Cikkek

Egészséges nassolnivalók az őszi bekuckózáshoz

2022.09.25 18:45

Mindegy, hogy otthoni filmnézést, vagy valamelyik plázában található mozi meglátogatását tervezünk mindig élvezetesebbé teszi ezt az élményt egy finom nassolnivaló. Általában ezen alkalmak megszokott párosai a különböző ízesítésű popcornok, nachosok és chipsek. Mit lehet azonban tenni, ha ezeket már unjuk és felcserélnénk valami izgalmasan újra?

Tudjon meg többet az alternatív nassolnivalókról a Bioszállító.hu cikkjéből és mi egy egyszerű, otthon elkészíthető recepttel is kedveskedünk Önnek!

Mindegy, hogy otthoni filmnézést, vagy valamelyik plázában található mozi meglátogatását tervezünk mindig élvezetesebbé teszi ezt az élményt egy finom nassolnivaló. Általában ezen alkalmak megszokott párosai a különböző ízesítésű popcornok, nachosok és chipsek. Mit lehet azonban tenni, ha ezeket már unjuk és felcserélnénk valami izgalmasan újra?

Tudjon meg többet az alternatív nassolnivalókról a Bioszállító.hu cikkjéből és mi egy egyszerű, otthon elkészíthető recepttel is kedveskedünk Önnek!

Számtalan egészséges, és mégis nagyon finom rágcsálni való áll rendelkezésünkre. Ide tartoznak például a rizschipsek, lencse chipsek, zöldség chipsek, csicseriborsó chipsek, tápióka chipsek és quinoa chipsek. A szuper bónusz mellettük pedig, hogy manapság megannyi ízesítésben elérhetőek, hogy mindenki megtalálhassa a számára legkedveltebbet. Viszont, ha ezek sem az igazaik számunkra, akkor találhatunk tömérdek receptet, ami segítségünkre szolgál. Még mindig fennáll azonban a kérdés, hogy miért is egészségesek ezek a chipsek, és milyen egyszerű otthon elkészíthető receptekkel dobhatjuk fel az őszi bekuckózást?

Alternatív nassolnivalók

Csicseriborsó chips

A hagyományos burgonya chipsnél a zsírtartalma 48%-al kevesebb. Rostban és fehérjében gazdag snack, amely mesterséges tartósítószer és színezék mentes. Fogyasztása alkalmas vegetáriánus, vegán és gluténérzékenyek számára is. Elérhető már tengeri sós, tejszínes kapros, chilis-citromos és paradicsomos-bazsalikomos ízesítésben is.

VITAL HUMMUS CHIPS JOGHURT-ZÖLDFŰSZER GM Bioszállító (bioszallito.hu)

VITAL HUMMUS CHIPS TENGERI SÓS GM. Bioszállító (bioszallito.hu)

Lencse chips

A lencse chips egy alacsony zsírtartalommal rendelkező nassolnivaló, ami 40%-al kevesebb zsírt tartalmaz, mint a hagyományos burgonya chips. Magas a rost és fehérjetartalma, és számos ásványi anyag is megtalálható benne. Például a vöröslencséből készült chips gazdag káliumban, foszforban és magas a vastartalma, valamint sok B-vitamin is található benne. Vegánok, laktózérzékenyek, és gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják, ugyanis nem tartalmaz búzát, tejet, hozzáadott cukrot, mesterséges színezéket és tartósítószert sem. Elérhető már tengeri sós, tejszínes kapros, chilis-citromos és paradicsomos-bazsalikomos ízesítésben is.

EAT REAL LENCSE CHIPS PARADICSOM-BAZSAL. Bioszállító (bioszallito.hu)

EAT REAL LENCSE CHIPS CHILI-CITROM Bioszállító (bioszallito.hu)

EAT REAL LENCSE CHIPS TEJSZINES-KAPROS Bioszállító (bioszallito.hu)

Zöldség chips

A zöldség chips egy kiváló nassolnivaló a családi filmezésekhez vagy délutáni pihenésekhez. Ez nem más, mint a hagyományos burgonyából készülő snack, csak ez esetben zöldségekkel megbolondítva. Található benne cékla, paradicsom, spenót és fodros kell. Egyéb fűszerezést nem tartalmaz, ezért is remek választás gyerekeknek. Fogyasztása alkalmas vegán, gluténmentes és kóser étrendet követők számára is.

EAT REAL ZÖLDSÉG CHIPS PÁLCIKÁK 45 G Bioszállító (bioszallito.hu)

Tápióka chips

A tápióka egy Dél-Amerikában honos gyökérzöldség, amelynek magas a cukortartalma, emiatt édesebb ízvilágot is biztosít fogyasztói számára. Alacsony a fehérje tartalma, ezért kiváló nassolnivaló azoknak, akik fehérje szegény étrendet gyakorolnak. A chips állaga vastagabb és ropogósabb, mint a hagyományos burgonya chipsé, mivel egész szelet tápiókákból készítik. Fogyasztása alkalmas vegetáriánus és paleo étrendet folytatók számára is. Elérhető már csípős-fűszeres, csirkés-bbq-s, ropogós sült tésztás és sós-borsos ízesítésben is.

Cassanovas tápióka zöldség chips ropogós sült tészta ízesíté (bioszallito.hu)

Cassanovas tápióka zöldség chips csirkés bbq ízesítésű 60 g (bioszallito.hu)

 

Egy otthon egyszerűen elkészíthető igazán finom nassolnivaló

Parmezános paszternák chips

A sajtok kedvelőinek egy szuper finom recepttel érkeztünk paszternákkal megbolondítva. A paszternák egy nagyon egészséges zöldség magas folsav tartalommal, mely csökkentheti a daganatos megbetegedések kockázatát és kialakulását. Továbbá háttérbe szorítja a szülési rendellenességeket is.

Hozzávalók:

  • Főző spray
  • 2db hámozott és felszeletelt paszternák
  • 1 ek olivaolaj
  • 1 ek reszelt parmezánsajt

Elkészítése:

Első lépésben a sütőt melegítsük elő 425 fokra majd a tepsit fújjuk be főző spray-vel. A parmezánt, olivaolajat és paszetrnákot helyezzük egy tálba és keverjük össze, hogy egyenletesen legyen sajt a zöldségen. Ha ezzel is készen vagyunk akkor egy rétegben tegyük a paszternákot a tepsibe és már mehet is a sűtőbe. Süssük körülbelül 10-15 percig, amíg szép aranybarnává és ropogóssá pírul a chipsünk. Ha elkészült, utána már kedvünk szerint sózható, borsozható és ízesíthető.

Ne féljen az újítástól, próbálj ki a Bioszállító.hu termékeit!

 

simplepay_hu