Cikkek

A fokhagyma szagtalanul is kifejtheti jótékony hatásait

2022.10.18 09:57

Sokan kedvelik a fokhagymának jellegzetes ízét és illatát, ám majdnem hasonló számban vannak, azok akik ódzkodnak tőle. Mindenesetre a fokhagyma egy csodanövény, ami már a történelem folyamán is megtalálható volt számos egymástól távol álló kultúrában is, a gyógyhatásainak és jótékony megelőzőképességének köszönhetően.

Tudja meg a fokhagyma kapszula előnyeit a Bioszállító.hu cikkéből és használja ki!

Mára már egyre több bizonyíték van arra, hogy a fokhagyma fogyasztása rendkívül egészséges. Nem is hiába, hisz gazdag kénvegyület tartalma miatt nagyon hatékony a betegségek megelőzésében, továbbá segít a fülgyulladások kezelésétől kezdve a szívbajok gyógyításán át a rákos megbetegedések esetleges kiegészítő kezeléséig. Ennek egy újra gondolt formája, a fokhagyma kapszula is nagy sikereket könyvelhet el, hiszen csak úgy berobbant a piacra. Ennek a készítménynek egyik jelentős előnye, hogy fokhagyma olajat tartalmaz, amelyből kivonják az illatanyagokat, így szagtalan bőrrel és lehelettel élvezhetjük a jótékony hatásokat. A fokhagyma kapszulák számos egyéb jótékony hatást rejtenek a szervezetünk számára. Hogy mik is ezek pontosan? Mai cikkünkből kiderül.

Milyen gyógyhatású összetevők vannak a fokhagymában?

Ahogy azt már fentebb is említettük, a fokhagymának magas a kénvegyület tartalma. Ennek köszönhetjük az egészségre gyakorolt jótékony hatásait. Azonban ezeket a kéntartalmú anyagokat további két csoportra oszthatjuk. Az egyik a gamma-glutamilciszteinek, a másik pedig a cisztein-szulfoxidok. Az allilcisztein-szulfoxid (alliin) biztosítja a fokhagyma cisztein-szulfoxid-tartalmának közel a 80%-át. Amikor a fokhagyma aprításra vagy zúzásra kerül, akkor annak következtében az alliin aminosavvá változik, amelynek a neve allicin lesz. Elfogyasztáskor a szervezetbe bekerülő allicin hatására jócskán megnő az antioxidánsok száma a vérben. Majd az antioxidánsok szembe szállnak a szabad gyökök károsító hatásaival, így lelassítva a szervezet öregedési folyamatait.

Fokhagyma jótékony hatásai

  • Rendszeres fogyasztása segít az érelmeszesedés megelőzésében, ez ugyanakkor köszönhető annak is, hogy értisztító hatással is rendelkezik
  • Képes csökkenteni a vérnyomást
  • Vérhígító hatással is rendelkezik, amely segít megelőzni a vérrögképződést és a trombózist
  • Segít megelőzni a szív és érrendszeri megbetegedéseket
  • Remek baktérium, vírus és gomba által okozott fertőzések megelőzésében
  • Egyéb fertőzések leküzdésében is nagy szerepet játszik, hiszen antibiotikus hatású növény
  • A belekre jótékony hatást gyakorol, így kitűnő emésztést javító szer
  • Képes csökkenteni a bélgázok mennyiségét, illetve megkönnyíti a távozásukat a szervezetből
  • Hozzájárul a légutak egészségének támogatásához, így szedése alkalmas légúti megbetegedések esetén is
  • Kedvezően hat a koleszterin- és vérzsírszintre
  • Képes az immunrendszer stimulálására

Bővebben a fokhagyma kapszulákról

A tabletták esetében általában fokhagyma olajat zárnak bélben oldódó bevonatú kapszulákba. Léteznek már belőle különböző olajokat tartalmazóak is, mint például gőzzel desztillált fokhagyma olaj, zúzott fokhagyma olaj és érlelt fokhagymakivonat. Rendszeres szedésük mellett sem jelenik meg a bőrön vagy leheletben a növény jellegzetes illata, mégis tartalmazzák a fokhagyma összes jótékony hatóanyagát, és a gyógyhatásuk is vetekszik a nyers növényével. Tovább, ezen kapszulák fogyasztása mellé javasolt a C-vitamin fokozott bevitele is, mert együtt szedve szuper egészségmegőrző hatást produkálnak.  A C-vitaminnak ugyanis fontos szerepe van a szervezet védekezőrendszerének megfelelő működésében, és a táplálékkal bevitt vas felszívódásában.

Extra TIPP a kellemetlen szagok megszüntetésére nyers fokhagyma fogyasztásnál

Fokhagyma fogyasztásánál az illat megszüntetéséhez semlegesítő hatású ételekre és italokra van szükség. Ide sorolható például a meleg tej, a méz, a vörösbor, a pörkölt kávé és a friss petrezselyem. Ezen utóbbiak a saját aromájukkal lépnek fel a fokhagyma jellegzetes illatanyagai ellen, így inkább elnyomva azt.

Bánó fokhagyma-galagonya-fagyöngy kapszula 100 db Bioszállít (bioszallito.hu)

Bioextra fokhagyma kapszula 100 db Bioszállító (bioszallito.hu)

ALLIMAX FOKHAGYMA KAPSZULA 30 DB Bioszállító (bioszallito.hu)

BOSZY KURKUMA GYÖMBÉR FOKHAGYMA KAPSZULA Bioszállító (bioszallito.hu)

CaliVita Garlic Caps lágyzselatin-kapszula Fokhagymakészítmé (bioszallito.hu)

DR.CHEN FOKHAGYMA KAPSZULA+C VITAMIN Bioszállító (bioszallito.hu)

Használja ki a fokhagyma kapszula számos előnyét a Bioszállító.hu termékeivel!

 

simplepay_hu