Ez volt az első magvaj, ami a Mendula mühelyében készült, és a földimogyorókrém után talán ez a legnépszerűbb magvaj világszerte. Ennek minden bizonnyal nem csak a finom íze, hanem a mandula elképesztő sok jótékony hatása is az oka. Magas az E-vitamin tartalma, segít stabilizálni a vércukorszintet (alacsony szénhidrát, és magas fehérje, zsír- és rosttartalma miatt), tele van antioxidánsokkal. Tiszta szerencse, hogy mindezek mellett még elképesztő finom is, nem? Enyhén pörkölt mandulából készül, amitől még finomabb, még intenzívebb ízű lesz a végeredmény. A földimogyoró mellett talán mandulavaj az a magvaj, amelyhez a legjobban illik a kenyér&gyümölcs párosítás az amerikai peanut butter&jelly szendvics mintájára, így ha valaki inkább az édeset szereti reggelire, de kerüli a cukrot, a Mendula tuti tippje a teljes kiőrlésű rozskenyér pirítva, natúr mandulavajjal megkenve, és némi gyümölccsel (pl. alma- vagy körteszeletek, málna, esetleg banán) megpakolva.