Áfonya Lekvár Mézzel A mézes áfonyalekvár talán a legkedveltebb és legkeresettebb lekvárunk. Az áfonya kellemesen kesernyés- savanykás íze jól harmonizál a mézzel. Nagyon finom húsok mellé, de süteményekbe, vagy egy lekváros kenyéren fogyasztva is kellemes. A lekvár magában hordozza a feketeáfonya minden kedvező tulajdonságát, így nemcsak gasztronómiai, de egészségvédő hatását is élvezhetjük. - magas a káliumtartalma, ezért szív és érvédő hatású, - „fekete inzulinnak” is nevezik, mert csökkenti a vércukorszintet, - sötét színanyagai miatt magas az antioxidáns tartalma, - baktericid hatása miatt a húgyutakban megakadályozza az E-coli megtelepedését, -látásjavító gyümölcsnek is nevezik, mert magas az A vitamin, és a karotinoid tartalma, -magas a kálium, vas, magnézium, C,B, vitamintartalma, -immunerősítő.