Cikkek

Az esős napok elengedhetetlen kelléke a gyümölcstea

2022.12.14 19:11

A téli hónapok közeledtével egyre gyakrabban lehet azt tapasztalni, hogy a reggelek és az esték csípősen hidegek, gyakran ködösek. Napközben pedig az idő álmosító és erősen csüggesztő. Az ilyen napok folyamán általában jól szokott esni egy melengető tea. Azonban, amikor a választásra esik a sor nehéz eldönteni, hogy fekete, zöld vagy gyümölcsteát lenne érdemes fogyasztani.

Olvassa el a Bioszállító.hu cikkét és tudjon meg többet a gyümölcsteákról!

A gyümölcstea egyik kiemelkedő tulajdonsága, hogy nem tartalmaz koffeint, így minden órában megfelelő választás lehet mindenki számára. Továbbá, jótékony hatásai miatt már évezredek óta használt gyógykészítmény, amelyet például az ázsiai országokban régóta előszeretettel fogyasztanak. A mai cikkből kiderül, hogy miért érdemes gyümölcsteát fogyasztani a mindennapokban.

A gyümölcstea hatalmas népszerűségnek örvend, ugyanis a világon a második legfogyasztottabb ital, a vizet követve. Azonban nem csak változatos és sokszínű ízvilága miatt éri meg fogyasztani. Számtalan pozitív hatást fejt ki a szervezetre nézve, amit már 5000 évvel ezelőtt felfedeztek. Mivel hosszú évezredeken keresztül fogyasztották az ázsiai országokban a gyümölcsteát, kutatások kimutatták, hogy hiába ezen országokban van a legmagasabb dohányosok aránya a férfiak között, mégis a tüdőrákos megbetegedések száma az egyik legalacsonyabb. Ez többek között köszönhető annak is, hogy a megfelelő minőségű gyümölcsteák magas antioxidáns, vitamin és ásványi anyaggal rendelkeznek. Ezért is kiemelten fontos, hogy ellenőrizzük a teák gyümölcstartalmát a megvásárlása előtt.

A teában található gyümölcsök jótékony hatása

Vörös és fekete áfonya

Az áfonya kiemelkedően magas antioxidáns tartalmú gyümölcs, amely segít csökkenteni a rákos megbetegedések és a szív- és érrendszeri problémák kockázatát. Tartalmaz A, B és C vitaminokat, amelyek pedig a haj fényességéért és selymességéért, valamint a bőr egészségéért felelősek. Kiváló vérképző és megoldást nyújthat reumára, ekcémára és húgyúti panaszokra is. Továbbá, segít gyomorpanaszok esetén és fogínygyulladásnál.

Eper

Az eper egy remek választás gyümölcsteák esetén, ugyanis számos pozitív hatást fejt ki a szervezetre. Képes csökkenteni a máj-, vese- és kötőszöveti gyulladások tüneteit, illetve kimagasló tisztító hatással is bír. Segít a szívpanaszok megelőzésében és mindezek mellett fogyasztásával még bőrünk is fiatalodhat.

Szeder

Mint ahogy a bogyós gyümölcsöknek általában, a szedernek is magas az antocianiod tartalma. Ennek köszönhetően pedig segít a bél és a szív egészségének megvédésében, továbbá C-vitamin tartalma hozzájárul a szervezet támogatásához és az immunrendszer megfelelő működéséhez. Mindezek mellett megtalálható még benne kalcium, magnézium és kálium is.

Grapefruit

A grapefruit gazdag vitamin- és ásványi forrás. Tartalmaz többek között kalciumot, magnéziumot, káliumot és C-vitamint is. Mindezen anyagoknak köszönhetően hozzájárul a rákos megbetegedések kockázatának csökkentéséhez, illetve megoldás lehet gyulladásos fertőzések esetén. Továbbá, képes a stressz oldására és támogatja az egészséges csontokat.

Citrom

A citrom egy olyan gyümölcs, melynek fogyasztását mindenképpen javasolják megfázás és megbetegedések esetén. Nincs ez másként gyümölcstea összetevőként sem. Ugyanis képes felszabadítani a testben lévő szabad gyököket, amelyek aztán káros sejteket eredményezhetnek és esetenként rákos megbetegedéseket is. A szabadgyökök ellen való harcban a citrom hatásosan segít.

Vegyes gyümölcsök

 Gyümölcsmixek esetén akár erdei akár trópusi gyümölcsökre is esik a választás az immunerősítő hatás garantált. Ezen gyümölcsteák igazi vitaminbombák, amelyek támogatják, védik és erősítik a szervezetet.

HERBÁRIA GYÜMÖLCSTEA EPER DARABOKKAL 120G Bioszállító (bioszallito.hu)

HERBÁRIA GYÜMÖLCSTEA CITROM DARABOKKAL 120G Bioszállító (bioszallito.hu)

Fitodry gyümölcstea vadcseresznye 100 g Bioszállító (bioszallito.hu)

IZ-ISZ GYÜMÖLCSTEA ERDEI GYÜMÖLCS 100 G Bioszállító (bioszallito.hu)

Herbária Gyümölcstea grapefruit 20x2g 20 db/dob 2 Bioszállít (bioszallito.hu)

IZ-ISZ GYÜMÖLCSTEA FEKETERIBIZLI 100 G Bioszállító (bioszallito.hu)

IZ-ISZ GYÜMÖLCSTEA SÁRGABARACK 100 G Bioszállító (bioszallito.hu)

IZ-ISZ GYÜMÖLCSTEA TRÓPUSI 100 G Bioszállító (bioszallito.hu)

Fogyasszon egészséges és jótékony gyümölcsteákat a Bioszállító.hu segítségével!

 

simplepay_hu