Cikkek

Erősítse immunrendszerét gyógynövényekkel

2022.12.14 18:59

Köztudatban a hidegebb hónapokat a járványos időszaknak tekintjük, hiszen ilyenkor a megfázások kockázata drasztikusan megnő. Többek között azért is, mert ekkor a levegőben terjedő baktériumoknak és vírusoknak a száma is megtöbbszöröződik. Ezért is kifejezetten fontos odafigyelni a test védekezőképességének megerősítésére, ám ez nem csak az őszi hónapokra, hanem minden egyes évszakra is igaz.

Ismerje meg az immunerősítő gyógynövényeket a Bioszállító.hu cikkéből!

Ha immunerősítés céljából természetes gyógynövényeket választunk, akkor a jótékony támogató hatás mellett még a szervezetet is kíméljük. Számos ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag gyógynövény létezik, amik nem csak az immunrendszer támogatásában segítenek, de további vírus- és baktériumölő anyagokkal is ellátják a szervezetet - anélkül, hogy terhelnék a gyomrot és májat, vagy felborítanák a bélflóra kiegyensúlyozott működését. A mai cikkünkből megtudhatja, melyik 5 gyógynövény rendelkezik kimagaslóan magas immunerősítő tulajdonsággokkal.

Csipkebogyó

Ez a fanyar ízvilágú bogyós növény kiemelkedően magas C-Vitamin tartalommal rendelkezik, amely természetes fogyasztása esetén megnöveli a szervezet ellenállóképességét. Nátha, megfázás és fertőzések alkalmával kifejezetten ajánlott a fogyasztása, hiszen gyorsítja a gyógyulási folyamatokat, flavonoid tartalmának köszönhetően pedig enyhíti a gyulladásokat és antibiotikus hatást fejt ki. Azonban ez a gyógynövény nem csak a megbetegedési tünetek csökkentésében segít, de remek megelőző képességekkel is rendelkezik a meghűléses időszakokra. Ezért is érdemes beilleszteni teaként való fogyasztását a mindennapokba. Fontos azonban tudni, hogy amikor teát készítünk belőle, szobahőmérsékletű vizet használjunk, hiszen forró vízben veszít a gyógyhatásaiból.

HERBÁRIA CSIPKEBOGYÓ HÚS TEA FILTERES Bioszállító (bioszallito.hu)

DR.CHEN C-VITAMIN CSIPKEBOGYÓVAL 80 DB Bioszállító (bioszallito.hu)

BioMenü BIO CSIPKEBOGYÓ por 125 g Új termék - bioszallito.hu

Kasvirág

Ez az echinacea néven is elterjedt gyógynövény rendkívül hatékony az immunrendszer támogatásában, mind megfázások megelőzésénél, mind megbetegedések leküzdésénél. A kasvirág rendelkezik az egyik leghatékonyabb növényi antibiotikum tartalommal, ennek köszönhetően egyaránt külső és belső használatra is ajánlják. Fogyasztása során csökkenti és mérsékli a húgyúti és nőgyógyászati fertőzések tüneteit. Továbbá enyhíti a középfülgyulladás, mandulagyulladás, légúti és szájüregi fertőzések panaszait. Külsőleges használatánál pedig regenerálja a nehezen gyógyuló sebeket és a gyulladásos bőrbetegségeket, így gyorsítva azok gyógyulási folyamatát.

Herbária bíbor kasvirág hajtás tea 20x1,5g 30 g Bioszállító (bioszallito.hu)

BIOLA BIO BÍBOR KASVIRÁGOS FOGKRÉM Bioszállító (bioszallito.hu)

SWANSON BÍBOR KASVIRÁG KAPSZULA 100DB Bioszállító (bioszallito.hu)

Bodza

A bodza egy rendkívül hatásos gyógynövény, amelynek felhasználási módja is igen széleskörű. A virágjából és a bogyó terméséből is értékes anyagokat lehet kinyerni, amelyek rendkívül magas C-Vitamin tartalommal rendelkeznek. Mint ahogy azt már fentebb említettük, a C-Vitamin nagyon fontos szerepet játszik az immunrendszer támogatásában és a szervezet védekezőképességének növelésében. Hatóanyagai képesek meggátolni a vírusok terjedését és szaporodását. Továbbá kimagaslóan magas az érerősítő hatása, amely segít az erek rugalmasságának megtartásában, és az érfalon való anyagok lerakódásának meggátlásában. Képes csökkenteni az agyvérzés kockázatát és semlegesíteni a szabad gyököket, amely segíti az egész keringési rendszer kiegyensúlyozott működését.

HERBÁRIA BODZAVIRÁG TEA FILTERES Bioszállító (bioszallito.hu)

Juvapharma bodzavirág tea 40 g Bioszállító (bioszallito.hu)

Krisnavölgyi bodza szörp 500 ml Bioszállító (bioszallito.hu)

Macskakarom

Az immunerősítő gyógynövények közül kimagasló hatóanyagokkal rendelkezik a macskakarom, amely képes már a szervezet általános állapotán is javítani. Kiemelkedő tulajdonságai közé tartozik, hogy lebontja a karcinogén anyagokat a szervezetben, amelyek jelenlétében rákos sejtek alakulhatnak ki. Képes megsemmisíti a testbe bekerülő vírusokat, baktériumokat és parazitákat. Mindezek mellett pedig másik jótékony hatása, hogy helyreállítja a bélflóra működését és kiváló megoldást nyújt Candida gomba tüneteinek észlelésekor is.

Dammers C-cats claw macskakarom kapszula 80 db Bioszállító (bioszallito.hu)

Natural vitale macskakarom tea 50 g - bioszallito.hu

Fürtös menta

A mentáknak mára már körülbelül 150 különböző altípusát tudjuk felfedezni a boltok kínálatában. A fürtös menta egy olyan fajta, amelyet akár vadon is megtalálhatunk, de főként a Bükkben, ahol őshonos. Ez egy olyan gyógynövény, amelyet elsősorban teaként szoktak fogyasztani, akár már 2 éves kortól hígított formában. A kicsik számára hozzájárul az immunrendszer megerősítésében és a cseppfertőzések elleni védelem segítésében. Előszeretettel alkalmazzák baktériumölő, lázcsillapító és gyulladáscsökkentő jótékony hatásai miatt is. Továbbá megfázások esetén remek megoldást nyújt a köhögés, orrdugulás és hörgőgyulladás csökkentésében. Emellett emésztésjavító tulajdonságokkal is rendelkezik.

Mecsek Fürtös Menta Tea 50 g - bioszallito.hu

Mecsek fürtös menta tea 25x0,7g 17 g - bioszallito.hu

Védje és kímélje szervezetét a Bioszállító.hu gyógynövény termékeivel!

 

simplepay_hu