A Nature Cookta VCO Kókuszolaj vegyszermentes, hideg sajtolással nyert szűz kókuszolaj.
A hideg sajtolás folyamán megőrizhető a kókuszdió összes pozitív tulajdonsága és a szerkezete sem módosul. Szilárd állapotban fehér, folyékonyan pedig áttetsző, mint a víz, valamint enyhén kókuszos íze, aromája van.
A Nature Cookta VCO Kókuszolaj nem tartalmaz transzzsírokat, alacsony a kalóriatartalma, de mindezek mellett előnyeit főleg a közepes láncolatú zsírsavaknak köszönheti. Igen stabil a szerkezete, így rendkívül ellenálló az oxidációval szemben. A kókuszolaj ezért az egyik legbiztonságosabb olaj ételeink elkészítéséhez, sütéshez, főzéshez.
Fontos alapanyag lehet az egészséges étrendet követők számára.
A Nature Cookta VCO Kókuszolaj az emberi szervezet számára igen fontos vitaminokat tartalmaz. Rendkívül gazdag magnéziumban, káliumban, cinkben és vasban, valamint E-vitaminban is bővelkedik. A kókuszolaj rosttartalma igen magas, amely segíti a bélműködést és az emésztést, valamint a zsírban oldódó vitaminok felszívódását. A kókuszolaj fokozza a sejtek megújuló képességét, aminek következtében növeli a teljesítőképességet.
A Nature Cookta VCO Kókuszolaj nagy százalékban tartalmaz laurinsavat − egy kiváló vírus- és baktériumölő anyag −, amely erősíti az immunrendszert.
A Nature Cookta VCO Kókuszolaj magas antioxidáns tartalma jótékony hatással van a bőrünkre. Eredményesen használható bőrápolásra és hajápolásra is. Puhítja, feszesíti és védi a bőrt, valamint képes behatolni a haj szerkezetébe, ezáltal fényesebbé teszi azt.
100 g kókuszolaj tápanyagtartalma:
Kalória: 875 kcal (3670 kJ)
Telített zsírsav: 92 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
Többszörösen telítetlen zsírsav: 2 g
Fehérje: 0 g
Nátrium: 0 g
Szénhidrát: 0 g, melyből cukor: 0 g
Magyarországi gyártású termék.