Cikkek

Az orbáncfű sokszínű hatása

2023.07.24 15:11

Jó kedélyűen és felszabadultan szeretnéd a nyár minden pillanatát eltölteni? Az orbáncfű készítmények kiemelkedő megoldást nyújthatnak idegességre, depresszióra és emellett még megannyi változatos panaszra. Ne hagyd, hogy az érzéseid elnyomjanak, olvasd el cikkünket és tedd önfeledté a mindennapokat!

Ha Te is buliként szeretnéd megélni a nyarat, tudj meg többet az orbáncfű jótékony hatásairól!

Manapság az emberek többsége szívesebben választ gyógynövényes készítményeket problémájuk kezelésére, mint mesterséges gyógyszereket. Többek között ezért is robbant be a köztudatba az orbáncfű, ezzel nagy sikereket elérve. Elsősorban hangulatjavítóként, antidepresszánsként, stresszoldóként és nyugtatóként szokták javasolni. De érdemes minden esetben előtte az orvosoddal konzultálnod az alkalmazandó megfelelő mennyiségről, hogy az orbáncfű minden pozitív hatását megtapasztalhasd.

Hogyan lehet használni az orbáncfüvet?

Tudtad, hogy az orbáncfű nem csak belsőleg, de külsőleg is ugyan olyan hatékonyan felhasználható? Habár, a cikkünk elején említettük már, hogy az orbáncfű felhasználása nagyon sokszínű, de most elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, hogy ezt bővebben is kifejtsük számotokra.

Az orbáncfő belsőleges felhasználása

A belsőleges hatást emlegetve neked mi jutott az eszedbe? Csak nem egy finom meleg orbáncfű tea? Jó felé tapogatózol, hiszen készíthetünk egy ínycsiklandó meleg italt belőle, ám szerencsénkre elérhetőek már könnyedebben és gyorsabban alkalmazható orbáncfű készítmények is, mint például kapszulák, tabletták, olajok, krémek és cseppek is.

Dammers st.johns wort orbáncfű kapszula 40 db - Bioszállító. (bioszallito.hu)

BIOEXTRA ORBÁNCFÜ CSEPPEK 50 ML - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

Adamo orbáncfű krém 50 ml - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

Panarom NÖVÉNYI OLAJOK Orbáncfű macerátum - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

Mama Drog orbáncfű 50 g - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

Ha a nyári esték során mégis egy nyugtató és lelazító orbáncfű teára vágyasz, akkor így készítsd el:

Első lépésként készíts elő 2-4 gramm tealevelet szűrőben (ne fém szűrő legyen, mert az nem hagyja, hogy megfelelően kiengedjenek a gyógynövénynek) és helyezd a bögrédbe. Utána ezt forrázd le 2,5 deciliter vízzel. Körülbelül 15 percet hagyd állni és ázni, majd szűrd le, és már fogyasztható is ez a csésze nyugtató hatású tea.

Milyen belsőleg jótékony hatásai vannak az orbáncfűnek?

Gyógyír lehet gyomorbántalmakra

Az orbáncfűből készülő teák már régóta közismertek és sokak által alkalmazott a gyógyászatban. Tudtad, hogy nem csak egy specifikus gyomorproblémára jöhet segítségül ez a gyógynövény? Hanem úgy tartják, hogy képes lehet az emésztés javítására, a gyomorsav csökkentésére és még megoldást nyújthat epehólyag-bántalmakra, illetve gyomorfekélyre.

Segíthet a nikotin és alkoholfüggőség háttérbeszorításában

Te is stresszesebb és feszültebb vagy, amikor egy rossz szokást szeretnél kiiktatni a mindennapjaidból? Úgy érzed, hogy majd szét robbansz, ha nem gyújtasz rá vagy nem ihatsz egy kortyot sem a buliban? Jó hírünk van: az orbáncfű kivonat képes lehet csökkenteni az alkohol és nikotin éhséget, miközben még a májat és tisztítja.

Immunerősítő? Az orbáncfű remek választás lehet

Már a népi gyógyászatban is igen nagy népszerűségnek örvendett az orbáncfű, amikor immunerősítésről esett szó. Ugyanis ez a gyógynövény vírusölő hatással rendelkezik. Megoldás lehet herpeszek esetén, hepatitisz B és C vírusra és HIV vírusok kezelésére.

Milyen pozitív külső felhasználásai vannak az orbáncfűnek?

Sebek kezelésére

Mint ahogy azt már korábban említettük, az orbáncfű remek választás fertőtlenítésre és vírusölésre. Nincs ez máshogy sebek esetén sem. A bőrsérülések, horzsolások elsődleges letisztítására kiemelten ajánlott. De nem csak sterilizálásra alkalmas, nyugtatja is a sérült területet.

Milyen egyéb alkalmakkor használd az orbáncfű készítményeket?

  • Fogínygyulladáskor
  • Aranyeres panaszoknál
  • Idegi kimerültség esetén
  • Amikor alvászavarokkal küzdesz
  • AIDS kezelésére
  • Vesebántalmakor
  • Depresszió tüneteinek megjelenésekor
  • Torok és mandulagyulladásnál

Farfalla Orbáncfű olaj, 75ml - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

ZAFÍR ORBÁNCFŰ OLAJ KAPSZULA - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

ADAMO ORBÁNCFŰ - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

Válassz Te is orbáncfű készítményeket a Bioszállító.hu széleskörű kínálatából!

 

 

simplepay_hu