ISMERKEDJ MEG A GABIJÓ GRANOLÁK ÖSSZETÉTELÉVEL! Gluténmentes Zabpehely: "Gluténmentes zabot használunk, hiszen tudjuk, sokak kénytelenek gluténmentes étrendet tartani. A sima zabpehely szennyeződés lévén tartalmazhat glutént, de a termékeinkben felhasznált, gluténmentes zabpehely Magyarország – jelenleg – egyetlen gluténmentes zabfeldolgozó üzeméből származik. Az üzem a működésében a termőföldtől az asztalig koncepciót követi. Ennek keretében a növény termesztése is a cégen belül történik (hazai földeken, gluténmentes vetőmaggal).
A granoláinkba kerülő végtermék, azaz a zabpehely hántolt és tisztított egész zabszemekből készül gőzölés és hengerelés útján. A hengerelés eredményeként rugalmas, vékony, roppanós pelyhek keletkeznek. " Mézédes datolya: " Hozzáadott cukor és szirupok helyett a datolya adja részben a granola édességét, de a ropogós, rögös textúra kialakításában is fontos szerepe van. Az általunk felhasznált datolyapaszta 100% GMO- és tartósítószer-mentes datolyából készül, amely a datolya természetes termőhelyéről, a Közel-Keletről (esetünkben Egyesült Arab Emirátusokból) származik. Innen a gyümölcsöt az Egyesült Királyságba szállítják, ahol egy BRC és IFS Minőségbiztosítással is rendelkező modern üzemben kerül földolgozásra. A földolgozás során a datolya magját eltávolítják, ezt követően a magozott gyümölcsöt ledarálják. A folyamat eredményeként datolyapasztát kapunk. A termékeinkhez Zahidi típusú datolyából készült pasztát használunk, melyből a darálást követően nagyon finom textúrájú, homogén paszta készül. " Frissen szárított meggy: "Szeretjük a meggyet, így készítményeinkben is helyet biztosítottunk neki, meggy-málna granolánkhoz az alapot ő adja.
A meggy csupán szárításon esett át, sem hozzáadott cukrot, sem aromát, csak a meggy finom zamatát tartalmazza. A GabiJó granolákban felhasznált, édes-savanykás ízvilágú, szárított meggy hazai termék. A korszerű aszaló üzem Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a dél-nyírségi és szatmári tájegység peremén fekszik, az alma-, a szilva- és a meggy hazájában. Ez a régió világhírű termőhelye a kitűnő ízharmóniájú gyümölcsféleségeknek, a termőtáj ízeinek megőrzését a szabadalmi oltalommal védett termelői eljárás szavatolja. " Az aromás liofilizált málna: " A málna az egyik legnépszerűbb bogyósunk. Nagy előnye, hogy aromáját a fagyasztva-szárítás eljárásának köszönhetően szárított állapotban is megtartja, puha textúrája a szájban szinte elolvad.
A fagyasztva-szárítás során az előzőleg már lefagyasztott gyümölcsszemeket hűtött váákum alá helyezik, így a jégkristályokat eltávolítják, de az alapanyag az eredeti sejtszerkezetét továbbra is megőrzi. A liofilizált gyümölcsök súlya könnyű, a szemek aprók, antioxidáns tartalmuk közel a friss gyümölcsével azonos.
