Cikkek

Miért érdemes a nyári jegeskávét fahéjjal fogyasztani?

2022.05.25 17:14

Napról-napra egyre melegebb az időjárás, véget ért a tavasz. Most már hivatalosan is elmondhatjuk, hogy a nyári szezon elkezdődött. Ilyenkor szívesebben cserélik az emberek a meleg kávét egy finom hűsítő jegeskávéra. Azonban amikor nem egy egyszerű jegeskávára vágyunk, akkor akár fűszernövényt is használhatunk ízesítésre. A fahéj nem csak az ízek fokozásában lehet segítségünkre, hanem számos előnnyel is jár a fogyasztása.

Olvassa el a Bioszállító.hu cikkjét és tudjon meg többet!

A fahéj hatásai táplálkozási szempontból

Három grammnyi őrölt fahéj, ami körülbelül egy teáskanálnyi mennyiségnek felel meg, a következő tápanyagokat tartalmazza:

  • 1g Fehérje
  • 9g Szénhidrát
  • 6g Rost

Ezek összesen 7 kalóriával/31 kilojoule tápértékkel egyenlőek.

BioMenü BIO őrölt ceyloni FAHÉJ 250g Bioszállító (bioszallito.hu)

A fahéj 7 hasznos hatása a szervezetre

Kórokozó, baktérium és gombaölő

A fahéj a fogai egészségének megőrzésében is segít. Elpusztít számos kórokozót és baktérirumot, ami a szájban a fogszuvasodásért, ínygyulladásért és esetlegesen a kellemetlen szájszagért lehet felelős. Továbbá gombaölő hatásai is vannak, ezért használnak fahéjkivonatot számos kozmetikumban és szájápolási termékben - például ezért található meg szájvizekben is.

Cukorbetegség kialakulásának csökkentése

Szeretne egy süteményt a jegeskávéja mellé? Szerencsések vagyunk, hiszen manapság a kávézókban és cukrászdákban nagy választék található cukormentes, gluténmentes és laktózmentes verziókból is, így mindenki talál számára megfelelő édességet. De hogy jön ide a fahéj? A cukorbetegség és vele összefüggő betegségek, mint például a látás romlása, csökkenthető fahéjkivonatot tartalmazó étrendkiegészítők rendszeres szedésével. A fahéj javítja és gyorsítja az inzulinválaszt a szervezetünkben.

Glulu freefrom csokoládés almás-fahéjas keksz 100 g - biosza (bioszallito.hu)

BEANIES INSTANT KÁVÉ FAHÉJAS MOGYORÓ Bioszállító (bioszallito.hu)

Jótékony hatás a vérzsírokra

Magas antioxidáns tartalma miatt a fahéj kedvező hatással van a vérzsírokra. Ezért érdemes a zsírdús ételekhez hozzáadni egy csipet fahéjat, hogy a vércukorszintet és a vérzsírszintet kiegyenlítsük. A nyári időszakban rengeteg gyümölcs áll rendelkezésünkre a főzés során is, amelyekkel enyhíthetjük a zsírosabb ételeket, és a fahéjhoz is remekül illenek. Számos nagyon finom és kreatív recept áll a rendelkezésünkre, ami főételként szolgál és fahéjjal van kiegészítve - ilyen például a barackos csirkemell trappistasajttal.

Köhögésre és gyulladásokra gyógyír

Már a középkor óta számon tartják és fontos gyógyászati termékként is használják a fahéjat. Ezt a mai fejlett világ is tovább alkalmazza, mivel számos tudományos kutatás is bizonyította kedvező hatásait. Főként krónikus köhögésre, ízületi gyulladásokra és egyéb gyulladásokra használják.

Agyműködés serkentése

A fahéj, fahéjaromák és fahéjat tartalmazó étrendkiegészítők pozitív hatással vannak az emberi agyműködésre is. Képes stimulálni az agyat és befolyásolni az agy kognitív központját. Segíti a gyorsabb és fittebb gondolkodást, és regenerálja a memóriát. Emellett javítja a vizuális képességeket és a kéz-szem koordinációt is.

BIOCO FAHÉJ TABLETTA Bioszállító (bioszallito.hu)

Dammer s fahéj kapszula 500mg 80 db Bioszállító (bioszallito.hu)

Támogatja a belek egészségét

Mint azt már tudjuk, a fahéj elpusztítja és kiegyenlíti a jó és rossz baktériumok számát a szervezetben. Ezek egyensúlyát a belekben is kontrolálja, ezzel is támogatva az emésztést és csökkentve az emésztési problémákat.

GABIJÓ GRANOLA ALMÁS-FAHÉJAS Bioszállító (bioszallito.hu)

BIOPONT BIO KÖLESGOLYÓ FAHÉJAS Bioszállító (bioszallito.hu)

Szívbetegségek kockázatának csökkentése

A szívbetegségek csökkentésére is hasznunkra válhat a fahéj. A mai társadalomban a korai elhalálozások egyik leggyakoribb oka a szívbetegségek kialakulása, ezért fontos figyelnünk rá és körültekintően élnünk a mindennapjainkat.  A fahéj csökkenti és stabilizálja a koleszterinszintet és a trigliceridek szintjét csak úgy, mint a vérnyomást. Mindez már napi 120 mg fahéj fogyasztásával is elérhető.

Lehetőség szerint fogyasszon fahéjat és ízesítse zamatosan a mindennapjait, hogy kihasználhassa minden jótékony hatását. Ebben segítségére lehetnek a Bioszállító.hu termékei is.

 

 

 

simplepay_hu