A szójabab teljes értékű fehérjéket tartalmaz elegendő mennyiségű és minőségű aminosav val. A táplálkozástudományi szakemberek a szójabab fehérjeértékét a tojásfehérje és a kazein (tejfehérje) mellé helyezik. Egyes szakértők szerint a szójában lévő fehérjék még jobbak is, mint a tojásban és a tejben található proteinek, mivel a szójafehérjék bevitele nem jár együtt koleszterin és telített zsírsavak bevitelével. Ez utóbbi vegyületek állnak az érelmeszesedés hátterében és növelik a szívinfarktus kockázatát. Több kutatási eredmény bizonyítja, hogy a szójababot tartalmazó étrend csökkenti a vér koleszterin szintjét. Ásványi anyagok: foszfor Vitamin: B1, B2, B6, P, E Felhasználása: krémekhez, pástétomokhoz, szószokhoz, szójatejhez, szójajoghurthoz, tofuhoz Gyártó: GreenMark Organic Tápanyagtartalom (100g-ban) Kalória (kJ / kcal) 1568 / 374 Fehérje (g / 100g) 38,0 g Szénhidrát/Cukor (g / 100g) 17,0 g Zsír/Telített zsír (g / 100g) 17,2 g Rost (g / 100g) 15,0 g