Cikkek

4 kedvező indok, amiért érdemes vízszűrő kancsót választanunk

2022.09.25 20:08

Az egészséges életmódhoz nem csak a folyamatos kiegyensúlyozott testmozgás és a tudatos étrend járul hozzá, de a mindennapokban fogyasztott ivóvíz minősége is.

Tudja meg, milyen előnyökkel jár a vízszűrő kancsók használata a mindennapokban, a Bioszállító.hu cikkjéből!

Az egészséges életmódhoz nem csak a folyamatos kiegyensúlyozott testmozgás és a tudatos étrend járul hozzá, de a mindennapokban fogyasztott ivóvíz minősége is.

Tudja meg, milyen előnyökkel jár a vízszűrő kancsók használata a mindennapokban, a Bioszállító.hu cikkjéből!

Testünkben a víz kulcsfontosságú, hiszen a bevitt tápanyagokból származó ásványi anyagokat, mint például magnéziumot, káliumot, kalciumot és nátriumot szállít a sejtjeinkbe. Továbbá, a tápanyag kiválasztása során eltávolítja a káros melléktermékeket. Kiemelkedő az ásványi anyag és nyomelem tartalma, mégis a nulla kalória tartalmának köszönhetően nem hizlal. Ezért, ha kiváló minőségű ivóvizet fogyasztunk, akkor növeljük a jótékony hatásokat a szervezetben, és még az ivás is élmény lesz – hiszen víz és víz között is van különbség. De ez, hogyan is lehetséges, és hogyan érhető el mindez gyorsan és egyszerűen? Mai cikkünkben megtudhatja a választ.

Általánosságban kettő módszer jut az emberek eszébe, amikor ivóvíz fogyasztást emlegetünk:

  1. Csapvíz fogyasztása: Tudni illik, hogy a csapvíz mindig is tiszta és biztonságos hazánkban, ugyanis az illetékes hatóságok rendszeresen vizsgálják és ellenőrzik azt. Azonban az íze, megjelenése és minősége nagy mértékben eltérő lehet a helyi forrástól függően, hiába felel meg a jogi előírásoknak. Ezért a rosszabb minőségű ivóvíz fogyasztása hosszabb távon nem egészséges, hiszen óvatlanul is nem kívánt anyagok kerülhetnek be a szervezetbe. A fentiekben említettek miatt javasoljuk az víz szűrését fogyasztás előtt, pláne, ha magas vízkőtartalmú, kemény vízről van szó.
  2. PET palackokban árusított csomagolt vizek: A kezdetekben ez egy szuper megoldásnak tűnt, ami mindig friss, ízletes és kiváló minőségű vizet biztosít a társadalomnak. Ám mára már látjuk, hogy ez egyáltalán nem környezet barát, sőt drasztikus hátrányokkal jár a szeretett anyatermészetünkre nézve – sőt, még csak nem is pénztárca barát. Tudta, hogy egy átlagos három fős család akár 150.000ft-ot is elkölt évente palackozott vízre?

A vízszűrő kancsók egy remek megoldást nyújthanak a háztartásokban a hétköznapokra, mivel tisztává és egészségesebbé teszik ivóvizünket. Egy olcsó és praktikus módja, hogy a káros anyagokat egyszerűen eltávolítsuk a fogyasztani kívánt vízből, valamint így képesek leszünk megszabadulni a vízcsöveken való áthaladás közben a vízbe óvatlanul bekerülő szennyeződésektől.

Milyen egészségtelen anyagokat képes eltávolítani a vízszűrő kancsó a vízből?

Elsősorban fontos megemlíteni, hogy a vízszűrő kancsók nem vonnak ki a vízből semmilyen jótékony hatású anyagot. Például a kalcium is megtalálható a szűrt vízben, sőt, vannak már olyan szűrők is, melyek plusz egészséges kalciummal dúsítják a szűrt, tiszta ivóvizünket. Mégis, a káros anyagokat képes eltávolítani, hogy fittebbek és egészségesebbek lehessünk. Ide sorolható például a klór, vízkő, ólom, cink, réz, kadmium és a vízvezetékekből eredeztető kisebb szennyeződések.

4 előny, hogy miért a vízszűrő kancsó mellett döntsünk

Kedvező áron megvásárolható

Felettébb kedvező áron is elérhető már mindenki számára, és hosszú távon gondolkozva pedig jobban megéri, mint PET palackos ásványvizek vásárlása.

Laica clear line vízszűrőkancsó átlátszó fehér 1 d Bioszállí (bioszallito.hu)

Laica róma vízszűrő kancsó kék tárcsával 1 db Bioszállító (bioszallito.hu)

BWT PENGUIN VÍZSZŰRŐ KANCSÓ FEHÉR 2,7L - bioszallito.hu

A szűrőbetét nagyon egyszerűen cserélhető

Maga a szűrőbetét kicserélése csak pár másodpercet vesz igénybe, ami a rohanó mindennapokat nagy mértékben meg tudja könnyíteni. Továbbá elterjedtebb márkájú vízszűrő kancsó választása esetén a betétek országszerte számos helyen megtalálhatóak, illetve házhoz rendelhetőek.

BWT VÍZSZŰRŐ BETÉT MG2+ 3 DB Bioszállító (bioszallito.hu)

LAICA BI-FLUX VÍZSZŰRŐB.UNIVERZÁLIS 6DB Bioszállító (bioszallito.hu)

BWT VÍZSZŰRŐ BETÉT ZINK+MG FILTER 3DB - bioszallito.hu

Egyszerű használni

A vízszűrők használata felettébb egyszerű, nincs is más dolgunk, mint csapvízzel megtölteni, és ő végzi tovább a tisztítást. A betétet csupán havonta egyszer elég cserélni, ami pár lépésből meg is van. Mobilitásának, és annak, hogy nincs vízhálózatra kapcsolva köszönhetően pedig mindig ott lehet velünk, ahol szükségünk van rá.

A háztartási gépek vízkőtől való védelme

A vízszűrő kancsók nem csak az emberi szervezet számára teszik egészségesebbé az ivóvizet, de kímélő hatással vannak a háztartási gépekre is. Ezen kancsók többsége tartalmaz már ioncserélő gyantát, ami lecsökkenti a szűrt víz keménységét, ezáltal csökkentve a vízkő kialakulásának esélyét is. Ezért javasolt tisztított víz használata a kávéfőzőkben, vízforralókban, párosítókban és még megannyi műszaki cikkben.

Tegye Ön is lággyá és finommá a mindennapi ivóvizét a Bioszállító.hu termékeivel!

 

simplepay_hu