Cikkek

Egészséges diéta? Lehetséges! A nyári diéta elengedhetetlen kellékei

2022.06.20 12:40

Az egészséges életvitelre az év minden szakaszában fontos odafigyelni, azonban sokan hajlamosak a diétázást félreérteni és drasztikus fogyókúrába, akár koplalásba kezdeni. Napjainkban a sok helyen olvasható gyors fogyókúra technikák egyoldalú, unalmas étrenddel és éheztetéssel járnak. Azonban az egészséges diéta a kiegyensúlyozott étrendről, a megfelelő vitamin és ásványi anyag bevitelről és a mozgásról szól.

 

Tudjon meg többet, olvassa el a Bioszállító.hu legújabb cikkét!

Itt a nyár, a jó idő és a rengeteg napsütéses, csodálatos nap. Készülünk a közelgő nyaralásokra és szeretnénk a legjobb formánkat mutatni, ezért ilyenkor sokan hajlamosak többet foglalkozni a testünk egészségével és kinézetével. Az egészséges életvitelre az év minden szakaszában fontos odafigyelni, azonban sokan hajlamosak a diétázást félreérteni és drasztikus fogyókúrába, akár koplalásba kezdeni. Napjainkban a sok helyen olvasható gyors fogyókúra technikák egyoldalú, unalmas étrenddel és éheztetéssel járnak. Azonban az egészséges diéta a kiegyensúlyozott étrendről, a megfelelő vitamin és ásványi anyag bevitelről és a mozgásról szól.

 

Tudjon meg többet, olvassa el a Bioszállító.hu legújabb cikkét!

 

Hogyan diétázzon egészségesen?

A sikeres eredmény eléréséhez a legfontosabb az elhatározottság. Rengeteg étrend, sport terv és tanács segítségünkre áll, de ezek csak akkor hatásosak, amikor elköteleződünk. Ha elkezdtük, akkor igen is végig csináljuk!

Személyenként eltérő, hogy milyen diéta a leghatékonyabb a szervezet számára, hiszen az anyagcsere folyamatok nagy mértékben befolyásolják a fogyás gyorsaságát és mértékét. A koplalással elért súlyvesztés sok esetben az izmok veszteségével jár. Fontos, hogy a diétázás során a felesleges zsírt csökkentsük és ne az izmomzatot. A tartós eredmény eléréséhez a hosszútávú, kiegyensúlyozott életvitel, tudatos táplálkozás és rendszeres mozgás nélkülözhetetlen.

Egy egészséges diéta során megfontoltan, megtervezett étrend alapján kell étkeznünk, melyben növeljük a fehérjebevitelt, a szénhidrát és zsírbevitelt pedig csökkentsük. Számos esetben azonban előfordul, hogy az egészséges fogyás hosszabb idő alatt sem indul el. A háttérben a vitamin és ásványianyag hiánya is állhat, ugyanis a szervezetnek szüksége van rájuk a zsírégetés elindításához.

 

Mi szükséges az egészséges fogyáshoz és diétához?

B- vitaminok

Jótékony hatással vannak az anyagcsere megfelelő és gyors működéséhez. Lebontják a szervezetben a szénhidrátot, fehérjét és a zsírt. Sőt, a sejteket támogatva segítenek a szénhidrátot energiává alakítani. Ezért nem megfelelő mennyiségű bevitelnél az anyagcsere folyamatok lassabbak, így nehezítve a fogyást. Számos étel rendelkezésünkre áll a B-vitamin szint növelésére a szervezetünkben – ilyen például a krumpli, tojás, tej, bab, lencse és banán. Emellett segítségünkre lehet számos vitamin és étrendkiegészítő készítmény, amelyek nem csak rendelkeznek a napi vitaminszükségleteink megfelelő mennyiségével, de a hasznos felszívódás is hatásosabb lehet velük.

CaliVita Mega B Complex tabletta Megadózisú B-vita Bioszállí (bioszallito.hu)

BIOCO B-VITAMIN KOMPLEX FORTE TABLETTA Bioszállító (bioszallito.hu)

 

D-vitamin

A D-vitamin a szervezetben hozzájárul a keringési betegségek visszaszorításához és a csontok egészséges megőrzéséhez, erősítéséhez, ezáltal csökkentve a csontritkulás kialakulásának esélyét. Mindemellett boldogság hormonokat termel a szervezetben, amely a hangulatunk javítása mellett az energetikusabb életvitelünk megteremtésében is fontos szerepet vállal. Olyan természetes forrásokban találhatjuk, mint a lazac, tonhal, de még tejtermékekben és a tojásban is.

Egy jó Tipp: A többek által kedvelt növényi alapú alternatív tejek nagy mennyiségű D-Vitamin forrásként szolgálhatnak.

Alg-Börje vitamin d3 150 db Bioszállító (bioszallito.hu)

BÉRES VITA-D3 FORTE TABLETTA 60DB Bioszállító (bioszallito.hu)

 

Magnézium

Az egészséges életmód sportolással jár, melyhez elengedhetetlen a magnézium. Ez egy olyan ásványi anyag, amely a szervezetünk szinte minden folyamatára kihatással van. Az egészséges csontok és fogazat fenntartása mellett, az anyagcsere és még az idegrendszeri funkciók megfelelő működésében is részt vesz. Ezáltal a megfelelő mennyiségű napi magnéziumbevitellel kezelhetjük a stresszt, a fáradságot és a kifáradást, amely segít fenntartani az energetikus mindennapjainkat. A természetes forrásokból a gabonafélék mellett sok magnézium található az avokádóban és a banánban is.

NATURES WAY MAGNESIUM COMPLEX KAPSZULA Bioszállító (bioszallito.hu)

Alg-Börje marine magnesium tabletta 150 db Bioszállító (bioszallito.hu)

 

A vitaminok és ásványianyagok nem csupán az egészségünk megőrzésében, de az egészséges diéta kialakításában és a sportolásban is kulcs fontosságú szerepet játszanak. Ezzel segítve a sikeres eredmény elérését a súlyvesztésben és a tudatosan kialakított egészséges életvitelben.

 

Használja a Bioszállító.hu termékeit, hogy Ön is egészségesen diétázzon!

simplepay_hu