Cikkek

Aroma diffúzorok – valóban hasznosak?

2023.03.13 19:42

Az aroma díffúzorok egyre népszerűbbek, azonban a köztudatban még nincs elterjedve, hogy miért is érdemes beruházni rájuk. Az illóolajokat már évezredek óta használjuk különböző okokból, jótékony hatásaiknak köszönhetően pedig akár különböző problémákra is megoldást nyújthatnak. Vajon hasznosabb egy aroma diffúzorban párologtatni a hagyományos módszerekhez képest? Cikkünkből kiderül.

 

Olvasson tovább és tudja meg a Bioszállító.hu cikkéből, hogy miért érdemes aroma diffúzorokat alkalmazni!

Az illatok fontos szerepet játszanak az életünkben. Használunk illatosítókat, füstölőket, de saját illatunkat is frissítjük különböző dezodorokkal, parfümökkel és testpermetekkel. Az illóolajok használata már régebb  óta elterjedt és felismert jótékony hatásuk miatt. Lakhelyünk komfortosabbá tételére találkozhattunk többféle olaj párologtatóval is, azonban az utóbbi időkben egyre inkább népszerűbbek az elektromos diffúzorok. Most megtekintjük, miként válhatnak ezen aromaterápiás eszközök lakásunk remek kiegészítőjévé.

 

Illóolajok az egészség jegyében

 Gyakran nem is gondolnánk, de a belélegzett levegőben terjedő illatok nagyon is kihatással vannak fizikai és mentális egészségünkre. Az illóolajok nem csak kellemes érzést biztosítanak számunkra, de párologtatásukkal sokat tehetünk a saját és szeretteink egészségéért is. A gyógynövény olajok, mint a levendula és a zsálya képesek feloldani a felgyülemlett stresszt, de légúti panaszokra is remekül használhatóak. A teafaolaj, eukaliptusz vagy a kakukkfű vírus és penészölő hatással rendelkeznek. A mandarin, kamilla és a levendula segít a relaxációban és megkönnyíti a pihentető alvást. A citromfű rovarriasztó hatással rendelkezik, így természetes módon képesek lehetünk a kellemetlen „vendégeket” hamar elijeszteni. A felsorolt olajok mellett megannyi természetes eredetű növényi kivonat megtalálható a boltok polcain, mind más-más előnnyel. A különböző olajok felváltva használása több fronton is képes javítani az testünk egészségét, és kellemes illatokkal feldobni otthonunk légterét.  Ezért is érdemes bátran kipróbálni több félét, és saját magunkon tapasztalni az aromaterápia által nyújtott jótékony hatásokat.

 

https://bioszallito.hu/AROMAX-CITROMFU-ILLOOLAJ

https://bioszallito.hu/AROMAX-EUKALIPTUSZ-ILLOOLAJ

https://bioszallito.hu/AROMAX-ILLOOLAJ-KEVEREK-RELAXA-10ML

 

Aroma diffúzorok

Először is érdemes azt tisztázni, mik is pontosan az elektromos aroma diffúzorok, és milyen típusai vannak. Sokak számára ismerősek lehetnek az olajmécsesek, amelyek a gyertya lángjából keltett hőenergia segítségével párologtatják az illóolajokat. Ezt a jól bevált módszert azonban csak felügyelet mellet szabad használni a nyílt láng veszélyei miatt. Az elektromos aroma diffúzorok biztonságos megoldást nyújtanak, amellyel akár egész nap képesek lehetünk illatosan és tartani otthonunkat. A legtöbb termékben automatikus kikapcsolás funkció és időzítő is megtalálható, amellyel igazán energiatakarékosak is tudunk lenni. Ezek az eszközök két fő kategóriára bonthatóak: száraz vagy nedves diffúzorok.

 

Száraz aroma diffúzorok

A száraz aroma diffúzorok víz felhasználása nélkül működnek. Az illóolajokat egy felvevő anyagra kell csepegtetni, mint pamut vagy filc, amely különböző párologtatási módszerekkel a levegőbe kerül. Száraz diffúzorok használata ajánlott olyan terekbe, ahol a páratartalom már elve magas. Egyik bevált száraz diffúzor típus a nebulizer. Itt az eszköz nyomáskülönbséget állít elő, amely által az aroma gyorsan finom gőzként terjed el a helyiségben. 

 

Nedves aroma diffúzorok

Nedves aroma diffúzorok esetében vízben oldjuk fel az olajokat, amelyek különböző módszerek segítségével vízpáraként kerülnek a levegőbe. Kifejezetten ajánlott szárazabb, vagy nagyobb légterű otthonokban. A nedves diffúzorok között találhatunk még hideg- és melegpárásítókat is. A hidegpárásítók esetében az eszköz ultrahangos technológiával rezegteti meg a víz-olaj keverékünket, amely ennek hatására úgynevezett nano párává alakítja. Ez a finom gőz jobban fel tud szívódni az emberi tüdőben, de akár a bőrünkkel érintkezve is képes kifejteni jótékony hatásait. A melegpárásítók a víz felforralásával érik el, hogy a vízgőz a levegőbe jusson.

 

Az illóolajok használata és az aromaterápia sok rétű egészségfokozó hatással rendelkezik. A mai aroma diffúzorok nem csak hasznosak, de letisztult és esztétikus megjelenésükkel képesek remekül kiegészíteni otthonunk hangulatát.

 

PANAROM DIFFÚZOROK LOTUS DIFFÚZOR FEHÉR

PANAROM DIFFÚZOROK JASMINE DIFFÚZOR PIROS

  

Merüljön bele Ön is az illóolajok világába a Bioszállító.hu termékeivel!

simplepay_hu