Az amaránt kitűnő vas, kálcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás. Nemcsak a gabonákat, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve.
Kalcium tartalma nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalcium forrást jelentő élelmiszerré teszi az amarántot.
Az amaránt magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonaféléknél, amely jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére és a szívizom működésére. Gluténmentes, ezért tökéletesen illeszkedik a lisztérzékenyek mindennapi étrendjébe.
Tápanyagtartalom:
100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 1529 / 365
Fehérje (g / 100 g) 14,6
Szénhidrát (g / 100 g) 56,8
Zsír (g / 100 g) 8,8
Élelmi rost (g / 100 g) 15,5
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, cink
Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C
Jótékony hatással van: szívizom működés, elme frissentartása
Felhasználása: Kitűnő köret készíthető belőle főzve, enyhén fűszerezve.