Cikkek

Hajolajok a gyönyörű és egészséges hajért

2022.07.28 18:54

A nyári napsütés és az időjárási viszontagságok nagy mértékben megviselik a hajkoronát. Azonban számos más külső hatás is befolyásolja a hajunk egészségét – ilyen például a hajmosás, hajformázók használata, hajvasalás, hajszárítás és a fésülködés. Ezekre remek megoldást biztosítanak a különböző hajolajok, melyek praktikusak és könnyen kezelhetőek.

További tippekért olvassa el a Bioszállító.hu cikkjét!

Először fontos felismerni a hajproblémát. Rengeteg féle-fajta jótékony hajolaj létezik már, amit bevethetünk a rakoncátlan hajszálakkal való küzdelemben, és közben még a hajkorona egészségét is táplálhatjuk. Ha selymes, fényes és egészséges hajra vágyik, akkor próbálja ki a hajolajokat. Mi segítünk kiválasztani Ön számára is a leghatékonyabbat.

Sokszor hallottuk már a köztudatban keringő tévhitet, hogy hajolajokat csak töredezett hajvégek esetén érdemes használni. Igaz ugyan, hogy remekül renoválják a sérült hajvégeket, ám ettől sokkal többről van szó. A hajolaj használata során rugalmassá teszi a hajszállakat, ami segít megelőzni a töredezettséget okozó sérüléseket. Emellett, a szöszös tincsekre is fantasztikus, gyors és eredményes megoldás képes nyújtani. Összehúzza a szomszédos szállakat és lezárja a kutikulákat, ezzel is egy összefüggő és fénylő hajkoronát biztosítva tulajdonosának.

Meg kell említeni, hogy a hajolajok által képzett réteg a hajon mérséklik az időjárás által okozott párás levegő, vagy esetlegesen záporok hatását, így megelőzve a haj szedett-vedettségét.

Sokak vannak azonban, akik félnek ezen olajok használatától, hiszen attól tartanak, hogy zsíros, ragacsos hatású lesz tőle frizurájuk. Ilyen csak abban az esetben fordul elő, ha nem a hajuknak megfelelő hajolajat alkalmazzák, vagy esetleg az ajánlott mennyiégnél jóval többet használnak. Így bizton állíthatom, hogy ez teljes mértékben elkerülhető.

Levendulaolaj – minden hajtípusra

A levendulaolaj egy sokoldalú segítség a mindennapokra. Azon kevés olajok csoportját erősíti, amely minden hajtípusra alkalmazható jótékony hatással bír. A levendula egy nyugtató, kellemes illattal rendelkező növény, mely gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően számos bőrproblémára megoldást nyújt, mint például a korpára, ekcémára és aknéra. Ugyanakkor segíti a fejbőr hidratáltságát, és szabályozza a faggyútermelést is.

Hajolaj használata: Keverjen össze 5 csepp levendulaolajat 1 evőkanál kókusz olajjal és gyengéden masszírozza a fejbőrébe. Hagyja felszívódni a hajában 1 órán át, és utána öblítse le alaposan. Használatát inkább hajmosás előtt javasoljuk.

Herbária Wellness Levendulaolaj 10ml Bioszállító (bioszallito.hu)

Argánolaj – száraz, töredezett hajvégekre

Az argánfa magvaiból előállított olaj alkalmazása a hajkoronán és a bőrön számtalan jótékony hatással rendelkezik. Ezért is szokták más néven folyékony arany néven emlegetni. Remekül megvédi a hajat hőkezeléssel szembeni megpróbáltatásoktól, emellett gazdagon hidratálja is azt. Sőt, a töredezettség és száraz haj ellen is gyógyír jelent, így könnyen kezelhető és selymes hajkoronát eredményez.

Hajolaj használata: Helyezzen pár cseppet a tenyereire és dörzsölje azokat össze. Utána egyenletesen oszlassa szét a hajon, a hajtövek érintését elkerülve.

AROMAX ARGÁNOLAJ 20 ML Bioszállító (bioszallito.hu)

Ricinusolaj – vékonyszálú hajtípusra, vagy hajhullás esetén

Ezt az olajat elsősorban hajritkulás és hajhullás esetén szokták javasolni, hiszen a ricinusolaj megerősíti a hajszálakat, és felgyorsítja azok növekedését. Száraz haj esetén is jótékony hatással jár, mivel puhává varázsolja a durva hajkoronát. Továbbá gazdagon hidratál és táplál az egészséges, fényes megjelenésért.

Hajolaj használata: Állaga töményebb, mint az átlag hajolajoknak, ezért feltétlenül keveset alkalmazzunk belőle, mert könnyebben zsírossá tudja tenni a hajat. Helyezzen belőle 1-2 cseppet a tenyereire és dörzsölje őket össze. Majd gyengéden vigye fel a hajára, a hajtöveket kihagyva.

MM GOLD BASICS RICINUSOLAJ 500 ML Bioszállító (bioszallito.hu)

AROMAX RICINUSOLAJOS HAJPAKOLÁS Bioszállító (bioszallito.hu)

Egészséges és sugárzó hajkorona érdekében használja a Bioszállító.hu termékeit!

 

 

 

simplepay_hu