Cikkek

Ősszel azt asztma sem lehet akadály!

2022.08.31 17:55

Számos sport a természetben élvezhető a lehető legjobban. Ide sorolható például a görkorcsolyázás, túrázás, kerékpározás és az evezés is. Kora ősszel igyekszünk minél több időt a friss levegőn tölteni, azonban akadhatnak nehézségek, amelyek meggátolhatják és elronthatják a környezetben töltött kellemes időt. Ilyen például az asztma, mely lehet genetikai, de akár nem megfelelő környezeti viszontagságok által kialakult légúti krónikus gyulladásos megbetegedés. Ám létezik számos vitamin, ásványi anyag és gyógynövény, amelyek természetes módon képesek az asztma tüneteinek mérséklésére és kialakulásának meggátolására.

Ön vagy szerette asztmában szenved? Tudja meg mivel csökkentheti tüneteit a Bioszállító.hu cikkéből!

Fontos mindig szem előtt tartani a megfelelő vitamin- és ásványi anyag bevitelt, hiszen hiánya előhívhat betegségeket, kialakíthat elváltozásokat, illetve fokozhatja a meglévő betegségek tüneteit. Ezért érdemes a légzőszervünk egészségét mindig karban tartani, hiszen számtalan baktérium, vírus, fertőzés és a szezonális allergia is megnehezítheti a mindennapokat.

Az asztmával, allergiával és légzési problémákkal küzdők számára minden évszakváltás megpróbáltatást jelent. Mindezek mellett a légszennyezés még egy tényező, amivel mindenkinek fel kell vennie a harcot. Egészséges, biztonságos és természetes támogatás a következőkben rejlik:

D-Vitamin

Mint azt már sokan tudják, a D-Vitamin nagy szerepet játszik a csontok egészségében. Mindezek mellett még egy nagyon hasznos tulajdonsága, hogy az immunrendszert is erősíti. Az asztma elsősorban a légúti fertőzések és gyulladások miatt kialakult betegség, amely erős kapcsolatban áll az immunrendszer egészségével. Az immunrendszer megfelelő működésének támogatásával és felerősítésével csökkenthetjük a megbetegedések gyakoriságát, és ezzel az asztmás tüneteket is háttérbe szoríthatjuk.

Alg-Börje vitamin d3 150 db Bioszállító (bioszallito.hu)

Bioco d3-vitamin 400 kapszula 60 db Bioszállító (bioszallito.hu)

Orvosi tüdőfű

Ez a gyógynövény kifejezetten hatékonyan csökkenti a nyálkahártya által okozott zavaró irritációkat és tisztítja a légzőrendszert. Ezáltal megkönnyíti a légzést, és remekül alkalmazható asztma esetén, vagy hörghurut ellen is. Felhasználása egyaránt jótékony tea formájában, cseppekben és kapszulákban is. Érzékelhető javulás érdekében érdemes napi 2-3 alkalommal fogyasztani.

GYÓGYFŰ TÜDŐFŰLEVÉL Bioszállító (bioszallito.hu)

Nagy csalán (Urtica dioica)

Már évszázadok óta kering a köztudatban. A Nagy csalán képes a tüdő járatait és a légutakat megtisztítani. Mindemellett javítja az allergia és asztma által okozott tüneteket, valamint remek gyógyírt nyújt hörgőpanaszok ellen. Fogyasztása tea formájában javasolt a kiváló eredményért.

Herbex nagy csalán tea 20x3g 60 g Bioszállító (bioszallito.hu)

Magnézium

Számos kutatás kimutatta már, hogy a magnézium egy elengedhetetlen ásványi anyag, amely segíti a tüdő egészséges működését. Képes szabályozni a hörgők aktivitását a simaizmok ellazításával, így nyugtató hatást nyújtva a tüdőnek. Továbbá segít a tüdő izomzatát energiával ellátni, így növelve a tudatfunkciók kapacitását. Nem utolsó sorban pedig enyhe hörgőtágító tulajdonságokkal is rendelkezik. Ezek jótékony hatások mind elősegítik a könnyebb lélegzetvételt és a felszabadultabb mindennapokat az asztmával és allergiával szenvedők számára.

1X1 VITADAY MAGNÉZIUM 250 MG FILMTABL. Bioszállító (bioszallito.hu)

HERBÁRIA SZERVES MAGNÉZIUM TABLETTA Bioszállító (bioszallito.hu)

Omega-3 zsírsavak

A többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavak pótlása lehetséges tengeri halak fogyasztásával, vagy étrendkiegészítők szedésével. Az utóbbi biztosabb forrása az ásványi anyagoknak, ugyanis a vizek szennyezettsége miatt nem lehetünk bene biztosak, hogy a halak és herkentyűk mennyi EPA és DHA tartalommal rendelkeznek. A zsírsavak előnyei közé tartozik, hogy remek gyulladáscsökkentő, és támogatja a jobb tüdőfunkciókat is. Segít a vérellátás zavarok miatt kialakuló betegségek elleni küzdelmet. Továbbá védelmet biztosíthat krónikus gyulladásos tüdőbetegségek, és még a fertőzéses eredetű betegségek ellen is. Ezért kiváló megoldás az asztma tünetei ellen, és a betegség kialakulásának csökkentésére is. Naponta 500-1000 mg fogyasztása javasolt belőle.

Bioco omega-3 koncentrátum 30 db - bioszallito.hu

CaliVita Chewable Omega 3 (100 szoftgél kapszula) - bioszall (bioszallito.hu)

Használja a Bioszállító.hu termékeit, hogy Ön is újra szabadon fellélegezhessen!

 

 

simplepay_hu