Cikkek

Egészséges étrend tippek a ráncok ellen

2022.04.25 15:52

A fiatalos, feszes és egészséges bőrért sok dolgot hajlandóak vagyunk megtenni. Azonban az arcápolási termékek és a rendszeres kozmetikai arckezelések mellett rengeteget tehetünk bőrünk egészségéért a kiegyensúlyozott, tudatos táplálkozással és a megfelelő étrendkiegészítőkkel.

 

Viszlát, ráncok, helló, egészséges és fiatal bőr! Olvassa el tippjeinket és táplálja bőrét belülről.

A bőr nem csak az emberi test legnagyobb szerve, hanem a leginkább látható is. A bőrünk jelez, ha valami nincs rendben a szervezetben, ezt pedig a külvilág is észreveszi. Nem meglepő, hogy sokan elsősorban kozmetikai szempontból gondolnak a bőr egészségére: vajon a bőröm fiatalabbnak vagy idősebbnek mutat a tényleges koromnál?

 

Azonban a bőr egészsége sokkal több mindent befolyásol, mint a megjelenésünk. Ahogy a legtöbb szervünk esetében, megfelelő táplálkozással a bőr jobb működését is elősegíthetjük. Az, hogy a helyes étkezéstől fiatalosabb és üdébb lesz a bőrünk, valamint a ráncoktól is megszabadulhatunk, csupán hab a tortán!

 

Zsírok a ráncok ellen

Bőrünk egyik legfontosabb funkciója, hogy a külső dolgokat kívül, a belső dolgokat pedig bent tartsa. Ennek érdekében nagyon rugalmasnak, valamint rendkívül erősnek kell lennie. Légáteresztő, miközben vízálló is egyben. Be kell engednie a tápanyagokat, de távol kell tartania a kórokozókat.

Mindezek a funkciók a sejtmembránok integritásától függenek, az egészséges zsírok pedig jó állapotban tartják a sejtmembránokat. Azok, akik alacsony zsírtartalmú étrendet folytatnak, gyakran sok problémát tapasztalhatnak bőrükkel kapcsolatban.

Az egyszeresen telítetlen zsírsavak, melyek az olívában, az avokádóban és az olajos magvakban találhatók, támogatják az egészséges bőrt és segítségükkel fiatalosabb arcra tehetünk szert. Fogyasszunk rendszeresen ezekből az ételekből, és a ráncok is halványodnak – nem mellesleg a szívbetegség kockázata is csökken, és az elhízás ellen is védenek.

Emellett mind az omega-3, mind az omega-6 zsírok szükségesek az egészséges bőrhöz, de a túl sok omega-6 (vagy túl kevés omega-3) gyulladást okozhat és felgyorsíthatja az öregedést. Mivel a legtöbb ember már most is rengeteg omega-6-ot fogyaszt, koncentráljunk arra, hogy minden nap együnk néhány omega-3-ban gazdag ételt. A len, a kender, a chiamag és a hal mind kiváló omega-3 források.

 

CALEIDO LAZACOLAJ+BORÁGÓOLAJ OMEGA 3-6-9 GÉLKAPSZULA 60 DB

CALIVITA OMEGA 3 CONCENTRATE LÁGYZSELATIN-KAPSZULA)OMEGA-3 KONCENTRÁTUM 100DB

GAL OMEGA 3 HALOLAJ 250 ML

 

Tápanyagok az UV védelemért

A bőrnek az UV-sugárzás ellen is védekeznie kell, hiszen nem csak az öregedést gyorsítja fel, de bőrrákhoz is vezethet. Az antioxidánsok kiválóan támogatják a bőrt a sugárzás elleni harcban. Megóvják a bőrünket a sérülésektől, miközben segítenek helyrehozni a bőrkárosodást. Antioxidánsokat legegyszerűbben gyümölcsökkel és zöldségekkel vihetünk be, így érdemes minden étkezésbe beiktatni azokat.

Tanulmányok kimutatták, hogy azok az emberek, akik több antioxidánsban gazdag tápanyagot és egészséges zsírt visznek be étrendjükkel, kevésbé ráncosodnak, valamint bőrük is kevésbé vékonyodik el vagy szárad ki az életkor előrehaladtával.

