Cikkek

Miért válasszunk bio szépségápolási termékeket?

2022.12.14 19:07

Életünk során megannyi élelmiszerrel és tisztálkodási szerrel viszünk be hatalmas mennyiségű mesterséges kemikáliátokat. Az ember lehetőségeinek megfelelően próbál egészségesebb módon élni, azonban ez sokszor nem könnyű. Egyre elterjedtebbek a boltok polcain bio, organikus vagy natúr feliratos termékek. Vajon a bio termékek tényleg jobbak?

 

Kövesse a Bioszállító.hu oldalát hasznos szépségápolási tippekért!

Sokak számára kedvezőnek tűnő testápolók, tusfürdők és egyéb tisztálkodási cikkek rendelkeznek természetes alapanyagokkal, amelyek bőrünk egészségének nagyon is kedvező. Azonban jogosan felmerül bennünk a kérdés, hogy a zöld különböző színeiben pompázó csomagolásokon kívül mi teszi igazán „bio-vá” ezeket a termékeket, és miért is érdemes tudatosan vásárolni. Ezen cikkünkben megtekintjük, miért értékes és hasznos a testünket természetes módon ápolni.

Az ember legnagyobb szerve a bőr, amely fontos szerepet játszik a testünk méregtelenítésében. Amennyiben nem egészséges a bőrünk, testünkben is megjelenhetnek súlyos problémák. Fizikai határként minden szennyeződést és baktériumot felfog. Azonban egészségünk fenntartása érdekében fontos, hogy annak természetes egyensúlyát gondozzuk. A kiszáradt és megsérült bőr sok kellemetlenséggel járhat - viszketés, gyulladás, elfertőződés és kisebesedés. A megfelelő bőrápoló egyszerre hidratál és ápol, azonban az sem teljesen mindegy, hogy mi kerül a bőrünkre.

 

A szépségápolásban gyakran használnak fel természetes anyagokat a termékek előállítása során. Azonban ez még gyakran nem üti meg azt a „természetes” szintet, amit mi elvárhatunk. Ezzel szemben a bio alapanyagokból készült testápolók sok fronton állnak helyt a laboratóriumban tervezett társaikkal szemben, és rengeteg pozitív előnnyel büszkélkedhetnek.

 

  1. Természetkímélőbb: Előállításukkal nem jönnek létre olyan vegyianyagok, amelyek károsak lehetnek a természetünkre
  2. Bőrkímélőbb: Érzékeny bőrű embernek sokkalta ajánlottabb bio testápolót használni, mivel ezen termékek nem tartalmaznak olyan mesterséges illóanyagokat, amelyek a bőrön maradva irritációt okoznak.
  3. Az eredeti: Ezen testápolók olyan receptek alapján készülnek, amelyek már évszázadok óta felhasználnak tisztálkodásra és bőrápolásra. Sőt mi több, otthon is elkészíthetőek.

 

Rendben, ez mind szép és jó, de mitől is lesz valamilyen szépségápolási cikk „bio”? Hivatalosan az Európai Unió EC 1223/2009 regulációja szigorúbb szabályokat vezetett be a termékek címkézése mellett. Eszerint csak azokat a szépségápolási cikkeket lehet „organikusnak” jelölni, amelyek 90% vagy annál nagyobb arányba készültek vegyszermentes természetes anyagokból. Azonban vásárlás során mindig is ajánlott elolvasni az összetevőket, és ellenőrizni, hogy olyan anyagokat tartalmaz-e az az adott termék, amely számunkra megfelelő. Nos, tekintsük is meg azokat a természetes alapanyagokat, amelyek testápolás szempontjából szóba jöhetnek.

 

Shea-vaj:

 

A sokak által kedvelt krémet egy afrikai fafélének terméséből készítik. Lassú felszívódásának köszönhetően kifejezetten ajánlott száraz bőrűeknek, mivel hosszan tartja hidratáltan a bőrt, amely körül védőréteget képezve nem engedi át a természet elemeit, mint például a téli hideg szelet. Mindemellett természetes forrást biztosít bőrünknek A-, E- és F-Vitaminokhoz.

 

Dr.organic bio shea vaj nappali krém 50 ml Bioszállító (bioszallito.hu)

 

Kókuszolaj:

A kókusz rengeteg felhasználási lehetőséggel rendelkezik. Főzés, étkezés mellett testápolásban is remekel. A kókuszolaj vagy kókuszzsír a shea-vajhoz hasonlóan remek bőrhidratáló, illetve csecsemők ápolásához is használható. Bőrnyugtató hatása miatt érzékeny, begyulladt bőrfelületre is nyugodtan lehet kenni akár borotválkozás után krémként is. Nagy előnye még, hogy nem avasodik, így hosszú ideig tudjuk kihasználni hatásait.

 

dr.Organic Testápoló bio szűz kókuszolajjal 200ml Bioszállít (bioszallito.hu)

 

Aloe vera:

 

Az évszázadok óta használt különleges gyógynövény megannyi pozitív hatással bír szervezetünkre. Gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatása mellett kimagasló regenerálóként funkcionál. A bőrt védelmezi és hidratálja, azt továbbá feltölti ásványi anyagokkal és nyomelemekkel köztük A-, B-, C- és E-vitaminokkal.

 

Dr.organic bio aloe vera testápoló vaj tégely 200 Bioszállít (bioszallito.hu)

 

Tekintse meg Ön is a Bioszállító.hu természetes kínálatát a bőre védelmében.

simplepay_hu