Cikkek

Tokaji aszúval a bőrápolás élén

2023.03.13 20:19

A tokaji aszú egy szokatlan, de igen hatékony összetevője lehet arcápolási rutinunknak. A Helia D Botanic Concept bőrápolói a tokaji aszúban rejlő varázslatos hatóanyagot használják fel a szépség megőrzésének elősegítéséhez.

 

Olvassa tovább a Bioszállító.hu cikkét hasznos tokaji aszús termékbemutatóért!

Tokaj területe és az onnan származó világhíres borkülönlegességek méltán híres hungarikumnak számítanak. Azonban joggal tehetjük fel a kérdést, hogy miként kapcsolódik a tokaji aszú a bőrápoláshoz. Nos, úgy néz ki elég szoros a kötelék a kettő között. A népi hagyomány évszázadokra visszamenőleg számon tartja a szőlőt és az abból készült nedűt egészség- és szépségfokozó hatásai miatt. A szőlő termesztése során a tápanyagokban gazdag vulkanikus földréteg és a napsütés megannyi emberi szervezetre hasznos nyomelemet, aminosavakat és vitaminokat tartalmaz. Nem is csoda, hogy a Heli D laborjaiba már 1978-ban górcső alá vették eme nemes növényt és feltárták a benne rejlő varázslatos hatóanyagokat.

 

De milyen jótékony hatásokkal rendelkezik pontosan a tokaji aszú eszencia?

Egyfelől a tokaji aszúból készült termékek javíthatják az arcbőrben és más bőrfelületeken a vérkeringést. A kapillárisok kitágításával a bőrünkbe több friss vér kerül, így a bőrszövetek több oxigénhez és tápanyaghoz jutnak, amely által bőrünk regenerációs képessége is javul. A vérkeringés fokozásával és a bőr kitágulásával a krémben található egyéb bőrápoló összetevők is könnyebben tudnak felszívódni és hatásukat kifejteni.

A tokaji aszú eszenciában található szőlőfehérjék kifejezetten hasznos vízmegtartó tulajdonsággal rendelkeznek. Úgynevezett katalizátorként fokozzák emellett a krém többi hatóanyagát, ezáltal hosszabb távon képesek hidratáltabbá tenni bőrünket. Ezért is kimondottan alkalmasak a Helia D tokaji aszú alapú készítmények a száraz vagy normál bőrrel rendelkezőknek, különösen a téli hónapok szárító, cserepesítő időszaka alatt.

Ugyan kevesen tudják, de a fenti jótékony tulajdonságok mellett a tokaji aszú remek baktériumölő, úgynevezett baktericid hatássokkal rendelkezik. Természetes antibiotikumként képes a bőrünket érintő fertőzéseket és gyulladásokat, mint a pattanásokat és egyéb bőrirritációkat csökkenteni, és a bőrünk egészséges és természetes egyensúlyát fenntartani.

Már az eddigiekből és érzékelhettük, hogy a Heli D mennyire fontosnak tartja a növényi alapanyagok felhasználását. A természet erejéből nyert hatóanyagok előnye, hogy sokkal kíméletesebb, és szó szerint természetesebb az érzékenyebb bőrűeknek.  Az Heli D által készített Botanic Concept termékcsalád büszkén hirdeti vegán és természetes összetevőkből készült kozmetikumait. A megújult készítmények többsége ezenkívül tartalmaz még hilaruonsavat, mely segít a bőr feszességét fenntartani. Emellett még antioxidáns hatású bakuchiolt is találhatunk a termékekben, amely hidratáló tulajdonságai mellett regenerálja és megőrzi a bőr rugalmasságát.

A készítmények között mindenki találhat magának megfelelő bőrápolót.

 

Tokaji aszút tartalmazó krémek

  • Nappali és esti hidratáló krém
  • Frissítő arcpermet
  • Ápoló krém
  • Micellás Arctisztítóvíz
  • Ránctalanító krémek
  • Kézkrém

 

HELIA-D BOTANIC KRÉM NAPP.HIDR.RÁNCT. - bioszallito.hu

Helia-D botanic concept micellás arctisztító víz szőlőkivona (bioszallito.hu)

Helia-D botanic concept tápláló, hidratáló kézkrém tokaji bo (bioszallito.hu)

Helia-D botanic concept ápoló krém tokaji bor kivonattal 100 (bioszallito.hu)

 

A felsoroltak között olyan termékekkel is találkozhatunk, amelyek a normál bőrtípus mellett a szárazabb vagy érzékenyebb bőrre van kifejezetten kitalálva. Ilyen lehet a shea vaj vagy szőlőmagolaj, amelyek elősegítik a bőr védőrétegének helyreállítását, megvédését, ezenkívül a kendermagolaj, amely a kipirosodott bőrt nyugtatja és regenerálja. Mindezt persze illatanyagok felhasználása nélkül, amelyek egyébként a bőrön további irritációkat okoznának.

Az eddig leírt tények és tulajdonságok már alapvetően magukért beszélnek. A Helia D Botanic Concept termékeket olyanoknak ajánljuk, akiknek fontos, hogy a mindennapi testápolási rutinjukba vegán, és természetes eredetű hatóanyagok kerüljenek bele, mint az ikonikus és tápláló tokaji aszú esszencia.

 

Válassza Ön is a Heli D Botanic Concept természetes termékeit a Bioszállító.hu oldalán.

 

 

simplepay_hu