Cikkek

Vegyszermentes fogápolás

2023.03.13 20:21

A fogápolás rendkívül fontos szerepet tölt be. A mindennapok során fogmosással, szájvízzel, és különböző fogápolási eszközökkel biztosítjuk, hogy szánk és fogaink higiénikusak legyenek. Azonban a felgyorsult világban rengeteg termék esetében mesterséges vegyszert alkalmaznak a természetes alapanyagokkal szemben. Jó hír viszont, hogy a tudatos életmódot követők számára is van opció a fogápolásban.

 

Ismerje meg a vegyszermentes fogápolást a Bioszállító.hu cikkéből!

A fogak fehér gyöngykét ékesítik az ember mosolyát. Minden egyes nap használatba vesszük őket táplálkozás közben, így fontos szerepet látnak el az életünk során. A megfelelő táplálkozás mellett a beszédfunkciókban és arckifejezések kimutatásában is elengedhetetlen szerepet töltenek be. Azonban fogaink egészsége folyamatos odafigyelést igényel. Étkezés során a fogakon vékony és gyakran láthatatlan lepedékréteg rakódik le, amely „termőföldként” szolgál a különböző baktériumok számára. A gyakorta elhanyagolt fogápolás egy sor kellemetlen fogproblémát okozhat, az ínygyulladásoktól kezdve a fogbetegségeken át akár a fogak elvesztéséig. Ennek elkerülése érdekében fontos, hogy minden nap alapos módon betartsuk a fogápolás lépéseit.

 

A vegyszermentes fogápolás első lépése

Ez először is az igényeinkhez testhezálló eszközök beszerzésével kezdődik. A megfelelő puhaságú fogkefe kiválasztása után másik alapvető és talán legfontosabb hozzávaló a fogkrém. A drogériák polcain található fogkrémek árban és minőségben is nagyon különbözhetnek, így gyakran megterhelő lehet kiválasztani az igazit. Kifejezetten nehéz helyzetben vagyunk, ha fenntartható, természetes alapanyagokból készült fogkrémet szeretnénk vásárolni. A fogkrémek fő alapanyaga manapság a flourid, amely a földkéregben természetes formában is megtalálható elem. Felhasználása széles - általában a vizek tisztítására és a fogászatban használják antikbakteriális hatása miatt. Mindemellett ez a vegyület fontos a csontok erősségének fenntartására. Ebből adódóan a szervezetünkbe található flourid 95%-a csontok felépítésben játszik szerepet. Már az 1930-as években felfedezték, hogy azokban a városokban, ahol magas flourid mennyiséget raknak az ívóvízbe, a fogszuvasodás kialakulása is drasztikusan lecsökken. Az európai városok esetében elmondható, hogy igen alacsony mennyiségű flouridot tesznek az ivóvízbe, így a fogorvosok gyakran ajánlják a flourid tartalmú fogápolási termékek használatát. Érdemes megemlíteni azonban, hogy a városi legendákkal ellentétben az egészséges élethez fontos a megfelelő flourid egyensúly megtartása. A magas, napi 14 mg flourid bevitel károsítja a csontokat, azonban az alacsony, napi 6 mg alatti mennyiség a csontok leépüléséhez és a fogak elszuvasodásához vezet. Ebből is láthatjuk, hogy az egyenletes, mérsékelt bevitel fenntartása szükséges. A boltokban kapható fogkrémek nagyrésze tartalmaz még ezenkívül még SLS habzássegítőt, különböző parabén tartósítószereket, mesterséges ízesítőket, színezékeket és sok ember esetében még allergéneket is, amelyek helyett érdemes lehet egy természetesebb alternatívát keresnünk.

 

A bio fogápolás alapkellékei

A tudatos életvitelt képviselők számára a természetes alapanyagokból készült termékek választása nem csak a saját, de bolygónk egészségéért is történik a fenntartható fejlődés érdekében. A vegyszermentes fogápolási termékek a megszokott és bevált tradicionális természetes hozzávalókkal készülnek, amelyeket a mindennapokból is közelről ismerhetünk. A fogak és a szájüreg fertőtlenítésére és a baktériumok elpusztítására kifejezetten alkalmas a teafaolaj, citromfű, vagy a tengerisó. Fogfehérítésre gyakran alkalmaznak természetes aktív szenet vagy kókuszolajat. A fogfájásra, ínygyulladásos panaszokra vagy ínyvérzésre már generációk óta használnak különböző gyógynövényeket. Az orvosi zsálya, kamilla, vagy fodormenta szájüregünk egészsége mellett a leheletünket is frissé teheti. Hasonlóan a gyógynövényekhez, az aloe vera segít a gyulladások és a fogínyvérzés csökkentésében. Antiszeptikus hatása által remekül tud küzdeni a baktériumok elszaporodása és fogkő kialakulása elleni is. Mindemellett ezek a természetes alapanyagok megannyi olyan vitamint és nyomelemet tartalmaznak, amelyek védik az érzékeny fogzománcot a sérülésektől, és megfordítják a fogak leépülését.

 

https://bioszallito.hu/BIOMED-FOGKREM-CALCIMAX

https://bioszallito.hu/BIOMED-FOGKREM-GUM-HEALTH-75ML

https://bioszallito.hu/DR-ORGANIC-BIO-ALOE-VERA-FOGKREM

 

Válogasson a Bioszállító.hu széles kínálatából a vegyszermentes fogápolásért!

 

 

 

 

 

 

simplepay_hu