A Via Naturalis család kizárólag gombából és növényi eredetű anyagokból készül, ezért vegetáriánusok is fogyaszthatják. Legfőbb összetevője a friss laskagomba, amelyet Kecskeméten, Magyarország legnagyobb laskagomba termesztésében termesztenek teljesen vegyszermentes technológiával. Számszerűsítve a teljes tömeg több mint 40%-át laskagomba teszi ki, ami a pástétomnak intenzív gomba ízt ad, sőt a gomba rostok által élelmi rostforrás. A friss laskagombával szemben a pástétom hosszú ideig eltartható, és feldolgozás mellett is megtartja a friss gomba legtöbb előnyös tulajdonságát. A termék nem tartalmaz glutént, mesterséges anyagokat, ízfokozót, színezéket és allergén anyagokat. Energiatartalma a húspástétomokhoz, margarinokhoz képest alacsony, és kifejezetten kevés cukrot tartalmaz. Ez biztosítja azt a kettősséget, hogy miközben a laskagomba pástétomok alapvetően kényelmi termékek, megfelelnek az egészséges táplálkozás által megszabott legtöbb elvárásnak.