Cikkek

Különleges és egészséges krémleves ötletek

2022.12.14 19:05

A krémlevesek nem mindig unalmasak! Mindenki, aki rendszeresen főz, tudja, hogy milyen nehéz hétről-hétre valami új ötlettel előállni – főleg az egészséges és változatos étkezést is figyelembe véve. A napi rendszerességű zöldség és gyümölcs fogyasztása is kiemelten ajánlott, amit remekül megtehetünk akár krémlevesek formájában is, ha nem vagyunk a nyers növények nagy kedvelői. Mára már sokan készítenek otthonukban ilyen leveseket, és mi a mai cikkünkben segítünk ezeket még sokszínűbbé varázsolni.

Készítsen különleges és egészséges krémleveseket minden héten a Bioszállító.hu segítségével!

A megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszer bevitele nagyon fontos, ugyanis ez nagy mértékben hozzájárul az agy működéséhez és még a kedv befolyásolásához is. Továbbá, támogatja a test egészségének megőrzését és segít elkerülni a betegségeket. A napi ajánlott öt adag zöldséget és gyümölcsöt azonban sokszor nem egyszerű bevinni – főleg, ha már unjuk a párolt vagy nyers zöldségek kombinációit. Erre tökéletes megoldás egy meleg, finom krémleves, ami nem csak rengeteg vitamint tartalmaz, de segít felmelegedni a téli hónapok során. Nézzük, milyen recepteket tartogat a krémlevesek világa.

Mexikói ízesítésű kukorica krémleves

Hozzávalók:

  • 1 konzerves kukorica
  • olaj
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 ml tejszín
  • 500 ml víz
  • ½ db citromnak a leve
  • 3 evőkanál reszelt cheddar sajt
  • só, bors ízlés szerint
  • ¾ teáskanál cayenne bors
  • ½ teáskanál római kömény
  • 1 csipet fahéj

Elkészítése:

A fentebb megadott mennyiség 2-3 fő egyszeri étkezésére elegendő.

  1. Előszőr a konzerves kukoricáról öntsük le a levet, mossuk át, majd miután lecsepegett, egyenletesen szétosztva egy sütő papírral bélelt tepsin helyezzük el a kukorica szemeket. Utána kis olajjal lelocsoljuk, megsózzuk, borsozzuk és egy 230 fokra előmelegített, grill fokozatra beállított sütőbe helyezzük, amíg meg nem pirul.
  2. Közben 3 evőkanál olajon elkezdjük dinsztelni a durvára vágott vöröshagymát és fokhagymát. Miután már üvegesre pirult a hagyma, ízesítsük cayenne borssal, fahéjjal, római köménnyel, citrom levével, és ha még szükséges sóval és borssal is. Az elkészült kukoricából félreteszünk egy keveset tálaláshoz, a többit viszont hozzáadjuk a lábas tartalmához. Beleöntjük a tejszínt és a vizet, majd alaposan átkeverjük és összefőzzük.
  3. Mehet is a turmixba, amíg nem lesznek benne darabok, és egy krémes eredményt kapunk.
  4. Tálalásnál beletesszük a reszelt sajtot és a félretett pirított kukoricát. Továbbá, ízletesebbé tehetjük egy kis tortilla chipssel, tejföllel, jalapeno paprikával és petrezselyemmel.

GLOBUS BIO SZ.ÉDES CSEM.KUKORICA KONZERV Bioszállító (bioszallito.hu)

ISOLA BIO KÓKUSZ TEJSZÍN Bioszállító (bioszallito.hu)

ALCE NERO BIO 100% CITROMLÉ Bioszállító (bioszallito.hu)

ERDÉSZNÉ CAYENNE BORS ŐRÖLT Bioszállító (bioszallito.hu)

Szafi Reform Paleo Római kömény ŐRÖLT 50 g - bioszallito.hu

GREENMARK BIO FŰSZER ŐRÖLT FAHÉJ 50 G Bioszállító (bioszallito.hu)

HOLT-TENGERI ÉTKEZÉSI SÓ 500 G Bioszállító (bioszallito.hu)

Sült sárgarépa- és sütőtök krémleves

Hozzávalók:

  • 0,6 kg megtisztított és karikára vágott sárgarépa
  • 0,4 kg megtisztított és kockára vágott sütőtök
  • 2db kisebb megtisztított és kockára vágott krumpli
  • 1l zöldség alaplé
  • 2dl főzőtejszín
  • olívaolaj
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 1 teáskanál currypor
  • kakukkfű ízlés szerint
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A fentebb megadott mennyiség 5-6 fő számára elegendő egyszeri étkezeséhez.

  1. Az előkészített sárgarépát, sütőtököt és krumplit egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, majd leöntjük egy kis olívaolajjal, megszórjuk kakukkfűvel és curryporral. Ezután összeforgatjuk, és egy 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük körülbelül 40 percig.
  2. Közben a hagymát elkezdjük dinsztelni olívaolajon, és amikor elkészült, akkor a sült zöldségekkel hozzáadjuk a lábas tartalmához. Pár darab sültrépát félreteszünk majd a tálaláshoz.
  3. Elkészítjük a zöldség alaplevet akár nyers zöldségekkel, akár leveskockával és felöntjük vele a sült zöldségeket. Ezek után össze is lehet turmixolni, hogy egy pürés végeredményt kapjunk.
  4. Hozzáadjuk a tejszínt is és összefőzzük, hogy az ízek összeolvadjanak. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  5. Tálalásnál a különlegesebb ízvilág miatt megszórhatjuk egy kis chilipehellyel, de ez opcionális. Illetve, beletesszük a félretett sültrépákat.

RAPUNZEL BIO ZÖLDSÉGLEVESKOCKA ÉL. NÉLK. Bioszállító (bioszallito.hu)

MAGIC MILK LAKTÓZMENTES HABTEJSZÍN UHT Bioszállító (bioszallito.hu)

Abaco extra szűz olívaolaj 500ml Bioszállító (bioszallito.hu)

Szafi Reform Paleo Curry Madras indiai fűszerkeverék 50 g - (bioszallito.hu)

ADAMO KERTI KAKUKKFŰ Bioszállító (bioszallito.hu)

PALEOLIT PARAJDI ÉTKEZÉSI SÓ Bioszállító (bioszallito.hu)

Használjon Ön is Bioszállító.hu termékeket a krémlevesek elkészítéséhez!

 

simplepay_hu cib