Cikkek

Nyári vitamin javaslatok a szervezet egészséges működéséhez

2022.05.26 16:40

Télen az emberek többsége nagyon fontosnak gondolja a vitaminok és étrendkiegészítők szedését. Sokan azonban azt feltételezik, hogy ez csak a betegségek megelőzésében és az immunrendszer erősítésében segít. Azonban ez egy tévhit, ami a köztudatban már régóta kering. A vitaminok nagy százaléka nem az immunrendszer erősségét stabilizálja, hanem a szervezet egészséges működéséhez nélkülözhetetlen. Felmerül azonban a kérdés, hogy nyáron is érdemes- e vitaminokat szedni, hiszen több gyümölcsöt és zöldséget van lehetőségünk fogyasztani.

Ismerje meg a nyári vitaminszükségletét és válogasson hatékony vitamin és értrendkiegészítők közül a Bioszállító.hu-n!

Nyáron sokkal több friss gyümölcsöt és zöldséget van lehetőségünk fogyasztani, melyeknek magas az ásványi anyag és vitamin tartalma. Fontos   azonban arra is gondolnunk, hogy mennyire friss, illetve, hogy BIO-e az adott termék, hiszen ezek nagy mértékben befolyásolhatják a gyümölcsök vitamin tartalmát. Épp ezért a vitaminok és étrendkiegészítők elengedhetetlenek a nyár folyamán is.

Öt vitamin, ami nélkülözhetetlen a nyáron

C-Vitamin

A nyár közeledtével több lehetőségünk van az időt a természetben tölteni és sportolni, emellett ilyenkor sokan kezdenek diétákba a nyári alak formálásáért. Ezek mind megnövelik a C-vitamin igényt a szervezetben, amit fontos pótolnunk. A C-vitamin felelős még az anyagcsere folyamatok során az enzimek alkotásában - ilyen például a kollagéntermelés is. Ennek a napozás során is nagy szerepe van, hiszen az UV- fény károsíthatja a bőrt, de a kollagén segíthet a bőr feszességének és fiatalságának megőrzésében megfelelő mennyiségű napi C-vitamin bevitelnél.

CaliVita C 300 Plus with Rose Hips and Bioflavonoi Bioszállí (bioszallito.hu)

CaliVita Liquid C + Bioflavonoids and Rose Hips Fo Bioszállí (bioszallito.hu)

D-Vitamin

A szervezet a D-vitamint a napsugarakból állítja elő, ezért úgy gondolhatjuk, hogy a nyár során nincs szükség az extra bevitelre, hiszen sokat süt a nap. Azonban egy átlagos városban lakó ember, aki állandó munkarendben dolgozik, nem tud sok időt a szabadban tölteni, így kevesebb lehetősége van a vitamin előállítására. Ezért fontos a D-vitamin bevitele a nyár során is, hiszen több, mint 200 emberi génre van hatással.

CaliVita D-drops D3-vitamin-cseppek 30ml Bioszállító (bioszallito.hu)

BIOCO D3-VITAMIN FORTE TABLETTA 4000 IU Bioszállító (bioszallito.hu)

E-Vitamin

A szervezet számára megfelelő mennyiségű E-vitamin bevitelről már tavasszal érdemes elkezdeni gondoskodni. A napozás során káros szabad gyökök képződhetnek a szervezetünkben, amelyek megkötésére az E-vitaminok lesznek a segítségünkre. Egyéb jótékony hatásai közé tartozik még, hogy lassítja a sejtöregedést, megvéd a nap káros hatásaitól, fiatalosabbá, feszesebbé és egészségesebbé teszi a bőrt - ezért nevezik sokan bőrvédő vitaminnak is. Továbbá, javítja az erőnlétet és növeli az állóképességet, ami szintén előnyős a nyári sportok és szabadidős tevékenységeknél. Nem utolsó sorban jó hatással van a szem és a szív egészségére is.

BIOCO E-VITAMIN KAPSZULA 400 IU Bioszállító (bioszallito.hu)

GAL E-VITAMIN KOMPLEX CSEPPEK Bioszállító (bioszallito.hu)

Szelén

Nyári nyaralások során szívesen töltjük az időt tenger vagy óceán parton, de akár a strandon, hogy leküzdjük a meleget és hűsítsük a testünket. Azonban a sós vagy klóros víz, és a napsütés drasztikusan megviselheti a hajkoronánkat. Ezért érdemes szelén-kúrákat tartanunk, hiszen a szelén felelős a hajunk, bőrünk és körmeink szépségéért és egészségéért.

BIOCO SZERVES SZELÉN TABLETTA Bioszállító (bioszallito.hu)

Karotinoidok

Magas antioxidáns tulajdonságuknak köszönhetően a karotinoidok megkötik az oxigéngyököket a szervezetben, ezzel védelmezve és egészségesen tartva a sejteket. Ám a karotionidok nem csak a gyümölcsök és zöldségek színeiért felelősek, hanem az emberi szervezet esetében is segítenek a gyorsabb és egyenletesebb barnulásban, hiszen hozzájárulnak a bőr szépségéhez és egészségéhez. Sőt, fogyasztásuk az UV-sugárzás miatti szemkárosodás esélyét is csökkentheti.

Ava gold bőrfiatalító arckrém arany szemcsékkel és béta-karo (bioszallito.hu)

Mag-Maxx béta-karotin gyümölcskristály 90 g - bioszallito.hu

Flavitamin Béta Karotin 60 db - bioszallito.hu

A vitaminok fontos szerepet játszanak a kiegyensúlyozott mindennapokban. Megfelelő mennyiségű fogyasztásuk jótékony hatással van a szervezetre és rendszeres bevitelük nélkülözhetetlen az év minden szakaszában.

Legyen kifogásolhatatlan formában nyáron is a Bioszállító.hu termékeivel!

 

 

 

 

 

simplepay_hu