Cikkek

A máriatövis hasznossága a mindennapokban

2022.09.25 19:59

Sokan nem is gondolnák, hogy az emberi máj mennyi fontos folyamatban játszik szerepet a szervezetben. Pedig a máj az egyik legkeményebben dolgozó szervünk. Ezért is kifejezetten fontos az egészségének megőrzése és annak támogatása. Erre az egyik leghatékonyabb természetes készítmények egyike a máriatövis kapszulák, amelyek a leghatásosabb máj védő anyagot, szilimarin (más néven silymarin) koncentrátumot tartalmaznak.

Olvassa el a Bioszállító.hu cikkét és tudjon meg minden fontos tulajdonságot a máriatövisről!

Sokan nem is gondolnák, hogy az emberi máj mennyi fontos folyamatban játszik szerepet a szervezetben. Pedig a máj az egyik legkeményebben dolgozó szervünk. Ezért is kifejezetten fontos az egészségének megőrzése és annak támogatása. Erre az egyik leghatékonyabb természetes készítmények egyike a máriatövis kapszulák, amelyek a leghatásosabb máj védő anyagot, szilimarin (más néven silymarin) koncentrátumot tartalmaznak.

Olvassa el a Bioszállító.hu cikkét és tudjon meg minden fontos tulajdonságot a máriatövisről!

Valójában ezt a gyógynövényt már a népi gyógyászatban is alkalmazták évszázadok óta, de mára már számos vény nélküli kapszulában is kapható, amelyet előszeretettel alkalmaznak májvédő étrend-kiegészítők fő összetevőjeként. Ez köszönhető többek között annak is, hogy a máriatövis erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, és kiváló a májtisztító hatása is. Mai cikkünkben megvizsgáljuk, hogy milyen egyéb jótékony tulajdonságokkal rendelkezik ez a gyógynövény és készítményei. Továbbá megvizsgáljuk, hogy hogyan fejti ki hatását az emberi szervezetre.

A máriatövis jótékony tulajdonságai

  • Elősegíti és gyorsítja a méreganyagok távozását a szervezetből, így segítve a máj egészségének megóvását.
  • Szedése ajánlott étvágytalanság és gyomorpanasz tüneteinek tapasztalása során.
  • Kimagaslóan magas a májtisztító hatása.
  • Képes regenerálni a májat.
  • Hasznos étrend-kiegészítő új májsejtek képződésének érdekében.
  • Erősíti a méregtelenítő hatásokat azzal, hogy megnöveli a szervezet saját antioxidáns termelését.
  • Segíti a máj megtisztulását káros anyagoktól, mint például alkoholtól, különböző gyógyszerektől és kábítószerektől, higanytól, gombamérgektől, nehézfémektől, antibiotikumoktól és növényvédő szerektől.
  • Alkalmazható étrendkiegészítőként rákos megbetegedéseknél.
  • Koleszterinszint csökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.
  • Erősíti a szervezetet a szabad gyökökkel szembeni védelemben, úgy, hogy további jótékony hatásaként megnöveli a májsejtekben végbemenő fehérjeszintézist.
  • Gombamérgezést is lehet gyógyítani vele. A gyilkos galóca mérgezést is nagy százalékban túlélik a betegek a máriatövis jótékony hatásainak köszönhetően.

A máriatövis alkalmazásának formái és előnyei

A máriatövis nem csak a megbetegedések alkalmával segít az emberi szervezetnek, de a betegségek megelőzésre is ajánlott a használata. Ez a mutatós lila virágzatú gyógynövény az egyik legrégebben alkalmazott csodaszer az őseink által, amely hatékonyságát még a mai napig sem sikerült megközelíteni gyógyszerekkel. Egyik legelterjedtebb fogyasztási módja a tea és a tinktúra, amely elnevezés a növényi anyagok alkoholos kivonatát jelenti. Elérhető továbbá kapszula formájában is, vagy a kúra során használható, akár a préselt magok olajaként is. A máriatövis képes erősíteni több gyógyszernek a hatását is, és mindeközben még azok májkárosító mellékhatását is csökkenti. Továbbá kifejezetten alacsony toxicitással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy még terhes nők számára is biztonságosan alkalmazható. A felhasználók számára pedig további előnyt jelent, hogy egy könnyen beszerezhető termék az egész év folyamán.

Hogyan fejti ki a máriatövis jótékony hatásait az emberi szervezetre?

Ez a lila színekben pompázó gyógynövény megerősíti, támogatja és védi a sejtmembránokat, amellyel megakadályozza a méreganyagok behatolását a sejtekbe. Továbbá, aktív hatóanyagot termel- mint például szilimarint, amely nevét több vegyület együttes megnevezésének köszönheti. Ennek az anyagnak a legfontosabb összetevője a szilibinin, ezen kívül találhatóak még benne flavonolignánok, mint például silychristin és silydianin. A máriatövis bizonyítottan hatásosabb ellenszernek számít a káros szabadgyökök elleni küzdelemben, mint a C- és E- vitaminok, mindeközben pedig a májsejtek újjáépítésében is segédkezik.

Tanulmányok szerint a máriatövis alkalmazása hasznos lehet a következő tüneteknél:

  • Gyomorpanaszok alkalmával.
  • Étvágytalanság észlelésénél.
  • Fáradtság és gyengeség tüneteinek tapasztalásánál.
  • Amanita gombamérgezésnél.
  • Epekő esetén.
  • Különböző bőrbetegségeknél, mint például ekcémánál és pikkelysömörnél.
  • Májbetegségeknél.
  • Szívritmuszavaroknál és a szívdobogás szokásostól való eltérésének észrevételekor.

Herbária Máriatövis kapszula 30 db 30 db Bioszállító (bioszallito.hu)

SWANSON MÁRIATÖVIS KAPSZULA 100DB Bioszállító (bioszallito.hu)

Dr.herz máriatövismag olaj 500mg kapszula 60 db Bioszállító (bioszallito.hu)

Zafír máriatövis dr olajkapszula 60 db Bioszállító (bioszallito.hu)

BAGOLIA MÁRIATÖVISMAG ŐRLEMÉNY Bioszállító (bioszallito.hu)

BÁLINT MÁRIATÖVISMAG-OLAJ HIDEGEN SAJT. Bioszállító (bioszallito.hu)

DR.CHEN INSTANT MÁRIATÖVIS FORTE TEA Bioszállító (bioszallito.hu)

Hasznosítsa a máriatövis jótékony hatásait a Bioszállító.hu termékeivel!

 

 

simplepay_hu