Cikkek

Lábápolási termékek készítése házilag

2023.03.13 20:34

Sokszor megfeledkezünk a lábápolásról, pedig rengeteg kellemetlenséget elkerülhetünk a rendszeres pedikűrrel. Szerencsére nem kell rögtön a drogériába rohannunk és drága termékeket vásárolnunk a tökéletes eredményért. Egyszerűen és olcsón is megoldhatjuk a lábápolást, teljesen házilag

Olvassa el a Bioszállító.hu cikkét és tudja meg, mivel táplálja lábait a hidegebb, szárazabb hónapok során!

A repedezett sarkaknak, bőrkeményedéseknek, a száraz és sérült lábaknak számos oka lehet. De mindezek megfékezhetőek, megelőzhetőek és kezelhetőek akár már házi készítményekkel is. Mai cikkünkben könnyen elkészíthető recepteket mutatunk a puha és selymes lábbőr eléréséhez.

A lábápolás fontossága

Mindenki szeret kozmetikushoz, körmöshöz és fodrászhoz járni. Felfrissülve és megszépülve távozunk, sőt, még ki is pihenhetjük magunkat. De miért ne lehetne ezt akár otthon is elérni? A csajos pihenős esték kiváló alkalmak, hogy otthonunkban szépüljünk. Nincs is másra szükség, mint egy-két szépségápolási termékre, pár finomságra, kényelemre és már kezdődhet is a kényeztetés.

A lábápolás ugyanannyi figyelmet érdemel, mint bármely más testrészünk bőrének ápolása. Nincs is annál rosszabb, mint amikor a sarok repedezett és a bőr tartósan sérült, hiszen ez könnyen súlyosbodhat, ezzel további fájdalmakat is okozva. Ezért is kiemelkedően fontos, hogy a problémát megelőzzü,k és rendszeresen tápláljuk lábbőrünket. Szakemberek tanácsa szerint a mindennapos hidratálás ajánlott az egészséges bőr fenntartásához.

DR.MÜLLER TEAFAOLAJOS LÁBKRÉM 150 ML

HAUSCHKA FRISSÍTŐ LÁBKRÉM 75ML

AXIBENT LÁBKRÉM 200 ML

Mitől alakul ki repedezett sarok, bőrkeményedés és száraz, sérült lábbőr?

A talpon nagy mennyiségben megtalálhatóak verejtékmirigyek, amelyek miatt a test párolgása ezen a területen kiemelkedően nagy. A láb szinte megállás nélkül verejtékezik, ami által a bőr ezen a területen sokat veszít nedvességéből, így eredményezve kiszáradt bőrt. További erősítő tényezők lehetnek még ezek az okok:

  • A lábaink esnek a legtávolabb a szívtől, ezért a bevitt napi folyadékmennyiségből ide szállít legkevesebbet a testünk.
  • Bőrkeményedések megjelenésének oka lehet a túlzott fizikai megterhelés, mint például akik fizikai munkát végeznek, sokat sportolnak vagy sokat sétálnak. Ezek által mechanikus súrlódás történik, ami következtében bőrkeményedések vagy akár repedezett sarok alakul ki.
  • A testsúly is lehet repedezett sarkok okozója.
  • Összefüggés található a repedezett sarok kialakulása és a pajzsmirigy alulműködése között, ugyanis a dehidratált, száraz, érdes és repedezett bőr gyakran a pajzsmirigy hipofunkció tünetének jele lehet.
  • A száraz és repedezett bőr a diabétesz tünetei közé sorolható, ezért a repedezett sarok néhány esetben jelentkezhet cukorbetegség miatt is.

Természetes lábápolási termékek házilag a repedezett sarkok ellen

Kávézaccos és kókuszolajos lábápolás

Legtöbbünk otthonában minden nap megtalálható egy kis kávézacc a reggeli ébresztő kávé elfogyasztása után. De ha mégsem, akkor nagyobb szeműre őrölt kávé is ugyan olyan hatékonyan működik erre a célra. Adjon a kávéhoz vagy kávézacchoz annyi kókuszolajat, hogy egy viszonylag sűrű, jól kenhető készítményt kapjon, majd masszírozza meg lábfejét a keverékkel. Miután a lábbőr felszívta a kókuszolajat, langyos vízzel öblítse le. Az eredmény magáért beszél majd, hiszen a kávé remek megoldást nyújt a bőrkeményedés kezelésére, míg a repedezett bőr gyógyítására kiemelkedően tápláló lábápoló a kókuszolaj.

BIONA BIO KÓKUSZOLAJ 6 610 ML

Az aloe vera, méz és kámforolaj hármas hatékonysága

Keverjen össze egy kanál mézet egy kevés aloe vera géllel, majd adjon hozzá pár csepp kámforolajat és egy kiskanál fürdősót. Ebben az egyszerű, házilag elkészíthető lábápolási készítményben az aloe vera kifejti az antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatását, amely segíti a repedezett sarok gyógyulását és táplálja a bőrt. A méz nagy mértékben hozzájárul a bőr hidratálásához. A kámforolaj segít eltávolítani az elhalt bőrsejteket és nyugtatja a bőrt. Továbbá, a fürdősó hozzáadásával fokozzuk a dörzshatást. Ha végeztünk, mossuk le a keveréket langyos vízzel.

BERTALAN AKÁCMÉZ 500 G

ALVEOLA ALOE VERA EREDETI GÉL 100 ML

TERMÉSZETES ILLÓOLAJ KÁMFOR 10 ML

BESTLIFEPRO PARAJDI FÜRDŐSÓ CITROM 1000 G

Szüntesse meg a repedezett sarkak által okozott kellemetlenségeket a Bioszállító.hu termékeinek segítségével!

 

simplepay_hu