Mitől más az A2A2-es tej, és a lajoskomáromi sajt?
a tehéntej fehérje tartalmának harmada Béta Kazein, melynek háromféle típusa van, ebből az egyik az A2A2 variáció. Ez azt jelenti, hogy 250 ml tej 2-3 gramm béta-kazeint tartalmaz.
A2A2-es variáns bizonyos kutatások szerint könnyebben emészthető az emberi szervezet számára, ezért nem okoz bélrendszeri panaszokat, mint puffadás, gyomorfekély, gázosodás.
az A2A2-es képesség genetikai jellemző , tehát nem takarmányozás, nem gyógyszer vagy nem hormon által előidézett állapot, hanem természetes adottság mint például az ember szeme színe. Adott tehén genetikai térképén egyértelműen azonosítható.
az alapanyag kizárólag saját tehenészetünk állományából származik, mely állatállományt folyamatosan porcmintavételezéssel USA-ban vizsgáltatunk. Ezen teheneket külön csoportban tartjuk, és külön tartályban fejjük. Ezen felül a saját feldolgozónkba kerülő tejet mintázzuk, amit a Mosonmagyaróvári TejKutató Intézetben vizsgáltatunk, így a két módon is tudjuk igazolni tejünk 100 %-os A2A2-sségét.
Magyarországon cégünk a Lajoskomáromi Tejtermelő Kft rendelkezik jelenleg egyedüliként ilyen erős biztonsággal, hogy tejtermékei valóban tisztán A2A2-s tejet tartalmaznak.
Laktózmentes az összes forgalomba került sajtunk, ugyanis minimum 5 hetes érés után kerül a fogyasztókhoz, ezalatt az idő alatt a félkemény sajtjainkban a tejcukor (laktóz ) az erjedés során lebomlik. A fenti állítást Laborvizsgálatokkal igazolni tudjuk .
3 000 Ft
2 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 25 Ft
Értesítést kérek árcsökkenés esetén Feliratkozás