Collango collagen, natural 315 g

-8%
Collango collagen, natural 315 g
MEGÚJULT CSOMAGOLÁS!
315 g / zacskó


A kollagén a bőr fő szerkezeti eleme, szervezetünk szárazanyagtartalmának 70 - 80 százalékát teszik ki. Ez biztosítja a bőr rugalmasságát, hidratáltságát.
A kollagén rostok felelősek a bőrszövet karbantartásáért. Ahogy öregszünk, a kollagén termelődés csökken a szervezetünkben. Ennek eredménye a keményebb bőr, a ráncok kialakulása és a száraz bőr, ami kevésbé köti meg a vizet.

Bizonyítottan jótékony

Három klinikai vizsgálat demonstrálta a Peptan által nyújtott anti-aging hatásokat.
Vezető bőrklinikákkal közösen végzett placebo- kontrollos vizsgálatok kimutatták, hogy a Peptan napi fogyasztása jelentősen javítja a bőr szerkezetét és ez már egy havi adag elfogyasztása után látható is.3
Számos tanulmány kimutatta, hogy az exogén kollagén peptidek serkentik a fibroblast cellák termelését és fokozzák annak sűrűségét.1-2
Ez segíti a fiatalosabb kinézetet és a rugalmas bőrt.
In vitro és ex vivo eredmények bizonyították a Peptan azon képességét, hogy serkenti a bőrsejtek kollagén és a hialuronsav termelését.

A Peptan kollagénnel történt klinikai vizsgálatok megállapították, hogy nyolc hét után a nők bőrének hidratáltsága 28 százalékkal növekedett és tizenkét hét után 19 százalékkal növekedett bőrük rugalmassága. 3

Bőrszerkezet átalakító

Egy nemrégiben Franciaországban a COSderma3 által végzett klinikai vizsgálat is bizonyította a Peptan hatékonyságát a bőr szerkezetátalakításában. Csökkentette a bőr kollagénrostjainak töredezettségét és erősítette a kollagénrostok sűrűségét. 12 hetes Peptan F kezelés után a bőr szerkezete 31 százalékos javulást mutatott a kiinduláshoz képest.

Javított ízületi működés, kevesebb fájdalom

A porcok 70-95 százalékát kollagén rostok alkotják, amelyek felelősek szerkezetükért, erősségükért. A kollagén elfogyasztása során a kollagén peptidek felhalmozódnak a porcban, így az egyedi aminosavak elősegítik az endogén kollagén szintézisét.1 Ez a folyamat megakadályozza a porcok elhasználódását.
Egy 2013-as klinikai vizsgálat megállapította, hogy napi 8 g Peptan elfogyasztása lényegesen csökkenti az ízületi fájdalmat és növeli az ízületi funkciókat, valamint annak rugalmasságát.
Három hónap után az ízületek fejlődése mérhető volt, hat hónap után ez tovább fokozódott.2 Számos további klinikai vizsgálat is hasonló hatásról számol be: a vizsgált alanyok súlyos ízületi romlására a kollagén peptides kezelés még nagyobb hatással bírt.

A szerves csonttömeg 90 százalékának kulcsfontosságú alkotóeleme a kollagén, ez felelős a csont strukturális keretéért, amelybe az ásványi anyagok beépülnek.
Kimutatták, hogy a kollagén peptidek serkentik a csontszövetek kollagén termelését, ez magasabb szintű csontszövet képződéséhez vezet.5
További in vivo vizsgálatok 2010-ben és 2012-ben kimutatták, hogy a Peptan táplálék-kiegészítőként javítja csontok anyagcseréjét és biomechanikai paraméterei által elősegíti a sűrűbb és erősebb csontokat.6-7 Kálcium és D-vitamin kombinálásával további jelentős egészségügyi előnyök érhetők el.

Izom regenerálódása

A megfelelő fehérje fogyasztás létfontosságú az izmoknak- csökkenti a sarcopeniát, az izomveszteséget.
Az ajánlott napi fehérjebevitel 1g/kg (testtömeg), de egy nemzetközi szakértői testület szerint az idősebbeknek több fehérjebevitel javasolt, napi a 1,2g /kg.


Tudomány a Peptan mögött- Backed by science

Sportos- és aktív életet élők teljesítményének támogatása
Izmok regenerálódása edzés után

A sporttáplálkozásban kulcsfontosságú az edzés utáni fehérjefogyasztás, az izmok visszatöltése. A fizikai aktivitást végző emberek izomzatának optimális regenerálódásához szükségesek a megfelelő aminosavak, amelyek lehetővé teszik az izom szintézist a regenerálódás alatt.

A kollagén egy tiszta, kiváló minőségű koncentrált fehérjeforrás, amely javítja és segíti az izomtömeg regenerálódását edzés után.

Sportteljesítmény fokozása

Az izomműködés a sejtekben lévő úgynevezett adenozin-trifoszfát (ATP) vegyület által termelt energia függvénye. A kreatin három aminosavból álló molekula - glicin, arginin és metionin - amely támogatja a lecsökkent ATP szint visszatöltését. A kulcsfontosságú aminosavak beépülnek a szervezet energia ellátásába és metabolizmusába, ezzel segítik a sportteljesítményt növelést.11-2 A Peptan 20 százalék glicint és 8 százalék arginint tartalmaz. Ez az egyedülálló aminosav kombináció támogatja a kreatin szintézisét a szervezetben, javítva a fizikai teljesítményt, a nagy intenzitású, ismétlődő sporttevékenységek során.

Ízület- és kötőszövet védelem

Sportolás közben-mint például a futás vagy biciklizés- gyakran végzünk ismétlődő, nagy intenzitású mozdulatokat. Idővel a túl sok terhelés a porcok, ínak, ízületek sérüléséhez, kopásához vezethetnek. A kötőszövetek megtalálhatóak az összes izomban és ínban. A kötőszövetben található szerkezeti fehérjék kulcsfontosságúak az ízületi, izomzati egészség fenntartásában. Az egyedülálló aminosav összetételének köszönhetően, a kollagén peptidek bizonyítottan segítik megakadályozni a csontszerkezet megváltozását, valamint csökkentik a fájdalmat.
315 g
5 380 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

4 959 Ft
Egységár: 16 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 50 Ft
Értesítést kérek árcsökkenés esetén
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Adatok
Adatok
Áfa
1,27
Márka
Collango
Származási hely
Magyarország
simplepay_hu