A pudingról sokunknak a meleg családi légkör és a gyermekkor jut eszébe.
Nyáron jól lehûtve, friss gyümölccsel, télen inkább langyosan, csokoládéval és tejszínhabbal fogyasztjuk.
Önmagában is kitûnõ csemege, de piskótával, friss vagy kompót gyümölccsel, csokoládéval, tejszínhabbal, mogyoróval szemet gyönyörködtetõ, ínycsiklandó desszertet készíthetünk percek alatt. A puding mindemellett sütemények töltésére, bevonására is alkalmas.
A krémesen lágy és ellenállhatatlanul finom Haas Pudingok kiváló minõségét évszázados cukrászati tapasztalat garantálja.
Termékösszetevõk:
kukoricakeményítõ, kakaópor, csokoládépor
Energiaérték:
1420 kJ (335 kcal)/100 g
Felhasználási javaslat:
A tasak tartalma 1/2 liter tejhez elegendõ = 4 adag. 3-4 perc alatt elkészíthetõ
1. A tasak tartalmát 5 dkg cukorral (kb. 3 evõkanál), és a 1/2 liter tejbõl 8 evõkanálnyival csomómentesre keverjük.
2. A maradék tejet is hozzáadva, folyamatos kevergetés mellett az egészet felforraljuk
3. A pudingot hideg vízzel kiöblített formákba töltjük, hagyjuk kihûlni. Miután a puding megszilárdult, azonnal fogyasztható.
A pudingporból ízletes krém is készíthetõ!
Ebben az esetben a pudingport csak 3 dl tejjel fõzzük fel. A kihûlt pudinghoz 5 dkg vajat és 1 tojássárgáját adjunk hozzá, amelyeket elõzõleg habosra kevertünk. Az így elkészített krém alkalmas torták, sütemények töltésére, de önállóan is fogyasztható.