ISMERKEDJ MEG A GABIJÓ GRANOLÁK ÖSSZETÉTELÉVEL! Gluténmentes Zabpehely: "Gluténmentes zabot használunk, hiszen tudjuk, sokak kénytelenek gluténmentes étrendet tartani. A sima zabpehely szennyeződés lévén tartalmazhat glutént, de a termékeinkben felhasznált, gluténmentes zabpehely Magyarország – jelenleg – egyetlen gluténmentes zabfeldolgozó üzeméből származik. Az üzem a működésében a termőföldtől az asztalig koncepciót követi. Ennek keretében a növény termesztése is a cégen belül történik (hazai földeken, gluténmentes vetőmaggal).
A granoláinkba kerülő végtermék, azaz a zabpehely hántolt és tisztított egész zabszemekből készül gőzölés és hengerelés útján. A hengerelés eredményeként rugalmas, vékony, roppanós pelyhek keletkeznek. " Mézédes datolya: " Hozzáadott cukor és szirupok helyett a datolya adja részben a granola édességét, de a ropogós, rögös textúra kialakításában is fontos szerepe van. Az általunk felhasznált datolyapaszta 100% GMO- és tartósítószer-mentes datolyából készül, amely a datolya természetes termőhelyéről, a Közel-Keletről (esetünkben Egyesült Arab Emirátusokból) származik. Innen a gyümölcsöt az Egyesült Királyságba szállítják, ahol egy BRC és IFS Minőségbiztosítással is rendelkező modern üzemben kerül földolgozásra. A földolgozás során a datolya magját eltávolítják, ezt követően a magozott gyümölcsöt ledarálják. A folyamat eredményeként datolyapasztát kapunk. A termékeinkhez Zahidi típusú datolyából készült pasztát használunk, melyből a darálást követően nagyon finom textúrájú, homogén paszta készül. " Natúr rizsfehérje: " A rizsből kivont fehérjével növeltük a granola fehérjetartalmát. Tejalapú fehérjeforrás helyett növényi fehérjét választottunk, mivel fontos szempont volt, hogy granoláinkat laktózérzékenyek és vegánok is fogyaszthassák, mindemellett a növényi alapú élelmiszerek előtérbe helyezése hozzájárul a fenntartható mezőgazdaság előmozdításához is. A granolánkban alkalmazott natúr rizsfehérje Európa egyik vezető rizsfehérje földolgozó üzeméből származik (a belga vállalatnak 13 éves tapasztalata van a rizsfehérje kutatása és előállítása terén), GMO-mentes, vegán alapanyag. " Roppanós Törökmogyoró: "A finom törökmogyoró nem csak az ízéért került a termékbe, extra ropogósságot ad a granolának, beltartalmi értékei mentén pedig a fehérje, - illetve rosttartalomhoz is hozzájárul.
A világ mogyorótermésének 60%-a Törökország Fekete-tengeri térségéből származik (összesen 650-700 ezer hektár ültetvény). A törökmogyorót Augusztusban, többnyire kézzel szüretelik, majd a még héjas mogyorószemeket szétterítik száradni. Száradást követően a mogyoró héját hántológéppel eltávolítják és így a termés készen áll a feldolgozóüzembe történő elszállításhoz. Az üzemben a terméket a váákumcsomagolják majd ezt követően frissen értékesítik vagy pörkölik, (igény szerint) aprítják, végül feldolgozott formában értékesítik.
A GabiJó granolákban található törökmogyoró többnyire hazai termés, kisebbrészt török importból származik. " Kakaópor: "A finom kakaós ízt a Holland típusú kakaópor biztosítja, amelyet ennél az íznél alkalmazunk. Hogy hogy készül a kakaópor? A lúgos oldatban kezelt (fermentált) és így PH-semlegessé vált, majd megszárított, pörkölt kakaóbabot összezúzzák. Az így kapott, zúzott kakaóbabot addig préselik, amíg a benne található kakaóvaj ~78-80%-át el nem távolítják. A keletkezett pasztát ezután ismét megszárítják, és porrá őrölik. Az Európában népszerűbb, sötétebb, holland típusú kakaóport lágyabb ízvilág és könnyebb oldódás jellemzi a „hagyományos társához képest, mi is ezt választottuk granolánkba. " A 70% kakaótartalmú, cukormentes étcsokoládé: " Hogy a csokoládé szerelmeseinek kedvezzünk, de megtartsuk a késztermékeink hozzáadott cukortól való mentességét is, a granolánkba 70% kakaószárazanyag tartalmú, eritrittel- és steviával édesített étcsokoládét választottunk. A szintén hazai alapanyag Szerencs csokoládégyárából származik. A családi vállalkozás története egészen 1923-ig nyúlik vissza és jelenleg 150 munkavállalónak biztosítja az állandó megélhetést.
A csokoládé fő alapanyagát jelentő – a kakaóbab préselésével előállított – kakaóvajat a csokoládégyártás során addig hevítik, míg folyékony állagú nem lesz. Ekkor kerülnek hozzá a csokoládé előállításához szükséges egyéb összetevők, így az eritrit- és stevia keveréke is. Az alapanyagok alapos elkeverését követően a folyékony állapotú csokoládét öntőformák segítségével a kívánt formára öntik, a megszilárdulást követően csomagolják és végül értékesítik. " Igazi olasz olívaolaj: " A granola ropogós textúráját, és a plusz, selymes ízt a sütés során az olívaolaj adja. A granoláink sütéséhez fölhasznált olívaolaj Olaszországból származik. Az ország a világ olívabogyó termesztésének cca. 20%-át adja. Az olasz olívaolaj a legtöbbször sötétzöld színű, illatában magában hordozza a gyógynövények jegyeit. " Lenmag: "Az apró, pirosas-barna- vagy aranysárga magokat termő növény már évezredek óta ismert a lenvászon alapanyagaként. Az egészben- vagy pehely (durván őrölt) formában is beszerezhető, értékes magok gazdagok omega-3 zsírsavakban, hozzájárulnak a granolánk magas rosttartalmához és az egészségtudatos étrendbe is tökéletesen illeszkednek. Az alapanyagból (hagyományos sajtolással) készül az egyre népszerűbb lenmagolaj is. " Tengeri só: " Egy csipet tengeri só hozza összhangba az ízeket. A tengeri sót az óceánvíz vagy sósvízi tavak vizének elpárologtatásával nyerik ki. A víztől függően a sóban nyomelemek is maradnak, melyek egy kis színt- és erőteljesebb ízt adnak a tengeri sónak, ez különbözteti meg leginkább a kősótól. " Steviol glikozidok: " A stevia növényből kivont édesítőszer kalória- és szénhidrátmentes, intenzív édesítő ereje miatt igen kis mennyiséget szükséges csak használni belőle. " Összetevők:
Gluténmentes zabpehely
Datolya paszta
7,2% törökmogyoró
7,2% étcsokoládé darabkák (kakaómassza, édesítőszer: eritrit, kakaóvaj, emulgeálószer: lecitinek, aroma, édesítőszer: szteviol glikozidok)
5,4% rizsfehérje
Lenmag
Olívaolaj
Kakaópor
Tengeri só
Édesítőszer (szteviol glikozidok)