Cikkek

Allergia elleni küzdelem természetes gyógymódokkal

2022.05.23 13:20

A jó idő és a különböző növények virágzása sajnos nem mindenkinek hoz jó hírt. Rengeteg ember szenvedhet valamilyen allergiában, amely drasztikusan meg tudja nehezíteni a mindennapi életet. A gyógyszerek és egyéb kezelések mellett azonban érdemes az étrendre és a kiegyensúlyozott tápanyagbevitelre is odafigyelni. Az allergia kellemetlen hatásai csökkentésére számos vitamin és természetes étrendkiegészítő létezik, melyekkel enyhítheti problémáját.

Segítsen az allergiáján a Bioszállító.hu által forgalmazott megannyi termékkel!

Az allergia mentes élet elősegítésében a következőket ajánljuk:

Csalán

Több szakorvos is előszeretettel ajánlja a csalán készítmények fogyasztását az allergiás tünetek csökkentésére. A csalánlevelekből készített tea gyulladásgátló és antihisztamin hatással rendelkezik, amely átmenetileg nyugtatja a gyulladt bőrt, szemet és orrnyálkahártyát. Ezek mellett az orrfolyás és tüsszögés enyhítésében is szerepet vállal. Sok esetben az allergiával ekcémás tünetek is jelentkezhetnek, amelyre csalán krémek egyaránt jótékony hatással vannak.

HERBÁRIA CSALÁNLEVÉL TEA 30 G Bioszállító (bioszallito.hu)

Urtekram bio sampon csalán 500 ml Bioszállító (bioszallito.hu)

 

Kvercetin

A kvercetin remek hisztamin gátló hatással rendelkezik, amely megakadályozza az allergia válaszreakciót a szervezetben. Ezen természetes antioxidáns több olyan gyümölcsben és zöldségben is megtalálható, mint az alma, karfiol, brokkoli és még a zöld teában is. Az allergiás reakciók leküzdése mellett gyulladás csökkentő és krónikus betegségek kialakulásában is segít, mint a cukorbetegség, szívbetegségek és a rákos megbetegedés.

FLAVIN7 QUERCETIN KAPSZULA 120DB - bioszallito.hu

 

Ginko biloba

A Ginko biloba bevált immunerősítőként olyan funkciókban is segít, mint a vérnyomás szabályozás, sebgyógyulás, de légzésjavításban és az álmosság leküzdésében is remekül működik. Főleg az utóbbi kettő hatás miatt nem csoda, hogy az allergiások egyik legkedveltebb étrendkiegészítője.

DR.HERZ GINKO BILOBA FORTE+MAGNÉZIUM KAP Bioszállító (bioszallito.hu)

 

C-Vitamin

A hazánk híres Nobel-díjasa, Szent-Györgyi Albert által felfedezett vitamin rengeteg féleképpen szolgálja az emberiséget mind az orvostudományban, mind a gyógyászatban. Sok funkciója közül az immunerősítésben is jeleskedik, amely közvetlen kihatással van az allergiás tünetek enyhítésére is.

1x1 VITADAY C-VITAMIN 500 MG RÁGÓTABL. Bioszállító (bioszallito.hu)

 

Probiotikumok

Nem is gondolnánk, hogy a bélflóra egyensúlyának fenntartása milyen fontos szerepet játszik az allergiával kapcsolatos tünetekkel. A probiotikumok hatékonyan erősítik az immunrendszert és támogatják az emésztőrendszer probléma nélküli működését. Probiotikus ételek közé tartozik a joghurt, sajt, kefír, de még a koreai specialitás, a kimchi is.

CaliVita AC-Zymes kapszula Probiotikum 100db Bioszállító (bioszallito.hu)

 

Akik nyaraltak tengerpartnál vagy töltöttek el időt sószobában, azok meg tudják erősíteni a só légúti tisztító erejét. Az allergia olyan tünetei, mint az orrfolyás, tüsszentés és köhögés sósvizes inhalálással vagy orrmosással könnyedén enyhíthető. Ezzel eltávolíthatjuk a tüdőben és orrnyálkahártyában letapadó allergéneket, ezáltal csökkentve a túlérzékenységet. Ezen kívül a só antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásainak köszönhetően több egyéb betegség kezelésére is kiválóan felhasználható.

NASIPUR ORRÖBLÍTŐ SÓ KÉSZÜLÉK 2 DB Bioszállító (bioszallito.hu)

 

Cikafarkfű és kamilla

Ezen két gyógynövény elfogyasztása teaként csökkenti a szénanáthával és allergiával kapcsolatban felmerülő tüneteket. A cickafarkban és a kamillában található vegyület hozzájárul az allergia által keletkezett gyulladás csökkentésében. Emellett a teaként bevitt forró ital nem csak hidratálja a szervezetet, de feloldja a bedugult orrot, könnyíti a légzést és javítja a közérzetet. Napi 2 bögre elfogyasztása ajánlott a hatékony tünetcsökkentés érdekében.

HERBÁRIA CICKAFARKFŰ 50 G Bioszállító (bioszallito.hu)

HERBÁRIA KAMILLAVIRÁGZAT TEA 50 G Bioszállító (bioszallito.hu)

 

Omega-3

Az Omega-3 zsírsavak az idegrendszer erősítő és koleszterinszint csökkentő hatásuk mellett nagyon jól működnek immunerősítő és gyulladáscsökkentőként is, amely az allergia főbb tüneteinek kiiktatásában is segíthet. Az ekcémások és más bőrpanaszokkal szenvedők is bátran használhatják.

CaliVita Omega 3 Concentrate lágyzselatin-kapszula Bioszállí (bioszallito.hu)

 

Habár sokszor nehéz küzdelemnek tűnhet az allergia kezelése vagy átvészelése, egy kis odafigyeléssel az étrendünkre és vitamin bevitelünkre drasztikusan tudjuk csökkenteni a tüneteket és képesek lehetünk élvezni a szabadban töltött idő minden percét.

 

Szorítsa háttérbe az allergiát a Bioszállító.hu termékeivel.

simplepay_hu