Cikkek

Nyári melegben a leghatékonyabb bőr szomjoltó az arcpermet

2022.07.28 18:33

A nyári tikkasztó meleg és száraz levegő megviseli az arcbőr tápláltságát és egészségét. Ebben az időszakban kifejezetten fontos odafigyelni a rendszeres hidratálásra és vízivásra, hiszen ez is kihatással van a bőr minőségére. Az arcpermet egy remek megoldás, ami felfrissíti és élénkíti a bőrt, ráadásul bárhol és bármikor elérhető módot nyújt a számunkra.

Tudjon meg könnyű és hatékony házi arcpermet recepteket és olvassa el a Bioszállító.hu cikkjét!

Az arcpermet vízhiányt ugyan nem pótolja, de sok jótékony hatóanyagot és gyógynövényt tartalmaz, ami gyönyörű, puha és egészségesebb bőrt eredményez. Ezért bátran beiktathatja az arcápolási rutinjába is. Előnyei mellett szól, hogy könnyű és hatékony az alkalmazása és akár otthon is egyszerűen elkészíthető.

Néhány tipp, hogy mikor és miért érdemes arcpermetet használni

Az arc felfrissítésére

A nyári időszakban sokszor nehéz elviselni a fülledt forró napokat. Egy zsúfolt, pörgős munkanap folyamán azonban bármit megtennénk egy kis felfrissülésért. A megoldás egyszerűbb és elérhetőbb, mint gondolnánk. Az arcpermet akár egy fújása is üdítő érzést nyújt, mely egyben extra hidratáltságot is biztosít a bőr számára az arckrémek használata mellett. 

Weleda fügekaktuszos frissítő, hidratáló arcpermet 100 ml - (bioszallito.hu)

Tonikként

Az első fontos lépés, amiről nem szabad megfeledkezni, az az alapos arctisztítás. Ha erre nincs is teljes mértékben lehetőség, egy nedves törlőkendővel akkor is érdemes áttörölni a befújni kívánt területet. Utána már bátran lehet alkalmazni különféle arcpermeteket, amelyek a célnak és bőrtípusának megfelelőek. Vannak arcpermetek, mely remekül működnek zsírosabb bőrökön tonikként. Ezen kívül használatuk támogatja az arc előkészítését a hidratálók és arckrémek számára. Segítségükkel könnyebb a krémek felvitele és eloszlatása a bőr felületén, továbbá azok felszívódását is gyorsítja. Valóságosan életerővel töltik fel a bőrt és ragyogóvá teszik azt.

SCHÜSSLER RÓZSAVIZES HIDRATÁLÓ ARCTONIK Bioszállító (bioszallito.hu)

Sminkfixálóként és mattítóként

A smink felvitele után mindig óvatosnak és figyelmesnek kell lenni, hogy az az eredeti állapotában pompázhasson az egész nap folyamán. Szerencsére erre is van már számos különböző fajta arcpermet, ami segítségünkre lehet. A kész smink befújása után már nincs más teendő csak várni, hogy teljesen megszáradjon. Ez segíti a bőrfelület és az alapozó összeolvadását, mely szebb és természetesebb bőrképet biztosít. Azoknak, akik viszont zsírosabb bőrtípussal rendelkeznek, vannak arcpermetek, amelyek kiválóan hatékony matt érzetet biztosítanak, emellett pedig az erős púderes hatást is minimalizálják.

puroBIO Sminkfixáló permet 100ml Bioszállító (bioszallito.hu)

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető otthoni arcpermetek

Aloe Verás – Levendulás arcpermet

Az Aloe Verának köszönhetően ez a fajta arcpermet nyugtató és hűsítő hatással van a bőrre. Ugyanakkor érzékenyebb bőr esetén is remek segítséget nyújt, hiszen gyulladás csökkentő és sejtregeneráló tulajdonságokkal is rendelkezik. A levendula tartalma miatt fantasztikus választás lefekvéskor, ugyanis gyorsítja és segíti a nyugtató alvást.

Hozzávalók és elkészítési lépések:

  • 1 üres pumpás üveg
  • ¾ -ig vízzel feltölteni
  • Belerakni 20 csepp levendulaolajat
  • ¼ rész feltölteni Aloe Vera géllel
  • Összerázni
  • Kész is

EREDETI ALOE VERA GÉL 100 ML Bioszállító (bioszallito.hu)

Natur Tanya® Nyugtató, görcsoldó masszázsolaj - eh Bioszállí (bioszallito.hu)

Rózsavizes – Jojoba olajos arcpermet

A rózsavíz jellemzően nagy mértékben hidratálja és táplálja a bőr egészségét. A jojoba olajnak köszönhetően pedig igazán selymessé és puhává varázsolja a bőrt. Vízmegkötő tulajdonsággal rendelkezik, amely védőréteget képez a bőr felszínén, ezzel igyekezve a vizet bent tartani a bőrben és extra hidratáltságot biztosítani. Továbbá, segít megelőzni a bakteriális fertőzések kialakulást.

Hozzávalók és elkészítési lépések:

  • 1 üres pumpás üveg
  • ¼ részt feltölteni vízzel
  • ¾ részét feltölteni rózsavízzel
  • 1,5 teáskanál jojobaolaj hozzáadása
  • Összerázni
  • Kész is

DABUR PIROSRÓZSA VÍZ 250 ML Bioszállító (bioszallito.hu)

Dr.herz jojobaolaj 100% hidegen sajtolt 50 ml Bioszállító (bioszallito.hu)

Látogass el a Bioszállító.hu weboldalára a nyári felfrissüléshez!

 

 

simplepay_hu