Cikkek

Otthoni fürdő, fürdősó és fürdőbomba receptek szuper költséghatékonyan

2022.04.29 12:28

Egy hosszú, fárasztó nap után nincs is jobb érzés, mint egy kiadós forró fürdőben elmerülni és kiengedni a gőzt. Ezeket a különleges perceket még kényeztetőbbé varázsolhatjuk természetes alapanyagokkal, melyekből csodás fürdőolaj, fürdősó és fürdőbomba készülhet – és még a pénztárcánkat sem kell kiüríteni.

 

Olvassa el a Bioszállító.hu legújabb cikkét és varázsolja a fürdőzést egy egész wellness élménnyé!

Természetes fürdők

 

A leggyorsabb és legkényelmesebb módja egy különleges fürdőélménynek az egyszerű, természetes alapanyagokkal dúsított fürdővízben való megmártózás. A konyhánkban található különböző alapanyagokból akár percek alatt kényeztető luxusfürdőt varázsolhatunk, és ehhez bankot sem kell rabolnunk. Elő a zabbal, az illóolajokkal és a szárított gyógynövényekkel!

 

Íme, kedvenc természetes fürdőink:

 

Süti illatú tejfürdő

Ez a nyugtató és bőrhámlasztó hatású fürdő olyan illatot varázsol a fürdőszobába, mintha a frissen sült süteményeket készítenénk. Egy konyhai robotgépben turmixoljunk össze egy fél bögre zabot három evőkanál tejporral, három evőkanál szódabikarbónával és egy negyed teáskanál őrölt fahéjjal. A zab bőrpuhító és hidratáló hatással rendelkezik, így a keverék kiváló testradír vagy fürdősó is lehet egyben.

NATUR ÉTKEK, ZABPEHELY

BALANCE FOOD SZÓDABIKARBÓNA (TASAKOS) 500 G

 

Relaxáló citrusfürdő

Ehhez a luxus fürdő kényeztetéshez nincs másra szükségünk, mint a narancs, a citrom és a lime lehámozott héjára. Amikor megengedjük a fürdővizet, szimplán dobjuk őket a vízbe. Ráadásként narancsos illóolajjal is kiegészíthetjük a keveréket a teljes illatfürdőért. Nem csak szuper relaxáló élmény, de a citrusfélék héja segít az elhalt hámsejteket is eltávolítani.

 

Frissítő zöld teás fürdő

Egy egyszerű, de nagyszerű módja a pihentető fürdőzésnek, amelyhez még fürdősót sem kell vásárolnunk. Csupán helyezzünk két-három filter zöldteát a fürdőkádba, miközben megengedjük a vizet. A teában található antioxidánsok segítenek a méregtelenítésben, emellett üdévé és frissé varázsolják a bőrt.

 

T-TALES PURE GREEN ZÖLD TEA 50G

 

Mézes levendula fürdő

Ez a mézes-levendulás fürdő gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Tökéletes a száraz bőr megnyugtatására és a stressz oldására. Két evőkanál szárított levendulát daráljunk le egy robotgépben addig, amíg por nem lesz, majd tegyük át egy kis tálba. Keverjünk hozzá egy bögre tejet, három evőkanál mézet és három csepp levendula illóolajat, amíg jól össze nem áll. Öntsük a keveréket forró fürdőbe és lazítsünk.

 

ADAMO LEVENDULAVIRÁG 30 G

ANANDAM BIO LEVENDULA ILLÓOLAJ 5 ML

 

Romantikus rózsafürdő

Mi lehet romantikusabb, mint egy édes illatú, rózsaszirmokkal teli fürdő? Elő a gyertyákkal és a nyugtató zenével, engedjünk egy forró fürdőt, és keverjünk bele egy csésze rózsaszirmot, majd egészítsük ki fél csésze rózsavízzel. A rózsavíz nagyszerű gyulladáscsökkentő, ráadásul fantasztikus az illata.

 

Fürdősó

 

Az otthoni fürdősó készítése nem csak költséghatékony, de szórakoztató is – nem beszélve arról, hogy kikísérletezhetjük kedvenc illatainkat és összetevőinket a gyártás során. Különböző hangulatokhoz különböző fürdősó keverékeket gyárthatunk, de akár bőrpuhító, izomlazító fürdőket is készíthetünk könnyedén. Itt nincs szükségünk friss hozzávalókra, így kényelmesen bármikor előkaphatjuk házi fürdősó keverékünket.

 

Összetevők:

Fél bögre epsom só (EPSOM SÓ (MAGNÉZIUM-SZULFÁT) 1000 G)

Fél bögre tengeri só (BYODO BIO ATLANTI TENGERISÓ ŐRÖLT 1000 G)

Fél bögre szódabikarbóna (BALANCE FOOD SZÓDABIKARBÓNA (TASAKOS) 500 G)

10-15 csepp illóolaj

 

Keverjük össze az epsom sót, a tengeri sót és a szódabikarbónát egy tálban. Adjuk hozzá  számunkra tetsző illóolajokat, majd kanalazzuk egy befőttesüvegbe. Már kész is!

