Cikkek

Avokádó - a szépségápolás kedvence

2023.04.04 12:28

Az avokádó különlegessége a gasztronómián kívül a kozmetikumainkban is megjelenik. Ebben a cikkünkben megtekintjük, miért nyert ez az egzotikus gyümölcs olyan nagy népszerűséget a szépségápolás területén, és miért érdemes avokádó olajat tartalmazó termékeket választani.

 

Olvassa el a Bioszállító.hu legújabb cikkét és ismerje meg az avokádó előnyeit!

 

Drogériás látogatások idején és a kozmetikumok válogatása során észrevehetjük a nagy számú avokádó emblémákkal és grafikákkal ellátott termékeket. Jogosan merülhet fel bennünk a kérdés, hogy mégis miért örvendnek az avokádós termékek hatalmas népszerűségnek? Ez csupán egy újabb őrült marketing trend, vagy tényleg érdemes avokádóban gondolkoznunk? Nos, érdemes megtekintenünk a tényeket.

 

A világhódító avokádó

Az avokádó Közép-Amerikában honos gyümölcs, amelyet több ezer éve fogyaszt az emberiség. Az aztékok imádták különleges íze és kiváló tápanyagtartalma miatt. A 18. században azonban világútnak indult, és hamar elkezdték termeszteni más mediterrán és szubtrópusi övezetekben. Míg az avokádó szó hallatán főleg a mexikói ételek, mint például a guacamole jut eszünkbe, felhasználása mégis megannyi gasztronómiai kultúrát meghódított. Az egészséges étrend képviselői számára is egy igen kedvelt alapanyag. Nem is csoda, hiszen az avokádó tele van megannyi értékes tápanyaggal.

Az avokádó egészséges

Az avokádó kiváló vitamin forrás, amely teli van A-, B-, C-, E-, és K-vitaminokkal. Mindemellett, magas még a magnézium, kálium, nátrium és különböző fehérje tartalma. Kifejezetten jó antioxidáns forrás, amely fontos szerepet tölt be a sejtek megújulásában. Hozzájárulhat a szív és a szem egészségéhez, csökkentheti a szervezet koleszterinszintjét és szabályozhatja az emésztés egyensúlyát. Az avokádó olaj gazdag telített zsírsavakban, amely a legszárazabb bőrt is képes megfelelően hidratálni. Az E-, és A-vitamin antioxidáns tulajdonságai miatt az avokádó olaj képes harcolni a szabad gyökök bőrkárosító hatásai ellen, ezáltal bőrünk egészséges maradhat. Gyulladáscsökkentő is egyben, így a sérült, gyulladt bőrréteget megnyugtatja és helyreállítja. A lanolin mellett az avokádó olajnak van a legjobb bőr penetrációs szintje, vagyis ez képes a legmélyebben és legeffektívebben behatolni a bőrbe. Gyakran használják más alapanyagok és tápanyagok mellett, mint „hordozó”, mivel az avokádó olaj képes elősegíteni és felgyorsítani a bőrön keresztüli felszívódást más hasznos vegyületeknek, amelyek nem, vagy csak gyengén tudnak a bőrönbe felszívódni.

A kozmetikumok összetevőiben az avokádó olajat PERSEA GRATISSIMA néven tűntetik fel. Hidratáló és regeneráló hatásai miatt szerte ágazóan használják különféle bőrápolási termékekben, mint testápolók, arcmaszkok, de még ajakápolókban és arctisztító tonikokban is. Zöld színe természetes színezékként funkcionál. Kellemes és enyhe illata nem okoz bőrirritációt érzékeny bőrűeknek, ekcémásoknak vagy allergiásoknak. A sok kiváló tulajdonsága miatt az avokádó olaj kifejezetten népszerű hajápolási termékekben is. Az avokádó olaj képes mélyen beszívódni a haj tövébe, ahol kifejtve hidratáló tulajdonságát feltölti és vitalizálja a kiszáradt, meggyengült hajat. Így friss, egészséges és fényes küllemet eredményez használóinak. Kitűnően táplálja a fejbőrt és a hajhagymákat, akár segíthet megszűntetni a fejbőr szárazságát, a korpásodást és a haj hullását is.

 

FAITH IN NATURE BALZSAM AVOKÁDÓ 400ML Bioszállító (bioszallito.hu)

FAITH IN NATURE SAMPON AVOKÁDÓ 400ML Bioszállító (bioszallito.hu)

 

Avokádó hajmaszk házilag

Avokádó tartalmú hajmaszkot akár otthon is könnyedén elkészíthetünk. Ehhez elég egy organikus avokádó húsát kikanalaznunk, hozzákeverünk felkarikázott banánt, egy teáskanál avokádó olajat hozzáadnunk, és kiegészítenünk még egy kanálnyi kókuszolajjal és mézzel. Mindezt jól keverjük össze. A kapott terméket vigyük fel a hajunkra, figyelve, hogy érje a hajtöveket és a fejbőrt is. A maszkot 20 percig fent hagyjuk, majd langyos vízzel lemossuk. Eredményként fényes, telt és egészséges hajat kaphatunk.

AROMAX AVOKADÓ OLAJ Bioszállító (bioszallito.hu)

Bagoila MCT olaj 100% kókuszból 250 ml - bioszallito.hu

 

Válassza Ön is a Bioszállító.hu avokádó tartalmú kozmetikumait!

 

 

 

simplepay_hu