A tüzes afrikai klímán akár ezer éves kort elérő és 10 m-es átmérőre is növekvő jellegzetes afrikai majomkenyérfát a helyiek mítikus lényként tisztelik és kedvező élettani hatásai miatt gyümölcsét ősidők óta fogyasztják. A termést kemény héj veszi körbe, a formája leginkább a kakaóbabhoz vagy a kókuszdióhoz hasonlítható. Ételek sűrítésére, kiegészítőként, italként, vagy édesítve csemegeként számtalan formában felhasználható. Vitamindús, magas rosttartalma támogatja a megfelelő emésztést. Antioxidáns, ásványi anyagokban és polifenolban is gazdag, ezért rendszeres fogyasztása nagyban segíti napi szükségleteink kielégítését. Jelentős mennyiségű C-vitamin (természetes C-vitamin forrás), ásványi anyag (vas, kalcium, kálium, magnézium) és enzim található benne. Hatékonyan lúgosít, serkentheti az emésztést, a bélrendszer működését, jóllakottság érzetet adhat, csökkentheti a fáradtság, kimerültség érzését, segíthet fenntartani a koncentrációt.
Főbb tulajdonságok
Magas rosttartalom
Jelentős mennyiségű naturális C-vitamin
Sokféle ásványi anyag (vas, kalcium, kálium, magnézium) és enzim forrása
Felhasználási javaslat
Egy evőkanálnyi por folyadékba, turmixba, müzlibe vagy túróba keverve fogyassza.