A kis kék színű bogyók sokféle mikrotápanyagot kínálnak, beleértve az erős antioxidánsokat, mint a resveratrol és az antocianinok. A kékáfonyát kivételes szuperélelmiszernek tartják, amely hihetetlenül gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és élelmi rostokban. Az áfonyát különös gonddal ápolják a chilei áfonya gyümölcsösökben. Chile tengerpartja, központi völgye és hegyi klímája a meleg és hűvös évszakok kombinációjával ideális a fekete áfonya növekedéséhez. Miután a betakarítás megtörtént, a fekete áfonya fagyasztva szárítási eljáráson megy keresztül, hogy olyan port kapjunk, amely megőrzi a nyers bogyó tápanyagtartalmát. Joghurtokhoz vagy smoothie-khoz adva felséges.
Egyes kutatások azt mutatják, hogy a kék áfonya napi 3 hónapos szedése segíthet az idősebb felnőttek agyi teljesítményének javításában, illetve javíthatja a gyermekek tanulmányi képességeit.
Segíthet megakadályozni a húgyhólyagfertőzések kialakulását, megakadályozva, hogy a baktériumok a húgyhólyag falához kapcsolódjanak.
Nagy rosttartalma révén segíthet a normális emésztési funkció fenntartásában.
Javasolt felhasználás, adagolás: 1 adag naponta