 

AÇAI·EV SUCCO – AÇAI ANTIOXIDÁNS BOGYÓKONCENTRÁTUM 500ML

CALIVITA MEGA QPROTECT TABLETTA MEGADÓZISÚ ANTIOXIDÁNS 90DB

 

Fényvédő és D-vitamin

Még ha rengeteg antioxidánsban gazdag ételt is fogyasztunk, a mindennapos fényvédelem akkor is elengedhetetlen – ezt már mi is sokszor kiemeltük. A káros napsugarak felelősek 80%-ban a bőr öregedéséért és a ráncok idő előtti kialakulásáért. A fényvédő krémek használatával azonban nem csak a bőrkárosító UV-sugárzástól óvjuk meg magunkat, de sajnos a természetes D-vitamin termelést is lelassítjuk. A D-vitamin esszenciális a bőr és a csontok egészsége szempontjából, azonban csupán ételekből nem tudjuk bevinni a megfelelő mennyiséget. Így étrendkiegészítőkkel érdemes a D-vitamint pótolnunk.

 

BIOHEAL D3-VITAMIN 3000 NE 70 DB

CALIVITA D-DROPS D3-VITAMIN-CSEPPEK 30ML

 

Tápanyagok az egészséges ragyogástért

A fényvédő krémek szorgalmas használatával megelőzhetjük a ráncokat, elkerülhetjük a bőrrákot, azonban a napcsókolta ragyogó bőrről is le kell mondanunk. Szerencsére ezt egész könnyedén megoldhatjuk a megfelelő ételek fogyasztásával. A magas karotinoid tartalmú ételek fogyasztása egészségesebb színt adhatnak a bőrnek. Ilyen az édesburgonya, a sárgarépa, a grapefruit, a paradicsom, a pritaminpaprika, a kelkáposzta, a spenót és a sárgabarack is. Napi 3 adag elfogyasztása pirospozsgásabb, egészségesebb bőrt eredményezett már 6 hét után.

 

Ásványi anyagok az egészséges bőrért

Gyakorlatilag az összes alapvető ásványi anyag szerepet játszik a bőr egészségének megőrzésében, de a cink és a szelén különösen fontosak. Mindkettő segít megelőzni és helyreállítani az ultraibolya sugárzás okozta károkat, emellett gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, sőt, antioxidánsokban is bővelkednek. Fogyasszunk diót, brazil diót, hüvelyeseket, kagylót, vagy válasszunk minőségi étrendkiegészítő termékeket.

 

CALIVITA CHELATED ZINC TABLETTA SZERVES CINK 100DB

CALIVITA PRO SELENIUM TABLETTA SZELÉNKÉSZÍTMÉNY 60DB

NATURTANYA 25 MG-OS SZERVES CINK TABLETTA 60 DB

BÉRES SZELÉN VITAL FILMTABLETTA 30 DB

 

Mi a helyzet a kollagénnel?

A kollagén napjaink szupersztár tápanyaga, ha ráncokról van szó. Megjelent az étrendkiegészítőkben és az arcápolási termékekben is, de már kollagénes italokat is kaphatunk. Kollagénhez természetes élelmiszerekből is juthatunk, főként állati csontok vízben való főzésével. Ezt alaplének vagy csontlevesnek is nevezik, és igen, a vasárnapi csontos húsleves bizony bőrfiatalítő tulajdonságokkal bír. Amennyiben úgy érezzük, mégsem tudunk elegendő csontlevest megenni vagy meginni, válasszuk a sokkal kényelmesebb kollagén tartalmú étrendkiegészítőket. A kollagénnel vagy kollagénpeptidekkel történő étrendkiegészítés szignifikánsan javítja a bőr rugalmasságát és hidratáltságát.

 

CALEIDO HALKOLLAGÉN-PEPTID 150 G

GAL MARHAKOLLAGÉN PEPTIDEK CLASSIC 300G

NATUR TANYA® 60 NAPOS SZÉPSÉG KÚRACSOMAG - 3000MG KOLLAGÉN MÁTRIX A NAPI ADAGBAN

 

Fiatalítsa meg bőrét és küzdje le a ráncokat a Bioszállító.hu termékeivel!

simplepay_hu