltan tartja a bőr felületét. Gyors felszívódása kifejezetten hasznos a különböző fényvédők egyenletes és ragadásmentes elkenéséhez. Ajánljuk az aloe verás termékek használatát érzékenyebb, könnyen leégő bőrűeknek.

Alveola aloe vera eredeti spf30 napozó krém arcra és testre (bioszallito.hu)

Napozás után

Az aloe vera hatása a napozás után jelenik meg igazán. A gyulladáscsökkentő hatású növény ugyanis képes a napozástól megterhelt, érzékeny bőrfelületet nyugtatni. Ez kifejezetten hasznosnak bizonyul égés esetén. Ilyenkor az előzőekben ismertetett módon az aloe vera egy védőréteget képez a bőrön, amely hatását folyamatosan kifejtve csökkenti a bőr gyulladását. Mindemellett az aloe vera tele van antioxidánsokkal, amelyek csökkentik a sejtek UV fény által létrejövő károsodását, és megfékezhetik a rákos sejtek kialakulását. Az aloe vera erejét már a legtöbb bőrápolási vállalat alkalmazza megannyi készítményben, így nem nehéz belefutni hasonló napozás utáni testápolóba. Azonban, ha fokozni akarjuk a hatást alkalmazhatunk frissen levágott aloe szárat, vagy tiszta aloe kivonatú gélt is.

LAVERA SUN NAPOZÁS UTÁNI TESTÁPOLÓ 200ML - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

Specchiasol® Verattiva® Napozás utáni TUSFÜRDŐ - S - Bioszál (bioszallito.hu)

Aloe vera egész éveben

Természetesen az év több évszakból is áll, mint a nyár, és érdekes lehet, hogy a bőrt megterhelő káros természeti viszonyok ugyanúgy jelen vannak a zordabb időkben is. Elég csak a hideg időszak arcszárító tulajdonságára gondolnunk, vagy bármilyen sportolás alatt szerzett horzsolásra. Ilyenkor ugyanis a bőr saját védőrétege megsérül, és jobban ki lesz téve a fertőzéseknek. Ezért ilyen esetekben külső segítségre van szüksége. Az aloe vera antiszeptikus, tisztító és baktériumölő hatása miatt megelőzheti a sérülések elfertőződését. Mindemellett hidratálja és regenerálja a bőrt, meggyorsítva ezzel a gyógyulás folyamatát. Az aloe vera készítmények palettájában megtalálhatunk már megannyi olyan terméket, amelynek hatóanyagait ezzel a csodanövénnyel egészítik ki. Ilyen lehet például az aloe tartalmú arckrémek, micellás vizek és szérumok is. Mindezek mellett mi ajánljuk a tiszta aloe kivonatú sprayket és géleket is, amelyek általános felhasználásuk miatt megannyi problémára és sebkezelésre is használhatunk.

EREDETI ALOE VERA SPRAY 500 ML - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

Himalaya aloe vera gél 300ml - bioszallito.hu

Organic Shop Tisztító micellás víz aloe verával és avokádóva (bioszallito.hu)

Organic Shop Gyengéd arctisztító gél aloe verával és avokádó (bioszallito.hu)

Válaszd Te is a Bioszállító.hu aloe vera tartalmú termékeit az egészséges bőrért!

 

simplepay_hu