Cikkek

Környezetbarát mosás mosódióval

2022.10.18 10:50

A drasztikus környezetszennyezés számtalan módon kihatással van a mindennapjainkra. Ez egy globális probléma, amely megváltoztatásához szükséges mindenkinek a segítsége. Szerencsére pár egyszerű hétköznapi praktika bevezetésével jelentős változásokat érhetünk már el.

Ismerje meg a mosódió jótékony hatásait és sokoldalú felhasználását a Bioszállító.hu cikkéből!

A drasztikus környezetszennyezés számtalan módon kihatással van a mindennapjainkra. Ez egy globális probléma, amely megváltoztatásához szükséges mindenkinek a segítsége. Szerencsére pár egyszerű hétköznapi praktika bevezetésével jelentős változásokat érhetünk már el.

Ismerje meg a mosódió jótékony hatásait és sokoldalú felhasználását a Bioszállító.hu cikkéből!

Szembe kell néznünk most már a következményekkel, ami hosszú évek során alatt alakult ki a vizek szennyezésével, a talajszennyezéssel, a légszennyezéssel és a túlzott agrokemizálással. Fontos, hogy ökotudatosan tudjunk élni, és minél több cselekményre, felelősségteljesen tudjunk tekinteni, legyen az akár házi munka. Ezért is kiemelkedő a különböző cégek tevékenysége, amivel minket igyekeznek támogatni ezen az úton. Számtalan lehetőség létezik már, ami rendkívül hatékonyan működik és környezet kímélő. Ide sorolható például a mosódió is, ami egy remek választás, ugyanolyan mosási eredménnyel, mint a rendes mosószerek. Továbbá allergénmentes tulajdonsággal is rendelkeznek, ami az érzékeny bőrűek és allergiával szenvedők mindennapi problémáit is megoldja. Milyen más előnyökkel jár még a mosódió használata, és hogyan kell használni? Cikkünkben ezekre a kérdésekre választ adunk.

Mi is az a mosódió?

A mosódió egy fán termő szubtrópusi növény, ami a szappanfák csoportjába sorolható be. Dél-Indiában honos fa, amely már Délkelet-Ázsiában is terem. Használata azonban már ősidők óta elterjedt. Az indiaiak is évszázadok óta előszeretettel használják mosásra. Előszőr leszüretelik az érett terméseket, majd eltávolítják belőle a magot, ezt követően pedig napon kiszárítják. Felhasználásra dióhéja kerül a saponin tartalma miatt, mely képes enyhén habzani. Olyan sok habzásra azonban nem lehet számítani, mint a rendes mosószerek esetén, a mosógépben szinte alig észrevehető. Nem kell azonban megijedni, hiszen a mosódió így is hatékonyan működik, és teszi a dolgát. Sokan ezt gondolják az egyik legeffektívebb bio mosószernek, ami elérhető a boltokban. Továbbá elég sokrétű, ugyanis nem csak a mosáshoz használható fel, hanem gyümölcsökhöz, a konyhában, háziállatokhoz és még sok minden máshoz is.

Mosódió előnyei

  • Ez egy megújuló erőforrás, ami a természetben könnyen termeszthető
  • Nincsennek benne mesterséges összetevők, ezáltal teljesen vegyszermentes
  • Minden egyes dió 5 alkalommal felhasználható, mielőtt kifogyna belőle a saponin, így tovább tart, és újrahasznosítható
  • Természetesen lebomló, használat után komposztálható
  • Mivel 100%-ban természetes anyag, ezért nem szükséges használat előtt állatokon tesztelni, így állatkísérlet mentes
  • Antibakteriális hatással rendelkezik, képes eltávolítani a mikrobákat a mosógép belsőjéből
  • Gombaellenes tulajdonságai is vannak
  • Energiatakarékos, hiszen mosódió használatakor elég rövidebb programot használni az öblítési ciklus során
  • Gyengéden bánik a ruhák szöveteivel, puhább, selymesebb ruhákat eredményezve a mosás után, és még a ruhák színét sem szívja ki
  • Teljes mértékben bőrbarát, nem okoz bőrirritációt és allergénmentes, így kiváló választás az allergiával küzdők számára
  • Képes szinte az összes mosószer és tisztítószer helyettesítésére, és még tovább is tart

A mosódió használatának lépései

1. A vízkeménységtől függően 5-8 fél diót helyezzen mosózsákba, és dobja a mosódobba a ruhák közé.

2. A 100%-os természetes hatás érdekében kerülje a mesterséges mosószereket, és helyette használjon 10%-os ecetet, vagy akár almaecetet. Keverje össze az ecetet 1:1 arányban vízzel, és csepegtessen bele pár csepp illóolajat a kedvenc illatai közül. Ez egyaránt fertőtleníti a ruhákat, és védi a mosógépet is a vízkőtől. Továbbá a ruhák is puhák lesznek tőle, de mégsem lesznek ecetszagúak.

ALCE NERO BIO ALMAECET Bioszállító (bioszallito.hu)

KOCHS HAGYOMÁNYOS ÉTELECET 20% 1000ML - bioszallito.hu

Farfalla illóolajok Bio Borsmenta illóolaj - bioszallito.hu

AROMAX CITROMFÜ ILLÓOLAJ Bioszállító (bioszallito.hu)

AROMAX EUKALIPTUSZ ILLÓOLAJ Bioszállító (bioszallito.hu)

DR.HERZ ILLÓOLAJ LEVENDULA Bioszállító (bioszallito.hu)

3. Mosás után vegye ki a mosódiókat a zsákból és nézze meg, hogy a belseje még kissé fényes-e. Ha igen, és emellé még kissé ragacsos érzetet is ad, vagy nyomás hatására kicsit habzik, akkor a saponin még nem fogyott ki belőle, így újra felhasználható.

KÉK MOSÓDIÓ 500 G Bioszállító (bioszallito.hu)

Zöldbolt indiai mosódió héj 500 g Bioszállító (bioszallito.hu)

Mosó Mami sapos mosódió 500 g Bioszállító (bioszallito.hu)

 

Mosson ökotudatosan és természetesen a Bioszállító.hu termékeivel!

 

simplepay_hu