NATURA SZEZÁMPEHELY A natur (helyesebben: természetes) táplálkozásban igen jelentős helyet foglalnak el a pelyhesített teljes magvak.
A szemeket nedvesítéssel és gőzöléssel felmelegített lapítóhengerek között vezetik át.
A natur gabonák (búza, rozs, árpa, zab, köles, rizs, kukorica, hajdina, szezám, szója... stb) fogyasztását pelyhesítve még azok is könnyen megszokják, akiknek a rostosabb táplálkozás emésztési nehézséget okoz.
A pelyhes ételek laktatók, anélkül, hogy a szervezetet megterhelnék.
Könnyen és gyorsan elkészíthető, egészséges és változatos ételek nyersanyagai.
Elkészíthető saját keverésű müzliként, levesbetétnek, vagy főzelék sűrítésére egyaránt alkalmas.
Enyhén megpirítva különleges ízhatást kölcsönöz a levesnek, főzeléknek, hamis fasírozottnak.
Általános javaslat: 1 rész pehely 2 rész vízzel.
Felforrás után a tűzet/áramot kikapcsolni és a félretett kása másnapra fogyasztható. Hűtőben tároljuk.