Készítményünkbe kizárólag érett-, aromás-, kézzel válogatott- és frissen fagyasztott málnaszemcsék kerülnek. A főként Szerbiából-, Boszniából-, Macedóniából és Lengyelországból származó gyümölcs Németországban kerül feldolgozásra. A fagyasztva-szárítás kíméletes technológiájának köszönhetően a gyümölcs természetes karakterét-, tipikus ízét-, színét-, szerkezetét- és tápértékét tartósítószer- és színezékek hozzáadása nélkül is megőrzi. Egy kg liofilizált málnaszemcse 6-7 kg friss málnából készül. " Az egzotikus hozzávaló: valódi kókuszreszelék: "Pálmazsír helyett a valódi kókusz adja a termék finom, omlós állagát. A felhasznált kókuszreszelék Indonéziából és a Fülöp-szigetekről a kókuszpálma természetes termőhelyéről származik. A kókuszdió szüretelése kézi munkaerővel történik, a magas fák termését hosszú botokkal verik le, majd az ültetvények különböző pontjain összegyűjtött termést csónakban leúsztatják egy „gyűjtőhajóhoz, mely a kókuszdiókat elszállítja a feldolgozó üzembe. Itt a kókuszdiókba egyesével lyukat fúrnak, a kifolyó kókuszvizet összegyűjtik, a „víz nélküli diókat kettévágják majd a fél diókat meghántolják (szőrös, kemény héj eltávolítása). A hántolást követően a finomabb hámozás következik. Az így kapott termékeket megmossák, majd áztatják. Áztatást követően ledarálják és jön a pasztörizálás majd szárítás. Utolsó lépésként a készterméket osztályozzák (finom-, közepesen finom-, pehely- és chips állag), végül csomagolják. " Lenmag: "Az apró, pirosas-barna- vagy aranysárga magokat termő növény már évezredek óta ismert a lenvászon alapanyagaként. Az egészben- vagy pehely (durván őrölt) formában is beszerezhető, értékes magok gazdagok omega-3 zsírsavakban, hozzájárulnak a granolánk magas rosttartalmához és az egészségtudatos étrendbe is tökéletesen illeszkednek. Az alapanyagból (hagyományos sajtolással) készül az egyre népszerűbb lenmagolaj is. " Citromlé sűrítmény: " A meggy-málna granola üde frissességéhez a hozzáadott citromlé sűrítmény is hozzájárul. Az Argentínából származó természetes készítményt a citromfán beérő ép, megtisztított- és frissen facsart citrom levéből a víz elpárologtatásával nyerik. A hosszú eltartósíthatóság érdekében citromlevet a sűrítést megelőzően pasztörizálják. Mesterséges édesítőt, egyéb adalékanyagokat nem tartalmaz. " Igazi olasz olívaolaj: " A granola ropogós textúráját, és a plusz, selymes ízt a sütés során az olívaolaj adja. A granoláink sütéséhez fölhasznált olívaolaj Olaszországból származik. Az ország a világ olívabogyó termesztésének cca. 20%-át adja. Az olasz olívaolaj a legtöbbször sötétzöld színű, illatában magában hordozza a gyógynövények jegyeit. " Fahéj: " Valódi fahéjjal párosítottuk a meggyet ebben a termékben. A fűszert egy örökzöld fa kérgéből nyerik ki. A fahéjat biztosító fát cca. 2 éves korában csonk méretűre visszavágják, majd a csonkot földdel leterítik. A technikának köszönhetően a fa visszavágott csonkján új ágak hajtanak (bokor-szerű növekedés) és a keletkező oldalhajtásokból készül a fahéj. Miután az oldalhajtásokat levágták, a kérget eltávolítják és kiteszik a napra szárítani. A szárítás hatására a kéreg fölveszi jellegzetes „pödört formáját, melyet ezt követően a piaci igény szerinti méretekre vágnak, igény szerint őrölnek is. " Szegfűszeg: " A főként Indiában, Madagaszkáron- és Indonéziában termesztett szegfűszeg szintén örökzöld fa virágának rügyeiből készített fűszer. A cca. 1 cm hosszú, pirosas-barna rügyeket éretlen állapotukban szedik, majd szárítják. A fűszer egészben- és őrölt formában is kapható az üzletekben. A szegfűszeg intenzív aromájú-, önmagában édes-kesernyés ízű-, meleg – száraz hatású fűszer, melyet fahéjjal-, esetleg szerecsendióval kombinálva előszeretettel használnak édességekben is. " Tengeri só: " Egy csipet tengeri só hozza összhangba az ízeket. A tengeri sót az óceánvíz vagy sósvízi tavak vizének elpárologtatásával nyerik ki. A víztől függően a sóban nyomelemek is maradnak, melyek egy kis színt- és erőteljesebb ízt adnak a tengeri sónak, ez különbözteti meg leginkább a kősótól. " Steviol glikozidok: " A stevia növényből kivont édesítőszer kalória- és szénhidrátmentes, intenzív édesítő ereje miatt igen kis mennyiséget szükséges csak használni belőle. " Összetevők:
Gluténmentes zabpehely
Datolya paszta
10,2% aszalt meggy
Kókuszdarabok
Lenmag
Olívaolaj
Citromlé sűrítmény
1% liofilizált málna
Tengeri só
Fahéj
Szegfűszeg
Édesítőszer (szteviol glikozidok)