Cikkek

Természetes arcolajok a tavaszi ragyogó bőrért

2022.03.25 14:45

A természetes arcolajok minden bőrtípusra alkalmazhatók, hiszen számos bőrproblémával megküzdenek. Legyen szó száraz, érdes arcbőrről, problémás pattanásokról vagy a fránya szarkalábak megjelenéséről, mindenre alkalmazhatunk egy arcolajat.

 

Építse be ezt a kényeztető, feltöltő lépést a bőrápolási rutinjába és garantáltan nem fogja megbánni!

A bőrre kenhető olajoknak nincs túlzottan nagy népszerűsége. A zsíros bőr, a pattanások, a folyamatosan kifénylő homlok és a zsíros haj juthat eszünkbe, azonban szerencsére egyik problémát sem az arcápoláshoz szánt természetes olajok okozzák. A durva alkoholos tisztítók és a zsíreltávolító tonikok ideje lejárt, helyüket pedig a hasznos hatóanyagok, a kiváló formulák és a bőrproblémát megcélzó termékek vették át. Lássuk hát mit is érdemes tudni a természetes arcolajok világáról!

 

Mik az arcolajok?

Az arc- vagy bőrápoló olajok néhány különböző csoportba oszthatók.

A tiszta olajok nem tartalmaznak mást, mint az adott növény préselt olaját. Ezek az olajok csak egy összetevőből állnak, például kókuszolajból, argánolajból vagy teafaolajból.

A kombinált olajok több olaj keverékéből állnak össze, így számos problémára megoldást nyújthatnak egyszerre.

Az olyan olajok pedig, melyek nem olajos összetevőkkel vannak kiegészítve, mint például a retinol, olyan bőrproblémákat oldanak meg, amelyeket egyébként nem lehetne önmagában olajjal kezelni.

 

Miért érdemes arcolajokat használni?

Az arcolajok segítenek támogatni a bőr védőrétegét és megkötni a nedvességet, ezzel hidratálttá és puhává varázsolva a bőrt. Emellett számos növényi olaj természetesen gazdag antioxidánsokban, gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, vagy akár antimikrobális hatással segítenek a pattanások leküzdésében.

 

Milyen arcolajat használjak?

Összeszedtük kedvenc arcolajaink listáját, melyből garantáltan minden bőrtípus megtalálja a számára tökéletes választást.

 

Jojoba olaj

A jojoba olaj könnyedebb és kevésbé zsíros, mint a többi arcolaj. Ennek köszönhetően egyáltalán nem tömíti el a pórusokat és nem nehezíti el a bőrt. Nagyszerű kiegészítő hatóanyag a problémás bőrűeknek: segít szabályozni a faggyútermelést, visszaszorítja az eltömődött pórusokat és megszünteti a pattanások kialakulását. Gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően az ekcémás kiütések csillapításában is segít. Emellett gazdag antioxidánsokban, melyre minden bőrtípusnak szüksége van.

 

FARFALLA JOJOBA OLAJ, 75ML 75

MEDINATURAL JOJOBA BŐRÁPOLÓ OLAJ 20 ML

DR.HERZ JOJOBAOLAJ 100% HIDEGEN SAJTOLT 50 ML

NATURPOLC JOJOBA OLAJ 50 ML

 

Argán olaj

Az argán olaj javítja a bőr rugalmasságát, magas antioxidánstartalmának köszönhetően pedig segít megelőzni és csökkenteni a pigmentfoltokat, így tökéletes választás az érettebb bőr számára. A jojoba olajhoz hasonlóan nem tömíti el a pórusokat, emellett hidratálja és puhává varázsolja a bőrt.

 

BIOEXTRA ARGANIA OIL BŐRÁPOLÓ OLAJ 50 ML

FARFALLA ARGÁNOLAJ 75ML 75

MEDINATURAL ARGÁN BŐRÁPOLÓ OLAJ 20 ML

NATUR TANYA® BIO ARGÁN OLAJ - KÜLSŐLEG – BELSŐLEG! MAROKKÓI, PÖRKÖLETLEN MAGSZEMEKBŐL, MAGAS TÁPÉRTÉKKEL.

 

Csipkebogyó olaj

Magas A-vitamin-koncentrációjának köszönhetően a csipkebogyó olajat néha a retinol alternatívájaként emlegetik. Nagy mennyiségű linolsavat tartalmaz, így kitűnő választás öregedés ellen.

NATUR ÉTKEK, CSIPKEBOGYÓMAG OLAJ - 100%-OS, HIDEGEN SAJTOLT

MEDINATURAL CSIPKEBOGYÓ BŐRÁPOLÓ OLAJ 20 ML

DR.HERZ CSIPKEBOGYÓOLAJ 100% HIDEGENSAJTOLT 20 ML

HERBYS CSIPKEBOGYÓ MAGOLAJ HIDEGEN SAJTOLT 20 ML

 

Kókuszolaj

Számos kozmetikai termék sztárösszetevője a kókuszolaj, főként hidratáló és puhító hatása miatt. Magas laurinsavtartalmának köszönhetően baktérium- vírus- és gombaölő, így segít helyreállítani a bőr egyensúlyát, miközben táplálja azt. Magas E-vitamin tartalma és antioxidáns hatása segít a bőr regenerációjában.

 

NATURTANYA DR.NATUR ÉTKEK BIO EXTRA SZŰZ KÓKUSZOLAJ 200 ML

TRIGRAMM EXT.SZŰZ KÓKUSZOLAJ 200ML GM

BIONA BIO KÓKUSZOLAJ 6 610 ML

DR.ORGANIC HIDRATÁLÓ OLAJ BIO SZŰZ KÓKUSZOLAJJAL ÉS GARDÉNIA VIRÁGGAL 90 G

 

Hogyan használjuk az arcolajokat?

Az olajos készítmények hidratálnak, de nem segítenek a bőr nedvességét megőrizni, így érdemes a reggeli vagy az esti arcápolási rutinunk végén beiktatni. Arctisztítás, szérumok és hidratáló után, önmagában is felkenhetjük, azonban ha nem szeretjük az olajos, sikamlós érzést bőrünkön, nyugodtan keverjük belőle arckrémünkbe vagy testápolónkba.

 

 

simplepay_hu