Cikkek

A lábápolás fontossága

2023.04.04 13:03

Hamarosan itt a nyár, ezzel együtt pedig a papucsok és nyitott cipők ideje. Ilyenkor érdemes kiemelt figyelmet fordítani a lábápolásra és lábaink egészségére.

Olvassa el a Bioszállító.hu cikkét és tudjon meg többet a helyes lábápolás lépéseiről!

A téli hónapok során a láb sokkal megviseltebb, többek között a bakancsok és zárt cipők hordása, és a hideg, csípős idő miatt. Ezért ilyenkor érdemes kiemelten odafigyelni a bőr regenerálására és hidratálására. Mai cikkünkből megtudhatja, hogy miért fontos a lábápolás, és hogyan érdemes ezt a leghatékonyabban kivitelezni.

A lábápolás egészségügyi kérdés

Mint ahogy azt már számtalanszor hallottuk, a hidegebb hónapok során kiemelkedően fontos táplálnunk a bőrt, hogy megóvjuk a kirepedezésektől és sérülésektől. Nincs ez másként a lábbőrrel sem. Az életkor előrehaladtával felgyorsul a nedvesség elvesztésének folyamata, ami nagy mértékben befolyásolja a bőrünk állapotát. A hidratáltságától függ sok esetben a bőrünk szilárdsága, ragyogása és a lágysága is. Ezért is javasolt a mindennapos hidratálás, krémezés vagy akár olajozás, akkor is, ha a lábainkról van szó.

Szerencsére a lábápoló krémekből széles választék áll rendelkezésre, amelyek gyors és egyszerű megoldást biztosítanak számunkra. De mindent egybevetve, miben is segítenek ezek a lábápolásra használható a készítmények?

A szaruréteg puhítása

A megfelelő lábápoló hidratálókrém kiválasztása után a puha lábakhoz vezető út egyenes. Amikor a szaruréteg puhítása a célunk, akkor érdemes olyan lábápoló készítményeket választanunk, amelyek tartalmaznak úgynevezett keratolitot. Ez szaruoldó, mikrohámlasztó tulajdonsággal rendelkezik, amely képes meggátolni a szaruréteg megvastagodását. Emellett az is előnyös lehet,  ha a lábápoló termékeink 10%-ban szalicilsavat vagy ureát is tartalmaznak. Ezek a hatóanyagok növelik a termék hatékonyságát, ha a bőrkeményedés eltávolításról, vagy akár a kialakulásának megakadályozásáról van szó.

Felfrissít

Mivel a téli hónapok során a lábunk többet van bezárva, ezért nem árt neki néha egy kis felfrissülés. Az olyan lábápoló készítményeket ajánljuk, amelyek tartalmaznak frissítő, antiszeptikus és gombaellenes hatású esszenciális olajokat, mint például borókát, eukaliptuszt és árnikát. Továbbá, a levendula, rozmaring, teafa és kaukkfű esszenciális olaj tartalmú lábápolók is hasonló frissességet kölcsönöznek lábainknak.

Hidratál

A hidratáló krémek többségében megtalálható glicerin, vagy olyan természetes nedvesítő faktorok, mint például karbamid vagy más néven urea. Ezek olyan összetevők, amelyek képesek helyreállítani a bőr nedvességtartamát, ezzel a bőr védőrétegét regenerálva. De több termék estében találkozhatunk azzal, hogy más vízvisszatartó hatású anyagokat is tartalmaznak, amelyek hosszan tartó sejtszintű hidratálást biztosítanak.

A lábápolás lépései:

  1. Előszőr is, mielőtt nekikezdenénk a krémek használatához és a talpak puhításához, jöhet egy pihentető, körülbelül 15-20 perces lábfürdő. A víz semmiféleképpen se legyen túl meleg, inkább kellemesen langyos. Ha fokozni szeretnénk hatékonyságot, akkor tehetünk bele 2-3 marék tengeri sót is, amely regeneráló hatással is bír. Továbbá, képes helyreállítani a bőr pH- értékét és gyulladásgátló tulajdonságokkal is rendelkezik. Ha inkább felfrissülésre vágyunk, akkor egy fél citromot is belefacsarhatunk a lábvízbe.
  1. Második lépésként jöhet a bőrradírozás. A kellemes lábvíz után már kellőképpen kiázott a láb, ami lehetővé teszi számunkra, hogy szinte teljesen eltüntessük az elhalt hámsejteket, és ezzel együtt felpezsdítsük a vérkeringést is. Ennél a lépésnél is ajánljuk a tengeri sós radírokat, mivel tisztitó, gyulladáscsökkentő és vérkeringést fokozó hatásai is vannak.
  1. Végre el is érkeztünk a lábápolás utolsó lépéséhez, a krémezéshez. A célnak megfelelő lábápoló krém kiválasztása után már nincs is más dolgunk, mint bekrémezni a lábunkat, és lefekvés előtt pamutzoknit húzni. Az eredmény már másnap reggel érezhető lesz.

A teljes lábápolási szertartást elég hetente vagy kéthetente elvégeznünk, azonban a lábápoláshoz kapcsolódó krémezést minden egyes nap végezzük el.

A Bioszállító.hu kedvenc lábápolási termékei:

 

Ne hanyagolja el lábát, inkább táplálja és hidratálja a Bioszállító.hu termékeivel!

 

simplepay_hu