A zöld energia
Védhet a gyulladások, a szív- és érrendszeri problémák és a rákos megbetegedések ellen és védheti szemünket az oxidatív károsodásoktól. Oxálsav tartalma miatt vese- és epehólyagproblémákkal élőknek nem javasolt.
Eredetileg Perzsiából származik, de ma már széles körben elterjedt, szinte minden mérsékelt éghajlatú tájon termesztik. A BioMenü BIO SPENÓT por készítése során a frissen szedett spenótleveleket kíméletesen szárítják, azonnal porítják és csomagolják, hogy megtartsa eredeti, gazdag tápanyagait. Alacsony a kalóriatartalma, gyakorlatilag zsírmentes és kiváló vas beviteli forrás.
A hagyományos spenótfőzeléken kívül számtalan formában készíthetjük el. Tálalhatjuk levesként, halételek köreteként, tölthetünk vele tésztákat (pl. lasagna), vagy bele is keverhetjük pl. palacsinta, vagy a liszttartalom csökkentésével kenyértésztába és kitűnő sajt alapú mártások alapanyaga is lehet.
Napi adagja 5 g
Származási hely: Egyesült Királyság