 

Íme, kedvenc fürdősó keverékeink:

 

Relaxáló fürdősó

Fél bögre epsom só

Fél bögre tengeri só

Fél bögre szódabikarbóna

10 csepp levendula - ANANDAM BIO LEVENDULA ILLÓOLAJ 5 ML

5 csepp vetiver - FARFALLA VETIVER 80%, (20% ALK.) KBA, 5ML

 

 

Bőrpuhító fürdősó

Fél bögre epsom só

Fél bögre tengeri só

Fél bögre szódabikarbóna

5 csepp levendula -  ANANDAM BIO LEVENDULA ILLÓOLAJ 5 ML

5 csepp tömjén - AROMAX TÖMJÉN ILLÓOLAJ 2 ML

5 csepp palmarosa (pálmarózsa) - FARFALLA PALMAROSA, KBA, 5ML

 

Légzőszervi keverék

Fél bögre epsom só

Fél bögre tengeri só

Fél bögre szódabikarbóna

10 csepp eukaliptusz - AROMAX EUKALIPTUSZ ILLÓOLAJ 10 ML

5 csepp teafa - AROMAX TEAFA ILLÓOLAJ 10 ML

 

Gyulladáscsökkentő keverék

Fél bögre epsom só

Fél bögre tengeri só

Fél bögre szódabikarbóna

10 csepp levendula -  ANANDAM BIO LEVENDULA ILLÓOLAJ 5 ML

5 csepp rozmaring - AROMAX ROZMARING ILLÓOLAJ 10 ML

 

Izomlazító keverék

Fél bögre epsom só

Fél bögre tengeri só

Fél bögre szódabikarbóna

10 csepp borsmenta - HERBYS BORSMENTA ILLÓOLAJ 10 ML

5 csepp rozmaring - AROMAX ROZMARING ILLÓOLAJ 10 ML

 

Az elkészített házi fürdősót tárolhatjuk fürdőszobai szekrényben, így amikor forró fürdőt veszünk, nincs más dolgunk, mint beleszórni a tetszőleges mennyiséget a fürdőkádba.

 

Fürdőbomba

 

A fürdőbomba egy élvezetes és játékos módja lehet a fürdőzésnek, így akár gyerekekkel is nyugodtan nekiállhatunk a fürdőbomba  gyártásnak.

 

A fürdőbomba recept:

1 bögre szódabikarbóna  (BALANCE FOOD SZÓDABIKARBÓNA (TASAKOS) 500 G)

Fél bögre citromsav (IECOLOGIC CITROMSAV 1000 G)

Fél bögre epsom só (EPSOM SÓ (MAGNÉZIUM-SZULFÁT) 1000 G)

Fél bögre keményítő (ATAISZ KUKORICAKEMÉNYÍTŐ 500 G)

1 evőkanál víz

2 evőkanál illóolaj

2 evőkanál olaj (jojba, mandula, kókusz, oliva vagy babaolaj)

Egy pár csepp ételszínezék

 

A citromsav kivételével keverjünk el minden száraz összetevőt. Külön tálban keverjük össze a folyékony összetevőket, majd öntsük össze a szárazzal. Dolgozzuk össze kézzel a masszát, majd adjuk hozzá a citromsavat. Ne ijedjünk meg, ha elkezd kicsit pezsegni, ez teljesen normális. A keveréknek nedves homok állagúnak kell lennie. Ezt a masszát töltsük formákba, amik lehetnek gömbök, de akár jégkockatartót is használhatunk. Hagyjuk őket 24 órán keresztül száradni, és már kész is.

 

Engedjük szabadjára a fantáziánkat a különböző fürdőbombák esetében.

 

Használjunk levendula illóolajat és szárított levendulát egy nyugtató fürdőbombához, majd varázsoljuk különlegessé lila ételfestékkel.

ADAMO LEVENDULAVIRÁG 30 G

ANANDAM BIO LEVENDULA ILLÓOLAJ 5 ML

 

Válasszunk eukaliptusz és menta illóolajokat egy légtisztító fürdőbombához, és színezzük kékre a masszát, ezzel igazi óceánszínt varázsolhatunk a fürdőkádban.

AROMAX FODORMENTA ILLÓOLAJ 10 ML

AROMAX EUKALIPTUSZ ILLÓOLAJ 10 ML

 

Esetleg egy citromos, narancsos illóolajkeveréket is választhatunk egy élénkítő, frissítő fürdőért, melyhez egy citrom- vagy naracssárga fürdőbombát is készíthetünk.

AROMAX CITROM ILLÓOLAJ 10 ML

ANANDAM BIO NARANCS ILLÓOLAJ 5 ML

 

Varázsolja élménnyé a fürdőzést és készítsen otthon különleges fürdőt, fürdősót vagy fürdőbombát a Bioszállító.hu receptjei alapján!

 

simplepay_hu